Matematiikan

Time line Valokuvat Raha Postimerkit Sketch Haku

Louis Victor Pierre Raymond duc de Broglie

Syntymäaika:

Syntymä-paikka:

Date of death:

Place of death:

15 Aug 1892

Dieppe, France

19 March 1987

Paris, France

Esittely
HUOMIO - Automaattinen käännös englanti versio

Louis de Broglie 's isä oli Victor, Duc de Broglie, ja hänen äitinsä oli Pauline d'Armaillé. Louis tutkittu, Lyceé Janson de Sailly Pariisissa saattamassa hänen toisen asteen koulutuksessa vuonna 1909. Tässä vaiheessa hän ei suunnittele uran tieteen, mutta oli kiinnostunut ottaen kirjallisuuden opintoja yliopistossa. Hän tuli Sorbonnessa Pariisissa ottaen kurssin historiaa, jotka aikovat tehdä itselleen uran diplomaattikunta. Iässä 18 Hän valmistui kanssa taiteiden määrin, mutta hän oli jo tulossa kiinnostunut matematiikasta ja fysiikasta. Kun on siirretty tutkimusaihe historian hän valitsi sen jälkeen, kun huolestuttavia suuresti siitä päätöksestä, opiskella jossain määrin teoreettisen fysiikan.

Vuonna 1913 de Broglie sai lisenssin ès Sciences, mutta ennen kuin hänen uransa oli edennyt paljon pidemmälle World War I puhkesi. Sodan aikana de Broglie palveli armeijassa. Hän oli liitetty The Wireless Telegraphy-osasta koko sodan ja tarjoillaan asemalta klo the Eiffel Tower. Näiden sotavuosia kaikki hänen vapaa-ajallaan oli viettänyt ajatella teknisiä ongelmia. Hän selitti, miten hän oli vetää matemaattisen fysiikan sodan jälkeen (ks. esimerkki):

Kun vuonna 1920 I jatkettiin Opintojeni ... mikä houkutteli minua ... - teoreettinen fysiikka oli ... mysteeri, jossa rakenne asiasta ja säteily oli tulossa enemmän ja enemmän vaipallinen niin kummallisen käsitteen quantum, joka otettiin käyttöön Planck vuonna 1900 hän tutkii osaksi musta-laitoksen säteily, päivittäin tunkeutumaan syvemmälle koko fysiikan.

Vastaava tutkimus, matemaattinen fysiikka, de Broglie kuitenkin säilyttänyt kiinnostusta kokeellinen fysiikka. Hänen veljensä Maurice de Broglie oli tuolloin suorittaa kokeellista työtä röntgenlaitteita ja tämä osoittautui huomattavan edun mukaista de Broglie ensimmäisten vuosien aikana, 1920-luvulla, jonka aikana hän työskenteli hänen tohtorin tutkinto. De Broglie väitöskirja Recherches sur la théorie des quanta (Esimerkkitutkimuksia-quantum theory) 1924 esittää tämän teorian electron aaltoja, jotka perustuvat työn Einstein ja Planck. Se ehdotti, että teoria, jota varten hän on parhaiten tunnettu, nimittäin hiukkanen-aalto kaksinaisuuden teoria, että asia on ominaisuuksia sekä hiukkasten ja aaltoja.

Vuonna luentoa de Broglie antoi tilaisuuden, kun hän sai Nobelin palkinnon vuonna 1929 hän selvitti taustaa ajatukset sisältyvät hänen väitöskirjaansa (ks. esimerkki):

Kolmekymmentä vuotta sitten, fysiikan oli jaettu kahteen leiriin: ... fysiikkaa asia, joka perustuu käsitteisiin hiukkasten ja atomien jotka piti noudattaa lakeja klassisen Newton mekaniikka ja fysiikka, säteily, joka perustuu ajatukseen aalto lisääminen on hypoteettinen jatkuvaa keskipitkän, valon ja sähkömagneettisen eetteriin. Mutta nämä kaksi järjestelmää fysiikan voisi olla irrallaan toisiaan: niiden oli oltava yksimielisiä, jonka muotoilu on teoriassa vaihtaa energian välinen asia ja säteily. ... Kun yritetään tuoda molempien järjestelmien fysiikan yhdessä, päätelmät olivat itse asiassa päästiin, joille ei ole oikein eikä edes tutkittavaksi, kun sitä sovelletaan energia tasapaino asian ja säteily ... Planck ... olettaa ... että valonlähde ... emittoida sen säteilyn yhtäläinen ja rajallisia määriä - quanta. Menestys Planck 's ideoita on liittynyt vakavia seurauksia. jos valo pääsee vuonna quanta, on se ei kerran pääsee, hänellä on solususpension rakenne? ... Farkut ja Poincarén [osoittivat], että jos liikkeessä olevasta materiaalista partikkeleja lähde valossa tapahtunut lakien mukaan klassinen mekaniikka, sitten oikea laki, musta-laitoksen säteily, Planck 's lakia, ei ole voitu saatu.

Vuonna haastattelussa vuonna 1963 de Broglie kuvattu miten, kun otetaan huomioon edellä tausta, hänen löytöjä tuli noin:

Kuten olen keskusteluja veljeni olemme aina päätteli, että kyseessä on x-rays yhdellä oli molemmilla tutkimuskerroilla ja corpuscles, näin yhtäkkiä - ... se oli tiettyjen aikana kesällä 1923 - sain ajatuksen, että yksi oli ulottaa tämän kaksinaisuuden aineellisia hiukkasia, erityisesti elektroneja. Ja tajusin, että toisaalta, Hamilton - Jacobi teoriassa huomautti hieman siihen suuntaan, sitä voidaan soveltaa hiukkasia, ja lisäksi se edustaa geometrinen optiikka; toisaalta, kvantti-ilmiöiden yksi saa quantum numeroita, jotka ovat harvoin löytyy mekaniikka, mutta esiintyy hyvin usein aallon ilmiöitä ja kaikkia ongelmia käsitellään wave motion.

Wave luonne, elektroni oli kokeellisesti vahvistettu vuonna 1927, CJ Davisson, CH Kunsman ja LH Germer, että Yhdysvallat ja GP Thomson (pojan JJ Thomson) Aberdeen, Skotlanti. De Broglie: n teoria electron asia aallot oli myöhemmin käyttää Schrödinger, Dirac ja muut kehittämään aalto mekaniikka.

Kun hänen tohtorin, de Broglie pysyi Sorbonnessa, jossa hän opetti kaksi vuotta, tulee professori teoreettisen fysiikan, Henri Poincaré-instituutissa 1928. Vuodesta 1932 hän oli myös professori teoreettisen fysiikan, Faculté des Sciences at Sorbonnessa. De Broglie opettanut siellä, kunnes hän siirtyi eläkkeelle vuonna 1962. Vuodesta 1944 hän oli puhemiehistön jäsen des pituusasteet. Vuonna 1945 hän tuli neuvonantajana Ranskan atomienergiajärjestön Commissariat.

Hänen suurin kunnia oli myönnetty Nobel-palkinnon vuonna 1929. Meillä on siteerattu edellä hänen luento annetaan palkintoseremoniassa. Kerro meille lainaan kauempana luento (ks. esimerkki):

Niinpä olen saapunut seuraavat yleiset ajatus, joka on ohjannut minun tutkii: asia, aivan yhtä paljon kuin säteily, erityisesti ottaen huomioon, meidän on otettava käyttöön yksi ja sama aika corpuscle käsite ja aalto käsite. Toisin sanoen, molemmissa tapauksissa meidän on oletettava, että on olemassa corpuscles liitettävä aaltoja. Mutta corpuscles ja aallot eivät voi olla riippumattomia, sillä mukaan Bohr, ne täydentävät toisiaan, ja näin ollen se on mahdollista vahvistaa tiettyjen yhdensuuntaisuutta välillä esitystä, joka corpuscle ja lisäysaineiston aallosta, joka liittyy siihen.

Saatuaan Nobel-palkinnon vuonna 1929 De Broglie työskennellyt laajennuksia aalto mekaniikka. Among julkaisuja monta aihealuetta, hän julkaisi työtä Dirac's teoria elektronisuihkulla, uuden teorian valossa, Uhlenbeck 's theory of spin, ja sovellusten aalto mekaniikka, ydinfysiikan. Hän kirjoitti vähintään kaksikymmentä viiden kirjoja myös Ondes et mouvements (Waves ja esitykset) (1926), La mécanique ondulatoire (Wave mekaniikka) (1928), Une alustava d'Interprétation causale et ei linéaire de la mécanique ondulatoire: la théorie de la kaksinkertaisen ratkaisu (1956), Introduction à la nouvelle théorie des particules de M Jean-Pierre Vigier et de ses collaborateurs (1961), Etydi arvosteltaessa des perustaa de l'Interprétation actuelle de la mécanique ondulatoire (1963). Kolme viimeistä mainitut kirjat on julkaistu Englanti käännöksiä ei-lineaarisia Wave Mechanics: A Syy tulkinta (1960), Introduction to the Vigier teoria alkeis-hiukkasten (1963), ja nykyinen tulkinta Wave Mechanics: A Critical Study (1964) .

Hän kirjoitti monia suosittuja teoksia, jotka osoittavat hänen kiinnostuksensa filosofinen vaikutuksia modernin fysiikan, mukaan lukien asiaa ja Light: The New Physics (1939), The Revolution in Physics (1953), fysiikan ja Microphysics (1960) ja New Perspectives in Physics ( 1962).

Vuonna 1933 de Broglie valittiin Académie des Sciences tulossa pysyvä sihteeri matemaattisten tieteiden vuonna 1942. Académie myöntää hänelle sen Henri Poincaré-mitali vuonna 1929 ja Albert I Monaco-palkinnon vuonna 1932. Muut kunnianosoitukset, joita hän sai muun muassa Kalinga-palkinnon, joka myönnettiin hänelle Unescon vuonna 1952 hänen pyrkimyksistään ymmärtämistä modernin fysiikan suuren yleisön. Ranskan kansallinen tieteellisen tutkimuksen keskus myönsi hänelle sen kultamitalin vuonna 1956. Lisäksi aateliset sisältyvät tekoon Grand Cross, Légion d'honneur ja Belgia teki hänelle Officer ritarikunnan Leopold. Hän on saanut kunniatohtorin arvon tohtorinarvon osoitteesta yliopistoissa Varsova, Bukarest, Ateena, Lausanne, Quebec, ja Bryssel. Hänet valittiin kunniajäseneksi jäsenyys kahdeksantoista akatemioiden ja oppineet yhteiskuntia, Eurooppa, Intia ja Yhdysvallat.

De Broglie kuvattu itse:

... ottaa paljon enemmän tilaa mielessä puhdasta theoretician kuin se on experimenter tai insinööri, rakastava erityisesti yleiseen ja filosofista mieltä ... .

Keskeinen kysymys de Broglie elämä oli, onko tilastollista luonnetta atomi fysiikka kuvastaa tietämättömyys taustalla teoriassa vai tilastot on kaikki mitä voi olla tiedossa. Suurin osa hänen elämäänsä hän uskoi entisen vaikka nuori tutkija hän oli ensin sitä mieltä, että tilastot kätkevät meidän tietämättömyydestä. Ehkä yllättävää, hän palasi tämän näkemyksen myöhään elämästään, jossa todetaan, että:

... tilastollisen teorioita piilota täysin määritetty ja todettavissa todellisuuden takana muuttujia, jotka elude meidän kokeellisia tekniikoita.

Olkaamme lopussa meidän biografia kanssa tunnustusta maksetaan de Broglie, CW Oseen puheenjohtaja Nobel-komitea fysiikan, Ruotsin kuninkaallinen tiedeakatemia:

Kun melko nuori teille heitti itsesi osaksi kiistaa raivoaa kierroksella eniten syvällinen ongelma fysiikka. Olet ollut rohkeutta puolustaa, ilman tukea mahdollisesti tunnettu tosiasia, että asiassa ei ollut vain solususpension luonne, mutta myös aalto. Kokeilu tuli myöhemmin ja perusti oikeellisuutta näkemyksenne. Sinulla on katettu tuoretta loistoonsa nimi jo kruunasi vuosisatojen kanssa kunnia.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland