Mathematicians

Vremenska crta Fotografije Novac Poštanske marke Sketch Pretraživanje

Paul Adrien Maurice Dirac

Datum rođenja:

Rodno mjesto:

Datum smrti:

Mjesto smrti:

8 Aug 1902

Bristol, England

20 Oct 1984

Tallahassee, Florida, USA

Prezentacija Wikipedia
Pozornost - Automatski prijevod iz: engleski verzija

Paul Dirac 's otac je bio Charles Adrien Ladislas Diracova i njegova majka je bila Firenca Ana Holten. Charles-Diracova je bio švicarski državljanin, rođen u Monthey, u kantonu Valais, Švicarska, dok je njegova majka došla iz Cornwall u Engleskoj. Charles je bio obrazovan na Sveučilištu u Ženevi, a zatim dođe u Engleskoj oko 1888 i učio francuski u Bristol. Tamo je sreo Firenca, čiji otac je premješten na Bristol kao zapovjednik broda na brod Bristol, kad je bila zaposlena u knjižnici postoji. Charles i Firenca oženio u 1899 i oni preselili u kuću u Bishopston, Bristol, koji se zove Monthey nakon grada Karlo's rođenja. Po ovom trenutku Charles je bio francuski podučava u srednju školu u prilogu Merchant Venturers tehnička škola u Bristol.

Pavao je bio jedan od troje djece, njegov stariji brat se Charles Reginald Felix-Diracova i njegova mlađa sestra se Beatrice Isabelle Marguerite Walla-Diracova. Pavao je imao vrlo stroge obiteljski odgoj. Njegov otac je insistirao da se samo francuski govorio na stol i večera, kao rezultat, Pavao je bio samo jedan jesti sa svoga oca u blagovaonicu. Pavao je otac bio tako stroge s njegovim sinovima i da su otuđenog i Pavao je doveo u pomalo nezadovoljni home.

Prva škola koja je biskup Pavao pohađala osnovnu školu i već u ovoj školi njegove izuzetne sposobnosti u matematici postalo jasno da njegova učitelja. Kad mu bijaše dvanaest godina uđe u srednju školu, pohađa srednju školu, gdje je njegov otac učio, koji je dio Merchant Venturers Technical College. To o vremenu Pavao upisali ovu školu, World War sam počeo i ovo je za blagotvoran učinak Pavao budući da je stariji dječaci u školi lijevo za vojnu službu i mlađi dječaci imali više pristup znanosti laboratorijima i drugim objektima. Pavao i sam pisao o njegovim godinama u školi:

Merchant Venturers je odlična škola za znanost i modernim jezicima. Nije bilo latinski ili grčki, nešto od čega sam bio vrlo obradova, jer nisam cijenimo vrijednost starih kultura. Ja sam vrlo sretan razmotriti u kojima je u mogućnosti da prisustvuju škole. ... Bio sam rushed kroz niže oblike, te je uvedena u ranoj dobi posebno na osnovu matematike, fizike i kemije u višim oblicima. Iz matematike sam bio na studiju iz knjiga koje su uglavnom ispred ostatka razreda. Ovo brzo napredovanje je i velika pomoć meni u moje svršetku karijere.

On je završio sa školskog obrazovanja u 1918, a zatim studirao je elektrotehniku na Sveučilištu Bristol. Po ovom trenutku je na Sveučilištu u kombinaciji s Merchant Venturers Technical College tako Diracova ostao u istoj zgradi kao on je studirao u vrijeme njegova četiri godine i srednju školu. Iako matematika je njegova omiljena subject on izabrao na studij inženjerske jedan kolegij na Sveučilištu jer je mislio da je samo moguće karijere za matematičara je škola s nastavom i on sigurno su htjeli izbjeći da struke. On je dobiti njegov stupanj u inženjerstvu u 1921 ali nakon ovog, nakon undistinguished ljeta posao u jednoj inženjering djela, on nije pronaći trajan položaj. Do tog vremena bio je razviti pravi strast za matematiku, ali njegova pokušaja da se proučavanje i Cambridge nije uspio za vrlo neobičnog razloga.

Poduzimanje stipendije Cambridge ispite u lipnju 1921 je bio nagrađeni stipendije za studij matematike na St John's College, Cambridge, ali to nije dovoljno da pružaju podršku za njim. Dodatna podrška će se očekuje od svoje obrazovanje lokalne vlasti, ali je on to odbio podršku na osnovi toga što njegov otac nije bio jedan britanski državljanin za dovoljno dugo. Diracova je ponudio priliku da studij matematike na Bristol bez uplaćene pristojbe i on učini tako biti nagrađeni prvoklasnom primjenjuje u 1923. Nakon toga je bio nagrađeni dati da poduzmu istraživanja u Cambridgeu i on je počeo njegov studija postoji u 1923.

Diracova je bio u nadi da su njegova istraživanja nadzire Ebenezer Cunningham, za koje je ovaj put Diracova je postao fasciniran u opće teorije relativnosti i htjeli poduzeti istraživanja na ovu temu. Cunningham već je kao i mnogi studenti istraživanja kao što je bio pripremljen da se na taj način i Diracova je nadzirao by Ralph Fowler. Autori napisati:

Fowler je tada bio vodeći teoretičar u Cambridge, i upućen u kvantna teorija atoma; svoje istraživanje je uglavnom na statističke mehanike. On je prepoznao u Diracova student neobične sposobnosti. Pod njegovim utjecajem Diracova radio na neke probleme u statističke mehanike. U roku od šest mjeseci od dolaska u Cambridgeu je napisao dva članak na ove probleme. Nema sumnje Fowler aroused njegov interes u kvantne teorije, te u svibnju 1924 Diracova dovršen njegov prvi rad koja se bavi kvantna problema. Četiri su završile više članak by studeni 1925.

Unatoč očitih akademskog uspjeha Diracova uživali kao student ovog istraživanja nije bilo lako vremena za njega. Njegov brat Reginald Diracova je počinio samoubojstvo u tom periodu. Nema razloga za samoubojstvo čini se da je poznat, ali Diracova odnosa sa svojim ocem, već napete, činilo gotovo do kraja u potpunosti nakon toga što se sugeriše da Diracova osjećala da je njegov otac odveo barem dio odgovornosti. Već ste osoba koji je imao nekoliko prijatelja, to je osobna tragedija učinak što ga još više povukao.

Iako je on već napravio odličan start u karijeri njegova istraživanja, čak i više impresivan rad je slijediti. Ovo je kao rezultat Diracova se dati dokaz od papira by Heisenberg za čitanje u ljeto 1925. Značaj je algebarska svojstva Heisenberg 's commutators udario Diracova kada je za šetnju u zemlji. On je shvatila da je Heisenberg 's načelo neodređenosti je izjavi od noncommutativity od quantum mechanical observables. On je shvatila analogiju s Poissonov zagrade u Hamiltonian mehanika. Higgs piše u:

Ova sličnost pod uvjetom da je trag koji je vodio ga kako bi se formulirali po prvi put jedan mathematically dosljedna opće teorije kvantne mehanike u dopisivanje s Hamiltonian mehanika.

Ideje su izložena u Diracova's doktorskog rada Kvantna mehanika za koji je nagrađen jednom dr.sc. u 1926. To je naročit da Diracova je jedanaest radova u print prije slanja njegova doktorska disertacija. Nakon dodjele stupnja on ode u Kopenhagen za rad s Niels Bohr, premještati na Göttingen u veljači 1927, gdje je interacted s Robert Oppenheimer, Max Born, James Franck i ruski Igor Tamm. Prihvaćanje poziv iz Ehrenfest, on je proveo nekoliko tjedana u Leiden na svoj put natrag u Cambridge. On je izabran za jednog Fellow of St John's College, Cambridge u 1927.

Diracova posjetili Sovjetskog Saveza u 1928. To je bio prvi od mnogih posjeta jer on je otišao opet u 1929, 1930, 1932, 1933, 1935, 1936, 1937, 1957, 1965, i 1973. Također u 1928 on je našao vezu između relativnosti i kvantne mehanike, svojoj slavnoj spin-1 / 2 Diracova jednadžba. U 1929 je napravio svoj prvi posjet Sjedinjenim Američkim Državama, predavanje na sveučilištima u Michiganu i Wisconsinu. Nakon razgleda, zajedno sa Heisenberg, on je prešao na Pacifiku i održao je predavanje u Japan. On se vrati putem Transsibirska pruga.

U 1930-Diracova objavila načela kvantne mehanike i za taj rad je dobio Nobelovu nagradu za fiziku u 1933. De Izraditi, prikupljanje, govori o ovoj knjizi:

Diracova nije bio na koju je utjecala hranjenja bijes u eksperimentalnim phenomenology of the time. Ovo je dano-Dira c ova je knjiga ... trajnu kvalitetu da nekoliko djela mogu se podudaraju.

Autori komentar da knjige:

... odražava Diracova je vrlo karakterističan pristup: sažetak, ali jednostavan, uvijek je važno odabirom točaka i tvrdeći s nenadmašnom logika.

The nekrolog napomene:

Njegova predavanja i Cambridge su usko po uzoru na [Principi Kvantna mehanika], i oni prenijeti na generacije studenata snažan dojam na solidarnost i eleganciju i kvantna teorija. Oni su bili njegov glavni doprinos na obrazovanje, jer on je vrlo malo istraživanja studenata.

Također u 1930-Dira c ova je izabran za jednog Fellow of Royal Society. Ova čast dođe na prvom prilikom da se njegovo ime je iznijela, sam po sebi dosta neobičan događaj koji govori mnogo o ekstremno visoke Diracova mišljenje da je kolega znanstvenika je od njega.

Diracova Lucasian imenovan je profesor matematike na Sveučilištu u Cambridgeu u 1932, post je održan za 37 godina. U 1933 je objavio pionir na papir Lagrangian kvantne mehanike koji je postao temelj na kojem Feynman kasnije izgrađena njegove ideje put integral. U istoj godini Diracova primio Nobelovu nagradu za fiziku koju je dijelio s Schrödinger. To je jedan zanimljiv komentar na Diracova's prirode da je njegov prvi mislio je da se niz nagrada na osnovi toga što je mrzio javnosti. Međutim, kada je istakao da mu da će primiti mnogo više javnost i ako je presavijen nagradu, on je prihvatio. Još jedan komentar o ovom događaju koji je Diracova javili da je mogao pozvati njegove roditelje na Dodjela u Stockholmu, ali je on izabrao da se pozvati samo njegova majka, a ne njegov otac.

Akademsku godinu 1934-35 je bila važna za Diracova i za osobni i profesionalni razloga. On je posjetio Institut za Advanced Study at Princeton i tamo je postao prijateljski s Wignerov. Dok je bila tamo-Diracova Wignerov 's sestra Margit, koji je živio u Budimpešti, posjetila svoga brata. Ova prilika je vodio sastanak, u siječnju 1937, u Diracova ženili Margit u Londonu. Margit je bio oženjen prije nego što je bilo i dvoje djece Judith i Gabriel Andrije iz njenog prvog braka. Obje djeca usvojila ime Diracova i Gabriel Andrew Diracova ode na postala poznata čista matematičara, posebno pridonosi teorija grafova, postaje profesor matematike cista na University of Aarhus u Danskoj.

In 1937, iste godine da je oženjen, Diracova objavio svoj prvi rad na velikom broju i kozmološka pitanja. Mi komentar na njegov daljnji ideje o kozmologija ispod. On je objavio njegov poznati rad na klasične elektronska teorija, koja je uključivala masovni renormalisation i radijativni reakcija u 1938. Diracova radila tijekom Drugog svjetskog rata na odvajanje urana i nuklearnog oružja. Posebno je djelovao kao konzultant u grupu u Birminghamu radi na atomska energija. Ta zajednica je dovela do Diracova se spriječiti britanske vlade iz posjetom Sovjetskog Saveza nakon završetka rata, on nije bio u mogućnosti da posjetite opet do 1957.

Mi je gore navedeno da Diracova izabran je jedan drugar od Royal Society u 1930. On je bio nagrađen na Royal Society 's Royal medalja u 1939 i društvo dodijelio mu njihove Copley medalja u 1952:

... u priznavanju njegove izvanredne doprinose relativistička dinamika jedna čestica u kvantne mehanike.

U 1969-Diracova u mirovini od Lucasian Katedra za matematiku u Cambridgeu i ode sa svojom obitelji na Florida u Sjedinjenim Američkim Državama. On je održan u posjetu sastanke na University of Miami i na Florida State University. Zatim, u 1971, Diracova imenovan je profesor fizike na Florida State University, gdje je nastavila njegova istraživanja.

U 1973 i 1975-Diracova održao je predavanje u Physical Engineering Institute u Lenjingradska. U ovih predavanja je govorio o problemima kozmologija ili, kako bi se preciznije, do problema ne-dimenzionalan kombinacije svijet konstante.

Iako Diracova napravio neizmjerno važan doprinos u fizici, važno je da shvatite da je uvijek motivirana po principima matematički ljepote. Diracova sjedinjeno u teorijama kvantne mehanike i teorije relativnosti, ali on je sjeti za njegov izvanredan rad na magnetnom monopole, temeljna dužine, antimaterija, D-funkcija, bra-kets, itd.

Tu je standard folklora-Dira c ova priča, uglavnom revolving oko Diracova govoreći upravo ono što je značilo i nema više. Jednom kada netko, čineći lijep razgovor i večeru, komentirao je da je vjetar, Diracova napustio stol i otišao do vrata, pogleda, vrati na stol i rekao da je, istina, to je bio vjetar. To je, rekao je u jest da je njegov vokabular se sastoji od govorio "Da", "Ne", i "ne znam". Dakako, kada Chandrasekhar je njegova ideja objašnjenjem da Diracova je neprestano prekidao "yes" onda objasnio da Chandrasekhar da je "yes" ne znači da je dogovoreno s tim što je on rekao:, samo da on želi da ga i dalje. On je jednom rekao:

Bio sam učio u školi nikada ne početi rečenicu bez znajući kraja.

Ovaj svibanj objasniti mnogo o njegovu razgovoru, kao i o njegovu ljepotu pisane rečenice u svom knjiga i radova.

Diracova primio mnoge primjenjuje za njegov rad, od kojih smo spomenuli gore. On je odbio da prihvati počasni stupnjeva, ali on je prihvatiti počasno članstvo akademije i saznaje društva. Popis tih je dugo, ali među njima su SSSR Academy of Sciences (1931), Indian Academy of Sciences (1939), Chinese Physical Society (1943), Royal Irish Academy (1944), Royal Society of Edinburgh (1946), Institut de Francuska (1946), National Institute of Sciences of India (1947), American Physical Society (1948), National Academy of Sciences (1949), Nacionalna akademija znanosti i umjetnosti (1950), Accademia delle Scienze di Torino (1951), Academia das Ciencias de Lisboa (1953), Papinsko Academy of Sciences, Vatican City (1958), Accademia Nazionale dei Lincei, Rim (1960), Royal Danish Academy of Sciences (1962), a Académie des Sciences Paris (1963). On je imenovan na Order of Merit u 1973.

Memorijalni sastanak je održan na Sveučilištu u Cambridgeu na 19 Travanj 1985, a radovi prezentirani na ovom sastanku su bili objavljeni u Tributes na Paul Dirac, Cambridge, 1985 (Bristol, 1987). Radovi,,,,, i dolaze iz ovog prostora. Achuthan, pregledom knjige, piše:

... smo živo vidjeti posvuda, briljantne izdanja od Diracova, unifier kvantne mehanike i teorije relativnosti. Svaki od komadića, ne samo u hvalu izuzetno nadarenih intelekt, ali i mjesta na zapis kako duboko i abidingly ljudski um može prekapati u kraljevstva na uvid i matematičko modeliranje, imajući netaknuti duh ljepotom i bistrinom od kreativnih genija. Samo nekoliko Nobel laureates ikad može usporediti i sa ovaj gigant od matematičkih znanosti u čije smrti u svijetu originalnih razmišljanja sigurno je izgubila jedno od najdragocjenije duše retaining na sreću i dalje slava za druge da pjevaju i takmičiti za dugo vremena da dođete .

U novembru 1995 je ploča bila Skinuti veo in Westminsterska opatija commemorating Paul Dirac. Jedinica se sastoji od predavanja prezentirani na Royal Society na ovu prigodu. U spomen adresa je predstavljena by Stephen Hawking koji je Diracova nasljednika u Lucasian Katedra za matematiku u Cambridgeu koji je izvorno Newton 's stolica.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland