Matematikere

Time line Billeder Penge Frimærker Skitse Søgning

Albert Einstein

Fødselsdato:

Fødeby:

Dødsdag:

Dødssted:

14 March 1879

Ulm, Württemberg, Germany

18 April 1955

Princeton, New Jersey, USA

Præsentation Wikipedia
ATTENTION - Automatisk oversættelse fra engelsk version

Omkring 1886 Albert Einstein begyndte sin skolegang i München. Samt hans violin lektioner, som han havde fra alderen seks til alder tretten, han havde også religiøs undervisning i hjemmet, hvor han blev undervist jødedom. To år senere han kom ind på Luitpold Gymnasium og efter denne hans religiøse uddannelse blev givet på skolen. Han studerede matematik, især calculus, der begynder omkring 1891.

I 1894 Einstein familie flyttede til Milano, men Einstein forblev i München. I 1895 Einstein mislykkedes en undersøgelse, som ville have tilladt ham at studere for et eksamensbevis som en elektroingeniør ved Eidgenoessische Technische Hochschule i Zürich. Einstein givet afkald på tysk statsborgerskab i 1896 og skulle være statsløs i en årrække. Han gjorde ikke engang ansøge om schweizisk statsborgerskab indtil 1899, borgerskab, der ydes i 1901.

Efter mangel ved indgangen eksamen til ETH, Einstein deltog secondary skole i Aarau planlægger at bruge denne rute for at komme ind på ETH i Zürich. Selv på Aarau han skrev en essay (for der blev kun givet lidt over en halv mark!), Hvor han skrev om sine planer for fremtiden, se:

Hvis jeg skulle have held til at videregive mine eksaminer, jeg vil gå til Zürich. Jeg ville blive der for fire år for at studere matematik og fysik. Jeg forestille mig at blive lærer i disse grene af naturvidenskab, vælge den teoretiske del af dem. Her er de grunde, der førte mig til denne plan. Frem for alt er det min disposition for abstrakt og matematisk troede, og min mangel på fantasi og praktiske evner.

Faktisk Einstein haft held med sin plan dimitteret i 1900 som lærer i matematik og fysik. En af hans venner på ETH blev Marcel Großmann der var i samme klasse som Einstein. Einstein forsøgte at få en stilling, skriver til Hurwitz der holdt nogle håb om en holdning, men intet kom ud af det. Tre af Einstein's medstuderende, herunder Großmann, blev udnævnt assistenter på ETH i Zürich, men klart Einstein havde ikke imponeret nok, og stadig i 1901 blev han skriftligt runde universiteter i håb om at få et job, men uden succes.

Han gjorde det lykkes at undgå schweiziske militær tjeneste med den begrundelse, at han havde flade fødder og varicose veins. Medio 1901 havde han et midlertidigt job som lærer, undervisningsmetoder matematik på Teknisk Gymnasium i Winterthur. Omkring dette tidspunkt skrev han:

Jeg har opgivet ambitionen om at komme til et universitet ...

En anden midlertidig stilling undervise på en privat skole i Schaffhausen følges. Så Großmann 's far forsøgte at hjælpe Einstein få et job ved at anbefale ham til direktør for Patent-og Varemærkestyrelsen i Bern. Einstein blev udpeget som en teknisk ekspert tredje klasse.

Einstein arbejdede på dette patent kontor fra 1902 til 1909, der beklæder en midlertidig stilling, når han første gang blev udnævnt, men ved 1904 den holdning blev gjort permanent og i 1906 blev han forfremmet til teknisk ekspert anden klasse. Mens der i Bern patent kontor han afsluttede en forbavsende udvalg af teoretisk fysik publikationer, skrevet i sin fritid uden gavn for tæt kontakt med den videnskabelige litteratur eller kolleger.

Einstein fortjent en doktorgrad fra universitetet i Zürich i 1905 for en afhandling om en ny bestemmelse af molekylære dimensioner. Han dedikerede afhandlingen til Großmann.

I den første af tre papirer er alle skrevet i 1905, Einstein undersøgt fænomenet opdaget ved Max Planck, ifølge hvilken elektromagnetisk energi syntes at kunne udledes fra udstrålende objekter i diskrete mængder. Den energi af disse quanta var direkte proportional med hyppigheden af stråling. Dette syntes at modsige klassisk elektromagnetiske teori, baseret på Maxwell 's ligninger og lovene i termodynamik, som antages at elektromagnetiske energi bestod af bølger, som kan indeholde enhver lille mængde af energi. Einstein anvendes Planck 's quantum hypotesen til at beskrive den elektromagnetiske stråling med lys.

Einstein's andet 1905 papir foreslås det, der i dag kaldes den specielle relativitetsteori. Han bygger sin nye teori om en reinterpretation af det klassiske princip om relativitetsteori, nemlig at lovgivningen i fysik skulle have samme form i ethvert referenceramme. Som et andet grundlæggende hypotese, Einstein antages, at lysets hastighed er forblevet konstant i alle referencerammer, som det kræves af Maxwell 's teori.

Senere i 1905 Einstein viste, hvordan masse og energi blev tilsvarende. Einstein var ikke den første til at foreslå alle komponenter i specielle relativitetsteori. Hans bidrag er foreningen af vigtige dele af klassisk mekanik og Maxwell 's elektrodynamik.

Den tredje af Einstein's arkivmateriale fra 1905 om statistisk mekanik, et område, der var blevet undersøgt af Ludwig Boltzmann og Josiah Gibbs.

Efter 1905 Einstein fortsatte med at arbejde i områder, der er beskrevet ovenfor. Han gjorde vigtige bidrag til quantum teorien, men han forsøgte at forlænge den særlige relativitetsteori til fænomener som involverer acceleration. Nøglen udkom i 1907 med princippet om ligestilling, hvor gravitational acceleration blev afholdt skal skelnes fra acceleration forårsaget af mekaniske kræfter. Gravitationel masse derfor var identisk med inertial masse.

I 1908 Einstein blev en lektor ved universitetet i Bern efter at have forelagt sin Habilitation afhandling Konsekvenser for sammensætning af stråling efter fra energidistribution loven i sort organer. Det følgende år, han bliver professor i fysik ved universitetet i Zürich, der har opsagt sit lektorat i Bern og hans job i patentkontoret i Bern.

Ved 1909 Einstein blev anerkendt som en førende videnskabelige tænker, og i det år han fratrådte Patentmyndighed. Han blev udnævnt en fuld professor ved Karl-Ferdinand University i Prag i 1911. Faktisk 1911 var et meget betydningsfuldt år for Einstein da han var i stand til at træffe foreløbige forudsigelser om, hvordan et glimt af lys fra en fjern stjerne, der passerer nær Sun, synes at være bøjet lidt i retning af Solen. Det ville være særdeles betydningsfuld, fordi det ville føre til den første eksperimentelle bevismateriale til fordel for Einstein's teori.

Om 1912, Einstein begyndte en ny fase af sin tyngdeaccellerationen forskning, med hjælp fra hans matematiker ven Marcel Großmann, ved at udtrykke sit arbejde i form af tensor calculus af Tullio Levi-Civita og Gregorio Ricci-Curbastro. Einstein kaldte sit nye arbejde den generelle relativitetsteori. Han flyttede fra Prag til Zürich i 1912 at påtage sig en stol på Eidgenoessische Technische Hochschule i Zürich.

Einstein vendte tilbage til Tyskland i 1914, men har ikke ansøgning om fornyelse for tysk statsborgerskab. Hvad han accepterede var et imponerende tilbud. Det var en forskerstilling i Prussian Academy of Sciences sammen med en stol (men ingen undervisning told) ved universitetet i Berlin. Han blev også tilbudt bestyrelse af Kaiser Wilhelm Institut for Fysik i Berlin, der var ved at blive etableret.

Efter en række falske starter Einstein offentliggøres sent i 1915, den endelige version af generelle teori. Lige før offentliggørelsen af dette arbejde, han belært om generelle relativitetsteori i Göttingen og han skrev:

Til min store glæde, jeg er helt lykkedes i overbevisende Hilbert og Klein.

Faktisk Hilbert indgivet til offentliggørelse, en uge før Einstein afsluttet sit arbejde, et papir, som indeholder den korrekte felt ligninger af generelle relativitetsteori.

Når British eclipse ekspeditioner i 1919 bekræftede hans forudsigelser, Einstein var idolised ved den populære presse. London Times kørte overskriften den 7 november 1919:

Revolution inden for videnskab - Ny teori om Universet - Newtonian ideer væltet.

I 1920 Einstein's forelæsninger i Berlin blev afbrudt af demonstrationer, der, skønt de officielt benægtede, blev næsten helt sikkert anti-jødiske. Ganske vist var der stærke følelser udtrykt imod hans værker i løbet af denne periode, som Einstein svarede i pressen citerer Lorentz, Planck og Eddington som støtter hans teorier og erklærede, at visse tyskerne ville have angrebet dem, hvis han havde været:

... en tysk statsborger med eller uden swastika i stedet for en Jøde med liberale internationale domme ...

I løbet af 1921 Einstein gjort hans første besøg i USA. Hans væsentligste årsag var at rejse midler til den planlagte Hebrew University of Jerusalem. Men han modtog Barnard Medal under hans besøg og belært flere gange om relativitet. Han er rapporteret at have udtalt sig til formanden på forelæsning, han gav i en stor hal på Princeton som var fyldt med mennesker:

Jeg har aldrig forstået, at så mange amerikanere var interesserede i tensor analyse.

Einstein modtog Nobelprisen i 1921, men ikke for relativitet frem for hans 1905 arbejdet med den fotoelektriske effekt. Faktisk var han ikke til stede i december 1922 at modtage prisen er på en rejse til Japan. Omkring dette tidspunkt han gjort mange internationale besøg. Han havde besøgt Paris tidligere i 1922 og i løbet af 1923, han besøgte Palæstina. Efter at hans sidste store videnskabelige opdagelser om associering af bølger med sagen i 1924, han gjort yderligere besøg i 1925, denne gang til Sydamerika.

Blandt yderligere æresbevisninger som Einstein modtog var Copley Medal of The Royal Society i 1925 og Guldmedalje fra Royal Astronomical Society i 1926.

Niels Bohr og Einstein var at gennemføre en debat om quantum teori som begyndte på Solvay-konferencen i 1927. Planck, Niels Bohr, de Broglie, Heisenberg, Schrödingers og Dirac var på denne konference, foruden Einstein. Einstein havde afvist at give et oplæg på konferencen og:

... sagde næsten ikke noget ud over at præsentere et meget enkelt indvending mod sandsynligheden fortolkning .... Han faldt tilbage i tavshed ...

Faktisk Einstein's liv havde været hektisk, og han var til at betale prisen i 1928 med et fysisk kollaps anlagt den gennem overanstrengelse. Men han lavet en fuldstændig genopretning på trods af at tage tingene let i hele 1928.

Ved 1930 blev han foretager internationale besøg igen, tilbage til USA. En tredje besøg i USA i 1932 blev fulgt op af et tilbud om en stilling ved Princeton. Tanken var, at Einstein ville tilbringe syv måneder om året i Berlin, fem måneder på Princeton. Einstein accepteret og forlod Tyskland i december 1932 for USA. Den følgende måned nazisterne kom til magten i Tyskland og Einstein blev aldrig til at vende tilbage dertil.

I løbet af 1933 Einstein rejste i Europa besøger Oxford, Glasgow, Bruxelles og Zürich. Tilbud af akademiske stillinger, som han havde fundet det så svært at komme i 1901, var rigeligt. Han modtog tilbud fra Jerusalem, Leiden, Oxford, Madrid og Paris.

Hvad var hensigten kun som et besøg blev en permanent ordning af 1935, da han anvendte og blev tildelt permanent ophold i USA. På Princeton hans arbejde forsøgt at samle lovgivningen i fysik. Men han forsøger problemer af stor dybde og han skrev:

Jeg har låst mig ind i helt håbløs videnskabelige problemer - så meget mere, da en ældre mand, jeg har holdt sig fremmedgjort fra det samfund her ...

I 1940 Einstein blev en borger i USA, men valgte at beholde sit schweiziske statsborgerskab. Han gjorde mange bidrag til fred i hans liv. I 1944 gjorde han et bidrag til krigen indsats i hånden skrev sit 1905 oplæg om specielle relativitetsteori og lægge den op til auktionen. Det rejste seks millioner dollars, håndskrevne dag i Library of Congress.

Ved 1949 Einstein blev syg. En spell på hospitalet hjalp ham inddrive men han begyndte at forberede sig til døden ved udarbejdelsen af sin vilje i 1950. Han forlod hans videnskabelige afhandlinger til Hebrew University i Jerusalem, et universitet, som han havde rejst midler til på hans første besøg i USA, tjente som en regulator af universitet fra 1925 til 1928, men han havde afvist et tilbud om en stilling i 1933, da han var meget kritisk over for sin administration.

Endnu en vigtig begivenhed var at finde sted i hans liv. Efter døden af den første præsident i Israel i 1952, den israelske regering besluttede at tilbyde stillingen som anden præsident til Einstein. Han afviste, men fandt tilbudet en forlegenhed, da det var svært for ham at nægte uden at forårsage lovovertrædelse.

En uge før hans død Einstein underskrevet hans sidste brev. Det var et brev til Bertrand Russell, hvor han var enige om, at hans navn skulle gå på et manifest, der opfordrer alle lande til at opgive atomvåben. Det er passende, at en af hans sidste handlinger var at argumentere, som han havde gjort hele sit liv, for international fred.

Einstein var cremated i Trenton, New Jersey ved 4 pm den 18 april 1955 (dagen for hans død). Hans aske blev spredt på et ikke-frigivet plads.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland