Mathematicians

Vremenska crta Fotografije Novac Poštanske marke Sketch Pretraživanje

Galileo Galilei

Datum rođenja:

Rodno mjesto:

Datum smrti:

Mjesto smrti:

15 Feb 1564

Pisa (now in Italy)

8 Jan 1642

Arcetri (near Florence) (now in Italy)

Prezentacija Wikipedia
Pozornost - Automatski prijevod iz: engleski verzija

Galileo Galilei 's roditeljima su bili Vincenzo Galilej i Giulia Ammannati. Vincent, koji je rođen u Firenci u 1520, bio je učitelj glazbe i prekid lutnja player. Nakon proučavanja glazbe u Veneciji on provodi eksperimente na žice na potporu njegove glazbene teorije. Giulia, koji je rođen u Pescia, oženjen Vincenzo u 1563 i da su njihove kuće u prirodi blizu Pisa. Galileo je njihovo prvo dijete i ranih godina proveo sa svojom obitelji u Pisi.

Godine 1572, kada je Galileo je bilo osam godina, njegovoj obitelji vratio u Firenci, očevu rodnom gradu. Međutim, Galileo je ostao u Pisi i živio dvije godine s Muzio Tedaldi koji je vezan uz Galileo majke prema braku. Kad je dospio u dobi od deset, Pisa Galileo ostavi da se pridruže njegovoj obitelji u Firenci i tamo je bio tutored by Jacopo Borghini. Nakon što je bio dovoljno stari da budu obrazovani u samostan, njegovi roditelji ga posla na Kamaldolijanci samostan na Vallombrosa koja se nalazi na veličanstveni Šumske hillside 33 km jugoistočno od Firenca. The Order Kamaldolijanci je nezavisna od benediktinskog reda, splitting iz nje u oko 1012. Red kombinaciji s osamljeni život u pustinjak sa strogim život monaha i uskoro mladi Galileo pronašao ovaj život atraktivna. On je postao novak, s namjerom da se pridruže Reda, ali to nije molimo svoga oca koji je već odlučili da je njegov najstariji sin trebao bi postati liječnik.

Vincenzo je Galileo povratka iz Vallombrosa u Firenci i odustati od ideje o ulasku u Kamaldolijanci poretka. On je i dalje njegova školovanja u Firenci, međutim, u školi vožnja po Kamaldolijanci redovnika. U 1581 Vincenzo Galileo poslao natrag u Pisi ponovno živjeti s Muzio Tedaldi i sada za upis na medicinski stupanj na Sveučilištu u Pisi. Iako je ideja o medicinski karijeri nikada ne izgleda kao da su je apelovao na Galileo, njegov otac je želja bila prilično prirodni jedan od tamo je bio jedan uglednih liječnika u njegovoj obitelji u prethodnim stoljeću. Galileo nikad ne izgleda kao da su se medicinske studije ozbiljno, pohađaju tečajeve na njegove stvarne interese koji su u matematika i prirodna filozofija. Njegov učitelj matematike u Pisi je Filippo Fantoni, koji je bio na stolac matematike. Galileo se vratio u Firenci za ljetovanje i tamo nastavio sa studija matematike.

Godine 1582-83 Ostilio Ricci, koji je u matematičara, Tuscan suda i bivši učenik, Tartaglia, podučavao je tečaj na Euclid 's Elementi na University of Pisa Galileo koji je prisustvovao. Tijekom ljeta 1583 Galileo je natrag u Firenci sa svojom obitelji i Vincenzo ohrabrio ga da čitaju Galen na daljnje njegove medicinske studije. Galileo Međutim, i dalje se opire na studij medicine, pozvani Ricci (također u Firenci, gdje je Tuscan sud proveo ljeto i jesen) u svojoj kući u susret svome ocu. Ricci pokušao uvjeriti da Vincenzo dopustiti da mu se sin na studij matematike budući da je ovo bila gdje njegove interese stave. Vincenzo sigurno nije kao ideja i snažno oduprla, ali na kraju je dao tako malo i Galileo bio u mogućnosti da proučavaju djela Euclid i Archimedes iz talijanske prijevode koji Tartaglia je napravio. Naravno, on je još uvijek službeno registrirao kao medicinski student na Pisa, ali na kraju, 1585, dade se ovo naravno i ostao bez dovršite njegovu stupanj.

Galileo je počeo s nastavom matematike, prvo privatno u Firenci, a zatim tijekom 1585-86 at Siena, gdje je održana javna imenovanja. Tijekom ljeta 1586 učio na Vallombrosa, a ove godine on je napisao svoje prve znanstvene knjige malo ravnoteže [La Balancitta] što je opisano Archimedes' metoda pronalaženja specifične gravities (koji je u odnosu densities) tvari koristeći ravnotežu. U sljedećoj godini je otputovao u Rim posjetiti Clavius koji je bio profesor matematike na isusovac Collegio Romano. A tema koja je vrlo popularna u isusovac mathematicians u ovom trenutku je centara gravitacije i Galileo doveo s njim neke rezultate koje je on otkrio na ovu temu. Usprkos tome vrlo povoljan dojam na Clavius, Galileo nije uspio postići imenovanje poučavati matematiku na Sveučilištu u Bologni.

Po odlasku iz Rima Galileo je ostao u kontaktu s Clavius by korespondencija i Guidobaldo del Monte je također redovna dopisnik. Svakako theorems Galileo koji je pokazao na centre of gravity solids, a lijevo u Rimu, bila je objašnjeno u ovom dopisivanje. Također je vjerojatno da Galileo primio Predavanja iz kolegija koji je dao na Collegio Romano, jer on je napravio kopije takvih materijala koji još uvijek preživjeti danas. The correspondence je počeo oko 1588 i nastavila dugi niz godina. Također u 1588 Galileo dobila prestižnu poziv na predavanje na dimenzije i lokaciju u paklu Dante's Inferno na akademiji u Firenci.

Fantoni lijevo predsjedatelja matematike na Sveučilištu u Pisi u 1589 i Galileo je imenovan za popuniti post (iako je ovo bila samo nominalna poziciju da osiguraju financijsku potporu za Galileo). Ne samo da je on strong primiti preporuka iz Clavius, ali on je imao izvrsnu reputaciju stečena kroz njegova predavanja na Firenca akademiji u prethodnoj godini. Mladih matematičara je brzo dobio reputaciju da je potrebno da dobije takav stav, ali su još uvijek višim pozicijama na kojima je možda cilj. Galileo je proveo tri godine drži ovaj post na University of Pisa i za to vrijeme on je napisao De Motu niz eseja o teoriji gibanja koje on nikada nije objavljen. To je vjerojatno da on nikada nije objavljen ovaj materijal jer je bio manje od zadovoljni s njim, i ovaj je sajam za usprkos sadrži neke važne korake naprijed, također je sadržavao neke pogrešne ideje. Možda najvažniji nove ideje koja sadrži De Motu je da se može test teorije po provođenju eksperimenata. Posebno je važan njegov rad sadrži ideju da bismo mogli testirati teorijama o padala tijela pomoću inclined plane to usporiti stopu silazak.

U 1591 Vincenzo Galilej, Galileo, otac, umro i od Galileo je bio najstariji sin imao je pružiti financijsku potporu za ostatak obitelji i posebno su potrebne financijskih sredstava za pružanje dowries za njegove dvije mlađe sestre. Budući da je profesor matematike u Pisi nije bila dobro plaćen, tako Galileo gledao za više koristan post. S jakim preporukama iz Guidobaldo del Monte, Galileo imenovan je profesor matematike na Sveučilištu u Padovi (Sveučilište u Republici Venecija) u 1592 na plaću od tri puta što je primio na Pisa. Dana 7 Pro 1592 dade njegov nastupni predavanje i započelo je razdoblje od osamnaest godina na sveučilište, godina koja je kasnije opisao kao najsretnijih njegova života. U Padovi njegove dužnosti su uglavnom poučavati Euclid 's geometrija i standard (geocentric) astronomijom na medicinski studenti, koji bi trebao znati neke astronomije kako bi korištenje astrologija u njihovu medicinsku praksu. Međutim, tvrdio je Galileo protiv Aristotela 's pogledom astronomije i prirodne filozofije u tri javna predavanja je dao u vezi s pojavom novog Star (sada poznata kao' Kepler 'Supernova') u 1604. Uvjerenje u ovom trenutku je da je od Aristotela, odnosno da se sve promjene na nebu su se pojaviti u regiji lunar blizu Zemlje, područje fiksne zvijezde su stalni. Galileo paralakse koristi argumente dokazati da je New Star nije mogla biti blizu Zemlje. U osobnom pismu pisao u 1598 Kepler, Galileo je izjavio da je Copernican (vjernik u teorije Copernicus). Međutim, javnost nije znak ovog vjerovanja je da se pojavi do mnogo godina kasnije.

U Padovi, Galileo je počeo jedan dugoročni odnos sa Maria Gamba, koji je iz Venecije, ali oni nisu udati možda zato što Galileo osjetio njegove financijske situacije nije bilo dovoljno dobro. U 1600 njihov prvi dijete Virginia rođen, a slijedili su ga drugi kćer Livia u sljedećoj godini. U 1606 njihovom sin Vincenzo je rođen.

Mi smo vec spomenuli na pogrešku u Galileo's theory of motion kao on postavi ga u De Motu oko 1590. On je bio prilično pogrešan u uverenje da je snaga djelujući na tijelo je relativna razlika između svojoj specifičnoj gravitacije i da je tvar kroz koju se preselio. Galileo je napisao svome prijatelju Paolo Sarpi, fine matematičara koji je consultor na venecijanske vlasti, u 1604 i jasno se vidi iz njegova pisma koje po ovom trenutku on je shvatila njegovu pogrešku. U stvari on je vrati na rad na teoriji kretanja u 1602 i tijekom sljedeće dvije godine, posredstvom svojih studija inclined planes i njihalo, on je formulirati ispravne zakon opadajuće tijela i imao je razrađen da je projektil slijedi jedan parabolični put. Međutim, ove poznati rezultati neće biti objavljen za drugi 35 godina.

U svibnju 1609, Galileo primio pismo iz Paolo Sarpi reći mu o spyglass da Holandez je prikazano u Veneciji. Galileo je napisao u zvjezdano Messenger (Sidereus Nuncius) u travnju 1610:

O deset mjeseci prije izvješće dosegli moje uši da neki Fleming je konstruirao jedan spyglass pomoću kojih vidljive objekte, iako vrlo udaljen od Eye of the promatrač, kao što su distinctly vidio ako u blizini. Ovog zaista izvanredan učinak nekoliko iskustava su se odnose, da neke osobe koje vjerovao dok ih drugi odbijen. Nekoliko dana kasnije, izvještaj je potvrdio pismo sam primio od Francuza u Parizu, Jacques Badovere, koji izazvao me da se primjenjuju ja osobno srca istražiti znači kojim sam možda stići na pronalazak sličan instrument. To sam ubrzo nakon toga, moje osnovi se nauk lom.

Od tih izvješća, i koristeći svoje tehničke vještine kao matematičara i kao obrtnik, Galileo je počeo da niz teleskopa čiji je optički Predstava je puno bolje nego da je nizozemski instrument. Njegov prvi teleskop je napravio od leće i dostupna je dao povećanja od oko četiri puta. Kako biste poboljšali na ovom Galileo saznaje kako samljeti i poljski svoje leće i kolovoz 1609 on je instrument sa povećanja od oko osam ili devet. Galileo odmah vidje u komercijalne i vojne aplikacije njegove teleskop (koje on naziva perspicillum) za brodove na moru. On je zadržao Sarpi o njegovu napretku i Sarpi dogovoriti neke demonstracije za mletački Senat. Oni su bili vrlo impresionirani i, u zamjenu za veliko povećanje njegove plaće, Galileo je dao i jedina prava za izradu teleskopa na mletački Senat. Čini se posebno dobar potez na njegov dio jer on mora imati poznato da su takva prava smisla, posebno jer je uvijek priznao da je teleskop nije bio njegov izum!

Do kraja 1609 Galileo je okrenuo teleskop na noćnom nebu i počeo da znatan otkrića. Swerdlow piše (vidi):

U oko dva mjeseca, prosinac i siječanj, on je napravio više otkrića koja je promijenila svijet nego bilo tko je ikad napravljenih prije ili budući.

Astronomskog otkrića on je napravio sa svojim teleskopima su opisani u kratkom knjizi naziva zvjezdanog Messenger objavljen u Veneciji u svibnju 1610. Ovaj rad prouzročio je jedan osjećaj. Galileo je tvrdio da su ih vidjele planine na Mjesecu, kako bi pokazao puta bio u maglovit sastoji od sićušnih zvijezda, i da se četiri manja tijela orbiting Jupiter. Ovi zadnji, s oko uzimajući u poziciju u Firenci, on brzo zove 'Medicean zvijezda'. On je također poslao Cosimo de Medici, Grand Duke of Toskana, odličan teleskop za sebe.

Venecijanski senat, možda shvatajući da prava na izradi teleskopa koja Galileo je dao im je isprazna, smrznuti se njegova plaća. No on je uspio u impressing Cosimo i, u lipnju 1610, samo mjesec dana nakon njegova slavnog malo je objavljena, Galileo ostavku na njegov post u Padovi i postao načelnik matematičara na University of Pisa (bez carine s nastavom) i 'matematičara i Filozof 'To Grand Duke of Toskana. U 1611 je posjetio Rim, gdje je tretira kao jedan od vodećih slavna osoba, Collegio Romano stavi na velika večera s govorima u čast Galileo je izvanredan otkrića. On je također napravio jedan član na Accademia dei Lincei (u stvari je šesti član) i ovo je bila čast što je posebno važno Galileo koji su potpisali sebe 'Galileo Galilei Linceo' iz tog vremena.

Dok je u Rimu, i nakon povratka u Firenci, Galileo i dalje kako bi zapažanja sa svojim teleskopom. Već u zvjezdano Messenger je dao sirovom razdoblja od četiri moons of Jupiter, ali preciznije proračuni su, naravno, nije lako, budući da je teško utvrditi iz motrenja koji je bio sam mjesec, koji je bio II, III koji, i koja IV. On je napravio dugačak niz opažanja i bio u mogućnosti dati precizne termine po 1612. Na jednoj pozornici u kalkulacijama, postao je vrlo zbunjen jer je data on je evidentiran kao apsurdan, ali on je past particip od FORGET da uzima u obzir gibanje na zemlji oko sunca.

Galileo prvi okrenuo teleskop na Saturn na 25 Srpanj 1610 i ona pojavila kao tri tijela (njegov teleskop nije bio dovoljno dobar za prikazivanje na kolutove, ali ih se pojaviti kao lobes na obje strane planete). Nastavlja opažanja su, istina, da puzzling Galileo kao tijela na obje strane Saturn nestala kada je prsten sustav je na rubu. Također u 1610 je otkriveno da je, kada je vidio u teleskop, planet Venera pokazao faze kao što su one of the Moon, te stoga mora orbiti Sunca ne Zemlji. Ovo nije jedna omogućiti da odlučite između Copernican sustav, u kojem sve ide oko Sunca, i da je predlozila Tycho Brahe u kojoj je sve, ali Zemlje (i Mjeseca) ide oko Sunca koje je pak ide oko Zemlje. Većina astronoma je vrijeme u stvari razvijenim Brahe 's sustava i zaista razlikovanje između dva eksperimenta je bio s onu stranu instrumenata na dan. Međutim, Galileo je znao da je sve njegova otkrića su dokaz za Copernicanism, iako nije dokaz. U stvari je to njegova teorija pada tijela koja je važna u tom pogledu, za protivnici od Zemlje se kreće tvrdio je da ako Earth zakrenuti i tijelo je izostavljen iz kule da bi trebao pasti iza kule kao Earth zakrenuti, dok je pao. Budući da to nije promatrao u praksi ovo je uzeta kao jaki dokazi da se zemlja za pisanje. No Galileo je već znao da je tijelo će pasti u promatranom način na rotirajućim Earth.

Ostala zapašanja made by Galileo obuhvata promatranje sunspots. On je prijavljen u ovim Discourse na plutajuće tijela koje je objavljeno u 1612 i više u potpunosti u slova na sunspots koja su se pojavila u 1613. U sljedećoj godini njegove dvije kćeri ušao u Franjevački samostan sv Matej izvan Firenca, Virginia uzimanje ime Sestra Maria Celeste i Livia ime Sestra Arcangela. Budući da je rođena izvan braka, Galileo vjerovali da oni ne bi nikada udati. Iako Galileo iznijela mnoge revolucionarne teorije ispravne, on nije bio ispravan u svim slučajevima. U posebno kad tri comets pojavio u 1618 je postao uključeni u spor s obzirom na prirodu comets. On je tvrdio je da su u blizini Zemlje i uzrokovane optički lom. Ozbiljne posljedice ovog jadan argument je da su isusovci Galileo je počeo da vidim kao opasnog protivnika.

Unatoč njegovoj privatnoj podršku za Copernicanism, Galileo je pokušao da izbjegne spor ne čineći javne izjave o tome. No on je nacrtana u raspravljanje kroz Castelli koji je bio imenovan za predsjedatelja matematike u Pisi u 1613. Castelli je student Galileo i on je također podupirao Copernicus. Na sastanku u palači Medici u Firenci u prosincu 1613 s Grand Duke Cosimo II i njegova majka, velika vojvotkinja od Christina Lorraine, Castelli je upitao da objasni očito proturječnosti između Copernican teorija i Svetom pismu. Castelli branio Copernican poziciju vigorously i pisao Galileo nakon toga reći mu kako uspješna je u stavljanju u argumente. Galileo, manje uvjereni da Castelli je osvojio argument, napisao Pismo Castelli na njega tvrdeći da je Biblija je da se tumačiti u svjetlu onoga što je znanost je pokazala da se istinski. Galileo je imao nekoliko protivnika u Firenci i oni su sigurni da kopiju Poslanice Castelli je poslao na inkvizicija u Rim. Međutim, nakon što je uvidom njezin sadržaj su pronađene na malo koji bi mogli objekt.

Katolička Crkva je najvažnija figura u ovom trenutku u bave interpretacija u Svetom pismu je kardinal Robert Bellarmine. On je izgleda u ovom trenutku kako bi se malo razloga za Crkvu kako bi se zabrinuti u vezi Copernican teorije. Stvar je u pitanje da li Copernicus je jednostavno staviti jedan matematičkih teorija naprijed što je omogućilo izračunavanje položaja nebeskog tijela da se više ili jednostavno da li je on predlaže fizičku realnost. U ovom trenutku Bellarmine pogledano teorije kao elegantna matematička jedan koji nisu prijetnja osnovana kršćanska vjera koja se odnose na strukturu svemira.

U 1616 Galileo je napisao pismo u kojem velika vojvotkinja vigorously napale su pristalice Aristotela. U ovom radu, koja je upućena je velika vojvotkinja od Christina Lorraine, tvrdio je on čvrsto za ne-slovni tumačenje Svetoga pisma kad je slovno tumačenje bi osporavati činjenice o fizičkom svijetu pokazao / la matematičkih znanosti. U ovom Galileo izjavio je prilično jasno da mu je Copernican teorija nije samo matematički alat za računanje, ali je fizička stvarnost:

I držite da je Sun nalazi se u središtu je revolucija u nebeski orbs i ne mijenja mjesto, i da zemlja rotira na sebe i potezi oko nje. Osim toga ... I potvrdite ovaj pogled ne samo refuting Ptolemy 's i Aristotel' s argumente, ali i za proizvodnju mnogih s druge strane, posebno neke koji se odnose na fizičke efekte čije uzroke možda ne može biti određena u bilo koji drugi način, i ostale astronomske otkrićima, te otkrića jasno, demantirati Ptolemaic sustav, i oni divno slažete s ovim drugim poziciju i potvrdite ga.

Papa Pavao V je naredio Bellarmine da KONGREGACIJA za Index odlučite na Copernican teorije. The Cardinals, inkvizicija sastali su se na 24 Veljača 1616 uze i dokaza iz teološkog stručnjaka. Oni su osuđeni na učenje i Copernicus, Bellarmine i prenijeti njihovu odluku da Galileo koji nisu bili osobno uključeni u suđenje. Galileo je bio zabranjen na čekanju Copernican pregleda događaja, ali kasnije ga je manje zabrinuti za ovu odluku je inkvizicija. Najvažnije Maffeo Barberini, koji je bio ljubitelj od Galileo, bio je izabran kao Pope Urban VIII. To se dogodilo baš kao Galileo je knjiga Il saggiatore (analitičar) je o biti objavljen od strane Accademia dei Lincei u 1623 Galileo je i brzo za ovu posvetiti radu na novi papa. U radu je opisano Galileo's novih znanstvenih metoda i sadrži poznati citat u vezi matematike:

Filozofija je napisano u ovoj knjizi velika, svemira, koja neprekidno stoji otvoren za naš pogled. Ali, knjiga se ne može razumjeti osim ako je jedan prvi, uči shvatiti jezika i čitanje znakova u kojem je pisano. Pisano je u jezik matematike i njezinih likova su trokuta, krugova, i drugi geometrijski likovi, bez kojeg je nemoguće razumjeti humanly jednu riječ je, bez tih jedan je lutanja u tamno labirint.

Pope Urban VIII Galileo je pozvao da pontifikalni publici na šest navrata i vodio Galileo vjerovati da je Katolička Crkva ne bi napraviti jedan problem u teoriji Copernican. Galileo, dakle, odlučio je objaviti njegove stavove vjerujući da je on mogao učiniti bez ozbiljne posljedice iz Crkve. Međutim ova faza u njegovu životu Galileo's health je siromah s čestim djeluje u teškoj bolesti i na taj način, iako je počeo pisati svojoj slavnoj dijaloga u 1624 on ga uze u šest godina za dovršetak rada.

Galileo pokušali dobiti dozvolu iz Rima da objavite dijaloga u 1630 ali to nije lako dokazati. Na kraju je dobio dozvolu iz Firence, a ne Rim. U veljači 1632 Galileo objavio Dijalog O dva načelnika Systems of the World - Ptolemaic i Copernican. Potrebno je u obliku dijaloga između Salviati, koji raspravlja za Copernican system, i Simplicio koji je Aristotelian filozof. Vrhunac u knjizi je jedan argument po Salviati da zemlja potezi koje je zasnovano na Galileo's theory od morske mijene. Galileo je teorija od morske mijene je u potpunosti lažni, unatoč postulated se nakon Kepler je već iznijela ispravan objašnjenje. To je bio nesretan, s obzirom na izuzetnu istine dijalog podržani, da je argument koji Galileo mislio da je najjači dokaz Copernicus' s teoriji bi trebao biti ispravan.

Ubrzo nakon objavljivanja Dijalog O dva načelnika Systems of the World - Ptolemaic i Copernican je inkvizicija zabranio prodaju svojih i naređivao Galileo u Rim kako bi se pojaviti pred njima. Bolest spriječila ga iz putuju u Rimu do 1633. Galileo je tužbu na suđenje koje je uslijedilo da je kršenje uvjeta propisanih od strane inkvizicija u 1616. Međutim drugačija verzija od ove odluke bio je proizveden na suđenje, nego je jedan Galileo je dao na put. Istina je Copernican teorija nije bila problem, dakle, ona je uzeta kao činjenica na probi da je ova teorija bila je lažna. To je logično, naravno, jer sud je 1616 proglašen je potpuno lažna.

Pronađeno je kriv, Galileo je bio osuđen na doživotni zatvora, a kaznu je provedeno nešto sympathetically i iznosila je kućni pritvor, nego je predviđena kazna. On je bio u mogućnosti da žive s prvi nadbiskup Siena, a kasnije da se vrati svojoj kući u Arcetri, blizu Firence, ali su morali provesti ostatak svoga života gledao preko by časnika iz inkvizicija. U 1634 je pretrpjela teškim odsvirati kada svoju kćer Virginia, Sestra Maria Celeste, umro. Ona je bila velika podrška svome ocu kroz njegove bolesti i Galileo je bio polomljen i nisu mogli raditi za mnoge mjeseci. Kada je učinio upravljati ponovno raditi, on je počeo pisati diskursima i matematičko demonstracija o dvije nove znanosti.

Nakon što Galileo je završilo rad na diskursima je smuggled out of Italy, i odveden u Leyden u Nizozemskoj gdje je objavljen. On je većina strogih matematičko djelo koje tretiraju probleme na poticaj, trenutke, i centara gravitacije. Velik dio ovog rada se vrati na neobjavljene ideje u De Motu od oko 1590 i poboljšanja koje je imao razrađen tijekom 1602-1604. U diskursima je razvila njegova ideja od inclined plane pisanja:

I pretpostavimo da je brzina preuzeo isti pomični objekt preko različitih sklonosti, plane, kad god su ravnopravni u visine one avione su jednaki.

On je tada opisan eksperiment koristeći pendulum kako bi provjerili svoje imovine od inclined planes i koristi ove ideje da će dati teorem o ubrzanju tijela u slobodnim padom:

Vrijeme u kojem određeni udaljenost je traversed po jedan objekt se kreće pod odori ubrzanje od ostatka je jednaka vremenu u kojem je isti udaljenost će biti traversed by isti pomični objekt se kreće u odori brzinom od jedne polovine najveću i konačnu brzinu prethodnim jednako ubrzano gibanje.

Nakon davanje daljnjih rezultata ove vrste on daje svojoj slavnoj rezultat da je udaljenost da se seli iz tijela ostala pod odori ubrzanja proporcionalno je na trgu u vrijeme uzeti.

Jedan bi se očekivati da Galileo razumijevanje i njihalo, koje je imao jer je bio mlad čovjek, vodio bi ga oblikovati pendulum satom. U stvari on samo izgleda kao da su mislili na ovu mogućnost blizu kraja njegova života i oko 1640 Činio design prvi pendulum satom. Galileo je umro u ranim 1642, ali je značenje njegova satom dizajn je sigurno realizirao njegov sin Vincenzo koji je pokušao da napravi sat na Galileo's plan, ali nije uspio.

Bio je to tužan kraj za tako velik čovjek osuđen da umre od hereza. Njegova će naznačeno da on želi biti pokopan pokraj svoga oca u obiteljskom grobu u bazilici Santa Croce, ali njegova rodbina bojao, prilično pravilno, da će to izazvati opozicije iz Crkve. Njegovo tijelo je bilo skriveno i samo se u jednom grobu u redu u crkvi u 1737 by civilne vlasti protiv želje mnogih u Crkvi. Dana 31 listopada 1992, nakon 350 godina Galileo's death, Pope John Paul II dao adresu u ime Katoličke crkve u kojoj je priznao da je pogreške koje teološko savjetnici u slučaju Galileo. On je najavio Galileo slučaju zatvorena, ali on ne priznati da je Crkva nije u redu da krivim Galileo na zadužen za krivovjerje zbog uverenje da je Zemlja rotira oko sunca.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland