Математиците

Час линия Снимки Пари Марки Скица Търся

Albert Einstein

Дата на раждане:

Родно място:

Дата на смъртта:

Място на смърт:

14 March 1879

Ulm, Württemberg, Germany

18 April 1955

Princeton, New Jersey, USA

Представяне Уикипедия
ВНИМАНИЕ - Автоматичен превод от английски език

Около 1886 Albert Einstein започва кариерата си училище в Мюнхен. , Както и неговото уроци по цигулка, която е от шест годишна възраст до тринадесет годишна възраст, той също е религиозно образование у дома, където той е бил преподава Юдаизъм. Две години по-късно той влезе в Luitpold гимназия и след това му бе дадена религиозно образование в училище. Учи математика, по-специално за смятане, като се започва около 1891.

През 1894 Айнщайн семейството преместени в Милано, но Айнщайн остана в Мюнхен. През 1895 Айнщайн се провали изпит, който щеше да му позволи да учат за диплома като Електроинженер в Eidgenössische техническо Hochschule в Цюрих. Айнщайн немски отказала гражданство на 1896 и е трябвало да бъде гражданство за определен брой години. Той дори не се прилага за швейцарските граждани до 1899, гражданство са предоставени в 1901.

В резултат на липса на изпит за ETH, Айнщайн присъстваха средно училище в Арау планират да използват този маршрут да влезе в ETH в Цюрих. Докато в Арау той пише есе (за което бе дадено само малко по-горе, half марки!), В която той пише на своите планове за бъдещето, вижте:

Ако аз да имат добри щастието ми да премине прегледи, бих отидете на Цюрих. Бих престой там в продължение на четири години, с цел да учат математика и физика. Представям си ако себе си става учител в тези клонове на природните науки, избор на теоретичната част от тях. Това са причините, които водят ме на този план. Преди всичко, това е моята нагласа за абстрактно мислене и математически, и моята липса на въображение и практическа възможност.

Всъщност Айнщайн успя със своя план през 1900 се дипломира като преподавател по математика и физика. Един от неговите приятели е най-ETH Марсел Grossmann които беше в същия клас като Айнщайн. Айнщайн се опита да получи пост, писмено да Hurwitz които провеждат някои Надявам се на позиция, но нищо не дойде от нея. Три от Айнщайновата съученици, включително Grossmann, бяха назначени асистенти по ETH в Цюрих, но ясно Айнщайн не е впечатлен достатъчно и все още в 1901 г. е писмено кръгла университетите в надежда за получаване на работа, но без успех.

Той не успява да избегне военна служба Швейцария с мотива, че е плоски крака и разширени вени. До средата на 1901 той е временна работа като учител, в изучаването на математика в Техническия гимназия в Winterthur. По това време той написа:

Аз се отказали от амбицията да стигнем до една университетска ...

Друг временна позиция, в които се преподават частно училище в Шафхаузен следват. После Grossmann "и баща се опитал да помогне Einstein се препоръчва за работа с него, на директора на Патентното ведомство в Берн. Айнщайн е бил назначен като технически експерт трети клас.

Айнщайн работи в тази Патентното ведомство от 1902 до 1909, провеждане на временен пост, когато той за първи път е назначен, но от 1904 позицията бе направено постоянно и през 1906 г. той бе превърната технически експерт втора класа. Докато в Берн Патентното ведомство той приключи една изумителна гама от теоретична физика публикации, написани на свободното време, без да му в полза на тесни контакти с научната литература или колеги.

Айнщайн получава докторска степен от университета в Цюрих през 1905 за дисертация за ново определяне на молекулярните измерения. Той посветен на тезата за Grossmann.

В първата от три статии, написани през цялата 1905, Айнщайн изследва феномена, открити от "Макс Планк", според който електромагнитна енергия като че ли да бъде отделян от radiating обекти в дискретни количества. Енергията на тези quanta е пряко пропорционална на честотата на излъчване. Това като че ли противоречи на класическата електромагнитната теория, основана на Максуел "и уравнения и законите на термодинамиката, който предположи, че електромагнитната енергия се състои от вълни, които биха могли да съдържат малко количество енергия. Айнщайн използва Планк "и квантовата хипотеза за описване на електромагнитно излъчване на светлина.

Einstein's втората книга 1905, предложени на това, което е днес, наречена специалната теория на относителността. Той базира новата си теория за reinterpretation на класическия принцип на относителността, а именно, че законите на физиката е трябвало да имат същата форма във всяка референтна рамка. По втората основна хипотеза, Айнщайн предположи, че скоростта на светлината, остава в рамките на референтната, както се изисква от Максуел "и теория.

По-късно през 1905 Айнщайн показа как масата и енергията са еквивалентни. Айнщайн не е първият, който ще предложи на всички компоненти на специалната теория на относителността. Неговият принос е обединяващата важни части на класическата механика и Максуел "и електродинамика.

Третият от Айнщайновата книжа на засегнатите 1905 статистическата механика, и сферата на които са били изследвани от Лудвиг Boltzmann и Josiah бърборя.

След 1905 Einstein продължи работата в областите, описани по-горе. Той направи важен принос към квантовата теория, но той иска да разшири специалната теория на относителността на явленията, свързани ускорение. Ключът се появява през 1907 с принципа на еквивалентност, в които гравитационното ускорение се състоя да бъдат различавани от ускорение, причинени от механични сили. Гравитационна маса беше идентично с inertial маса.

През 1908 Айнщайн става преподавател в университета в Берн, след представяне на тезата си ДПН последици за конституция на радиация след разпределение на енергия от право на черните тела. На следващата година той става професор по физика в Университета на Цюрих, след като неговата оставка lectureship в Берн и работата си в Патентното ведомство в Берн.

До 1909 Айнщайн е бил признат за водещ научно thinker и през тази година той подава оставка от Патентното ведомство. Той е назначен за пълноправен професор в Карл-Фердинанд университет в Прага през 1911. Всъщност 1911 е доста значителен година, за Айнщайн, тъй като той е в състояние да направят предварителни прогнози за това как един лъч на светлината от далечна звезда, минаващи в близост до Слънцето, ще бъдат полевица леко, по посока на Слънцето. Това ще бъде от голямо значение, тъй като ще доведе до първите експериментални доказателства в полза на Айнщайновата теория.

За 1912, Айнщайн започва нов етап на своето гравитационно изследвания, с помощта на негов приятел математик Марсел Grossmann, като изразява своята работа в условията на тензорно смятане на Tullio Леви-Civita и Gregorio Ричи-Curbastro. Айнщайн нарича новата си работа общата теория на относителността. Заминава от Прага за Цюрих през 1912 да получат достъп до стола на Eidgenössische техническо Hochschule в Цюрих.

Айнщайн връща в Германия през 1914, но не отново за немски граждани. Какво му беше приета една впечатляваща оферта. Той беше изследователска позиция в пруска академия на науките, заедно с председателя (но не и преподаване мита) в университета в Берлин. Той също бе предложена на directorship на Кайзер Вилхелм Институт по физика в Берлин, която беше на път да се установи.

След няколко фалшиви започва Айнщайн публикува, в края на 1915, окончателният вариант на общата теория. Непосредствено преди публикуването на този труд той изнесе доклад относно общите относителността в Гьотинген и той написа:

За моя голяма радост, аз напълно успя да убеди Хилберт и Клайн.

В действителност Хилберт, внесени за публикуване, една седмица преди Айнщайн приключи своята работа, документ, който съдържа правилния областта на общото уравнение на относителността.

Когато британски експедиции затъмнение през 1919 потвърди прогнозите си, Айнщайн беше idolised от популярната преса. В Лондон Таймс дял заглавието на 7 ноември 1919 г.

Революция в науката - Нова теория на Вселената - Newtonian идеи overthrown.

През 1920 Einstein's лекции в Берлин бяха осуетени от демонстрациите, които, въпреки че официално отрече, бяха почти сигурно анти-еврейски. Със сигурност са налице силни чувства, изразени от неговите произведения, които през този период, Айнщайн, отговориха в пресата цитира Лоренц, Планк Eddington, както и подкрепа на неговите теории, и заявява, че някои германците щяха да ги нападнат, ако той е:

... един немски национален със или без Свастика вместо един Евреин с международните либерални убеждения ...

През 1921 Айнщайн направи първото си посещение в Съединените щати. Неговата основна причина беше да се повиши средства за планираните Еврейски университет в Йерусалим. Въпреки това той получи Барнард Медал по време на посещението си и изнесе доклад на няколко пъти на относителността. Той е съобщено, е да се коментира председателят на лекцията той дава по-голяма зала в Принстън, който е Претоварената с хора:

I никога не е реализиран, че толкова много американци са се интересували в тензорно анализ.

Айнщайн получил Нобелова награда през 1921, но не и за относителността, а за негов 1905 работата по photoelectric ефект. В действителност той не беше в момента декември 1922 година да получим тази награда е за пътуване до Япония. Около това време, което той направи много международни посещения. Той посети Париж-рано през 1922 и 1923 по време на посещението му в Палестина. След последното му големите научни открития на асоциацията на вълни с въпроса през 1924 г., което той направи допълнителни посещения през 1925 година, този път до Южна Америка.

Сред допълнително почита, които са получили Айнщайн Copley медал на Кралския общество през 1925 и Златен медал на Кралския астрономическа общество през 1926 г..

Нилс Бор и Айнщайн са били за извършване на дебата за квантовата теория, която започна в Солвей конференция през 1927. Планк, Нилс Бор, дьо Бройл, Хайзенберг, Шрьодингер и Dirac бяха на тази конференция, в допълнение към Айнщайн. Айнщайн е отказано да даде документ на конференцията, и:

... каза почти нищо след представяне на един много прост възражения по отношение на вероятността тълкуване .... Тогава той падна обратно в мълчание ...

Всъщност Айнщайн живота е неестествено и той да плати цената, през 1928 г. с физически срив на заведени през overwork. Независимо от това, което той направи пълно възстановяване, въпреки лесно да вземе нещата в цялата 1928.

До 1930 г. е вземане на международни посещения пак, обратно към Съединените щати. Една трета посещение в Съединените щати през 1932 г. беше последван от офертата на пост в Принстън. Идеята беше, че Айнщайн ще прекарат седем месеца в годината в Берлин, пет месеца в Принстън. Айнщайн приема и ляво в Германия декември 1932 година за Съединените щати. Следващия месец нацистите дойдоха на власт в Германия и Айнщайн никога не е била да се завърнат там.

През 1933 Айнщайн пътували в Европа на посещение Оксфорд, Глазгоу, Брюксел и Цюрих. Оферти на академични постове, които е установено, толкова трудно да получат по 1901, бяха свръхпредлагане. Той получи оферти от Йерусалим, Leiden, Оксфорд, Мадрид и Париж.

Какво е предназначена само за посещението стана постоянен режим от 1935, когато той прилага и е отпусната постоянно пребиваване в Съединените щати. В работата си в Принстън Опитахме се да обединим законите на физиката. Въпреки това той е бил Направо проблемите на задълбочена и той написа:

Имам заключва в себе си доста hopeless научни проблеми - още повече че, тъй като един възрастен човек, имам остана estranged от обществото тук ...

През 1940 г. Айнщайн е гражданин на Съединените щати, но избра да запази своето гражданство Швейцария. Той направи много за мира по време на целия му живот. През 1944 г., което той направи принос към военните усилия от страна писмено му книга за 1905 специалната относителност и пускането му на търг. Той повдигна шест милиона долара, ръкописът се днес в библиотеката на Конгреса.

До 1949 Айнщайн беше чувства добре. А на правописа в болница помогна го възстановят, но той започва да се подготви за смърт чрез изготвянето му ще се през 1950. Той оставил си научни статии в Еврейския университет в Йерусалим, университет, който е повдигнат върху средствата за първото си посещение в САЩ, работи като управител на университета от 1925 до 1928, но той трябваше отклони офертата на един пост в 1933, както той е бил твърде критичен на нейната администрация.

Един по-големи събитието бе да се осъществи в живота си. След смъртта на първия президент на Израел през 1952 г., израелското правителство реши да предложи поста на втория президент на Айнщайн. Той отказал, но намерили предлагат embarrassment, тъй като тя беше трудно за него да откаже без да причиняват престъплението.

Една седмица преди смъртта си Айнщайн, подписано последното му писмо. Беше писмо до Бертран Ръсел, в която той призна, че неговото име трябва да върви по манифест подтиква всички народи да се откажат от ядрените оръжия. Това е монтаж, че един от последните му действия е да се твърди, както е направено всичките му живот, за международния мир.

Айнщайн беше cremated в Trenton, Ню Джърси в 4 ч. на 18-ти април 1955 година (в деня на неговата смърт). Неговата пепел бяха разпръснати в една неразкрита място.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland