Matematiikan

Time line Valokuvat Raha Postimerkit Sketch Haku

Paul Adrien Maurice Dirac

Syntymäaika:

Syntymä-paikka:

Date of death:

Place of death:

8 Aug 1902

Bristol, England

20 Oct 1984

Tallahassee, Florida, USA

Esittely Wikipedia
HUOMIO - Automaattinen käännös englanti versio

Paul Dirac 's isä oli Charles Adrien Ladislas Dirac ja hänen äitinsä oli Florence Hannah Holten. Charles Dirac oli Sveitsin kansalainen, syntynyt vuonna Monthey, että Valais Canton, Sveitsi, kun taas hänen äitinsä tuli Cornwall, Englanti. Charles oli koulutettu yliopistossa Geneve, sitten tuli Englanti noin 1888 ja opettanut ranska, Bristol. Siellä hän tapasi Firenze, jonka isä oli siirretty Bristol kuin Master Mariner, Bristol alus, kun hän oli työskennellyt kirjastossa. Charles ja Firenze avioitui vuonna 1899 ja ne siirretään osaksi talon Bishopston, Bristol, jonka he nimeltä Monthey jälkeen kaupungin Charles syntymää. Tällä kertaa Charles oli opetuksen ranska klo yläasteen liitteenä Merchant Venturers Technical Collegen Bristol.

Paul oli yksi kolme lasta, hänen vanhempi veljensä on Reginald Charles Felix Dirac ja hänen nuorempi siskonsa, että Beatrice Isabelle Marguerite Walla Dirac. Paul oli hyvin tiukka kotikasvatuksessa. Hänen isänsä vaati, että vain ranska on puhunut illalliskeskustelussa taulukossa, ja tämän seurauksena, Paul oli ainoa, joka syö hänen isänsä ruokalan. Paulin isä oli niin tiukka ja hänen poikansa, että molemmat olivat vieraantuneet ja Paul kasvatettiin hieman tyytymätön kotiin.

Ensimmäinen koulu, jonka Paul osallistui oli piispa Peruskoulu ja jo tässä koulussa hänen poikkeuksellinen kyky matematiikan kävi selväksi, että hänen opettajansa. Kun hän oli kaksitoista vuotta vanha hän tuli yläasteen, jotka osallistuvat toisen asteen oppilaitos, jossa hänen isänsä opetti, joka oli osa Merchant Venturers Technical College. Noin aika Paul tuli tähän kouluun, World War I alkoi, ja tämä oli myönteinen vaikutus Paul koska vanhemmat pojat, koulu vasemmalle varusmiespalvelukseen ja nuorempi pojista oli enemmän pääsyä tieteen laboratorioissa ja muissa laitoksissa. Paul itse kirjoitti hänen koulun vuotta:

The Merchant Venturers oli erinomainen koulun tieteen ja modernin kielellä. There was no latina tai kreikka, mistä olin varsin iloinen, koska en arvostavat arvo vanhat kulttuurit. Pidän itseäni hyvin onnekkaita, joilla on ollut mahdollisuus osallistua koulun. ... Olin hätäinen kautta alemman muotoja, ja se oli otettu käyttöön erityisen varhaisessa vaiheessa ikää perusteella matematiikka, fysiikka ja kemia on korkeampi muotoja. Matematiikan olin opiskelee kirjoista, jotka enimmäkseen olivat ennen muuhun luokkaan. Tämä nopea eteneminen oli suuri auttaa minua jälkimmäisen uran.

Hän valmistui hänen kouluopetuksen vuonna 1918 ja sen jälkeen opiskellut sähkötekniikka yliopiston Bristol. Tällä kertaa yliopisto oli yhdessä Merchant Venturers Technical College niin Dirac pysynyt samassa rakennuksessa kuin hän oli opiskellut aikana hänen neljän vuoden toisen asteen oppilaitos. Vaikka matematiikka oli hänen suosikki kohteena hän päätti tutkia teknistä tietenkin yliopistossa, koska hän ajatteli, että ainoa mahdollinen uran, joka matemaatikko oli koulun opetusta, ja hän varmasti halusi välttää kyseistä ammattia. Hän on hankkinut aste konepaja vuonna 1921, mutta tämän jälkeen undistinguished kesän työpaikka on töitä, hän ei löydä pysyvää kantaa. Tällä kertaa hän oli luoda todellista intohimoa, matematiikassa, mutta hän yrittää opiskella Cambridge epäonnistui melko outoa syistä.

Koska Cambridge scholarship tutkimuksia kesäkuussa 1921 hän oli myönnetty apuraha opiskelemaan matematiikkaa St John's College, Cambridge, mutta se ei tarjoa riittävää tukea häntä. Lisätuki olisi voinut olettaa hänen paikallisten koulutus viranomainen, mutta hän oli kieltäytynyt tukea sillä perusteella, että hänen isänsä ei ollut Ison-Britannian kansalainen tarpeeksi kauan. Dirac oli mahdollisuus opiskella matematiikkaa ja Bristol ilman maksuilta ja hän teki niin on myönnetty ensimmäisen luokan arvosanoin vuonna 1923. Tämän jälkeen hän myönsi toteuttaa tutkimuksen Cambridge ja hän aloitti tutkimukset vuonna 1923.

Dirac oli odottava on hänen tutkimuksensa valvoo Ebenezer Cunningham, jota tällä kertaa Dirac oli tullut kiehtonut yhteisöjen yleiseen Suhteellisuusteoria ja halusi toteuttaa tutkimuksen tästä aiheesta. Cunningham oli jo niin monta tutkimusta opiskelijoiden kuin hän oli valmis ottamaan ja niin Dirac oli valvoo Ralph Fowler. Laatijat kirjoittavat:

Fowler oli sitten johtava theoretician Cambridgessa, hyvin, quantum theory atomien; omaa tutkimus oli lähinnä tilastollinen mekaniikka. Hän on tunnustettu Dirac oppilas epätavallinen kyky. Hänen vaikuttaa Dirac työskenteli joitakin ongelmia tilastollinen mekaniikka. Kuuden kuukauden saapuvia Cambridge hän kirjoitti kaksi käsiteltiin näitä ongelmia. Epäilemättä Fowler herätti hänen kiinnostuksensa quantum theory, ja toukokuussa 1924 Dirac valmistui hänen ensimmäinen paperi käsitellään quantum ongelmia. Neljä enemmän paperit saatiin valmiiksi marraskuussa 1925.

Huolimatta selvää akateemista menestystä Dirac nauttinut kuin tutkimus-opiskelija tämä ei ollut helppoa aikaa hänelle. Hänen veli Reginald Dirac teki itsemurhan tänä aikana. N: o syy itsemurhien näyttää olevan tiedossa, mutta Dirac n suhteet hänen isänsä, jo kireät, tuntui lähes loppuun täysin tämän jälkeen, joka ei viittaa siihen, että Dirac katsoi, että hänen isänsä teki ainakin jonkin verran vastuuta. Jo henkilöä, jotka oli muutamia ystäviä, tämä henkilökohtainen tragedia oli sitä, että häntä vielä peruttu.

Vaikka hän oli jo erinomainen alku hänen tutkijanuran vieläkin vaikuttava teos on noudatettava. Tämä oli seurausta Dirac on annettava todistukset paperi, jonka Heisenberg lukea kesällä 1925. Merkitys algebrallinen ominaisuudet Heisenberg 's commutators iski Dirac, kun hän oli pois kävelyllä tässä maassa. Hän ymmärsi, että Heisenberg 's epävarmuuden periaate oli selvitys noncommutativity että kvanttimekaniikan observables. Hän ymmärsi rinnastusta Poisson sulkeissa Hamiltonin mekaniikka. Higgs kirjoitti:

Tämä samankaltaisuus, jos clue, joka johti hänet muotoilemaan on ensimmäistä kertaa matemaattisesti johdonmukainen yleisen teorian kvanttimekaniikka kirjeenvaihdon kanssa Hamiltonin mekaniikka.

Esitetyt ajatukset olivat vahvistetut Dirac väitöskirja kvanttimekaniikka, josta hän sai tohtorin vuonna 1926. On merkillistä, että Dirac oli yksitoista paperit tulostaa ennen hänen Väitöskirja. Sen jälkeen palkinnon, missä hän meni Kööpenhamina työskentelemään yhdessä Niels Bohr, siirtyessään Göttingen helmikuussa 1927, jossa hän vuorovaikutuksessa Robert Oppenheimer, Max Born, James Franck ja Venäjän Igor Tamm. Hyväksymisestä kutsu Ehrenfest, hän vietti pari viikkoa Leiden hänen tiensä takaisin Cambridge. Hänet valittiin Fellow, St John's College, Cambridge 1927.

Dirac vieraili Neuvostoliitossa vuonna 1928. Se oli ensimmäinen monta käyntiä varten hän meni jälleen vuonna 1929, 1930, 1932, 1933, 1935, 1936, 1937, 1957, 1965 ja 1973. Myös vuonna 1928 hän löysi yhteyden suhteellisuusteoria ja kvanttimekaniikka, hänen kuuluisa spin-1 / 2 Dirac yhtälö. Vuonna 1929 hän teki hänen ensimmäinen vierailu Yhdysvaltoihin, opetusta yliopistojen Wisconsinissa ja Michiganissa. Vierailun jälkeen, yhdessä Heisenberg, hän ylitti Tyynenmeren ja luentoja Japani. Hän palasi kautta Siperian rata.

Vuonna 1930 Dirac julkaistu periaatteet kvanttimekaniikka ja tästä työstä, jonka hän sai Nobelin fysiikan vuonna 1933. De Facio, tarkistetaan, sanoo tästä teoksesta:

Dirac ei vaikuttanut se, ruokinta Haettu vuonna kokeellisen fenomenologia osan aikaa. Tämä on antanut Dirac's book ... pysyvää laatua, että muutamia teoksia voi ottelua.

Kirjoittajat kommentoida, että teos:

... heijastaa Dirac hyvin tyypillistä lähestymistapaa: abstrakti, mutta yksinkertainen, aina valittaessa tärkeitä kohtia ja väittäen kanssa lyömätön logiikkaa.

The Obituary toteaa:

Hänen luentoja klo Cambridge olivat tiiviisti mallin [periaatteet kvanttimekaniikka], ja ne siirretään, sukupolvien opiskelijoiden voimakas vaikutelma, johdonmukaisuutta ja eleganssia quantum theory. Ne muodostivat hänen pääasiallinen panos koulutus, sillä hän teki hyvin vähän tutkimus-opiskelijoille.

Myös vuonna 1930 Dirac valittiin Fellow, Royal Society. Tämä kunnia tuli ensimmäisen kerran, että hänen nimensä oli esittänyt, sinänsä varsin epätavallinen tapahtuma, joka kertoo paljon erittäin korkea mieltä, että Dirac n stipendiaatti tutkijat olivat hänestä.

Dirac oli nimittänyt Lucasian professori matematiikkaa Cambridgen yliopistossa vuonna 1932, postitse hän pidetään hallussa 37 vuotta. Vuonna 1933 hän julkaisi uraauurtavan paperin Lagrangen kvanttimekaniikka josta tuli perusta, jolle Feynmanin myöhemmin rakennettu hänen ajatuksia polku kiinteä. Samana vuonna Dirac sai Nobelin fysiikan, jotka hän jakaa Schrödinger. Se on mielenkiintoinen kommentoida Dirac n luonne, että hänen ensimmäinen ajatus oli puolestaan annetaan palkinto sillä perusteella, että hän inhosi julkisuutta. Mutta kun se oli huomauttanut hänelle, että hän saisi paljon julkisuutta, jos hän kääntyi alas-palkinnon, hän hyväksyi sen. Toinen kommentti tästä tapahtumasta on, että Dirac oli kerrottu, että hän voisi kutsua hänen vanhempansa ja palkintotilaisuuteen, Tukholma, mutta hän päätti kutsua vain hänen äitinsä ja isänsä.

Lukuvuonna 1934-35 oli tärkeää Dirac sekä henkilökohtaisten ja ammatillisista syistä. Hän vieraili Institute for Advanced Study Princetonin ja siellä hän tuli friendly kanssa Wigner. Vaikka Dirac oli Wigner 's sisar Margit, jotka asuivat Budapest, vieraili hänen veljensä. Tämä mahdollisuus kokouksessa johti tammikuussa 1937, Dirac avioitumalla Margit Lontoossa. Margit oli ollut naimisissa ennen ja oli kaksi lasta Judith ja Gabriel Andrew alkaen hänen ensimmäisestä avioliitosta. Molemmat lapset hyväksyi nimi Dirac ja Gabriel Andrew Dirac meni, tuli kuuluisa puhtaista matemaatikko, erityisesti edistämällä Graafiteoria, tulossa professori puhdasta matematiikkaa yliopistossa Århus, Tanska.

Vuonna 1937, samana vuonna, että hän naimisissa, Dirac julkaistu hänen ensimmäinen paperin suuria määriä ja kosmologisen asioissa. Meidän kommentoida lisää hänen ajatuksiaan cosmology alla. Hän julkaisi hänen kuuluisasta paperin klassisen electron teoria, joka sisälsi massa renormalisation ja säteilyvaikutusta reaktio vuonna 1938. Dirac työskennellyt aikana maailma War II uraanin erottaminen ja ydinaseita. Erityisesti hän toiminut konsulttina ryhmälle, joka Birminghamissa työskentelevät atomienergian. Tämä liitto johti Dirac on estänyt Ison-Britannian hallituksen vierailevat Neuvostoliitto jälkeen sodan päättymisen, hän ei voinut vierailla jälleen kerran, kunnes 1957.

Meidän edellä on todettu, että Dirac valittiin stipendiaatille Royal Societyn vuonna 1930. Hän sai Royal Society 's Royal-mitali vuonna 1939 ja Society myönsi hänelle Copley-mitali vuonna 1952:

... tunnustuksena hänen merkittävästä maksuosuudet relativistic dyna-hiukkanen, kvanttimekaniikka.

Vuonna 1969 Dirac eläkkeellä, Lucasian johdolla matematiikan klo Cambridge ja lähti perheensä kanssa, Florida, Yhdysvallat. Hän on ollut vierailevana nimitykset yliopiston Miami ja Florida State University. Sitten, vuonna 1971, Dirac oli nimittänyt professori fysiikan at Florida State University, jossa hän jatkoi hänen tutkimusta.

Vuonna 1973 ja 1975 Dirac luentoja ydinaineiden Engineering-instituutin Leningrad. Näissä luentoja hän puhui ongelmia cosmology, tai tarkemmin sanottuna niiden ongelmia ei-ulotteinen yhdistelmiä maailma vakioita.

Vaikka Dirac tehnyt valtavasti merkittävän panoksen fysiikan, se on tärkeää ymmärtää, että hän oli aina taustalla periaatteita matemaattista kauneutta. Dirac yhtenäinen teesejä kvanttimekaniikka ja suhteellisuusteoria teoriassa, mutta hän on myös muistettava, hänen erinomaisesta työstään magneettinen monopoli, perusoikeuksien pituus, antimatter, d-funktio, bra-kets jne.

On olemassa standardi kansanperinne, Dirac tarinoita, enimmäkseen uudistuvana noin Dirac selvää, mitä hän tarkoitti, ja ei sen enempää. Kerran, kun joku, mikä polite conversation at dinner, kommentoi, että se oli tuulinen, Dirac vasemmalle pöytään ja meni oven, näytti ulos, palasi pöytään ja vastasi, että se todellakin oli tuulinen. On sanottu, jest, että hänen puhumansa sanavarasto koostui "Kyllä", "Ei", ja "En tiedä". Varmasti, kun Chandrasekhar oli selittää hänen ajatuksia Dirac hän jatkuvasti interjected "kyllä" ja sitten selitti Chandrasekhar, että "kyllä" ei tarkoita sitä, että hän suostui siihen, mitä hän sanoi vain, että hän halusi häntä jatkamaan. Hän sanoi kerran:

Olin opettanut koulussa koskaan aloittaa virkkeen tietämättä lopussa.

Tämä voi selittää paljon hänen keskustelussa, ja myös hänen kauniisti kirjallisen lauseita hänen kirjoja ja papereita.

Dirac sai monet aateliset hänen työstään, joista olemme edellä mainittiin. Hän kieltäytyi hyväksymästä kunniajäseneksi astetta, mutta hän ei hyväksy kunniajäseneksi jäsenyys akatemioiden ja oppineet yhteiskunnissa. Luettelo näistä on pitkä, mutta niiden joukossa ovat USSR Academy of Sciences (1931), Indian Academy of Sciences (1939), kiina Physical Society (1943), Royal Irish Academy (1944), Royal Society of Edinburgh (1946), Institut de Ranska (1946), National Institute of Sciences of India (1947), American Physical Society (1948), National Academy of Sciences (1949), National Academy of Arts and Sciences (1950), Accademia delle Scienze di Torino (1951), Academia das Ciencias de Lisboa (1953), Pontifical Academy of Sciences, Vatikaani (1958), Accademia Nazionale dei Lincei, Rooma (1960), Royal Danish Academy of Sciences (1962), ja Académie des Sciences Paris (1963). Hänet nimitettiin ritarikunnan ansiomerkki vuonna 1973.

A memorial kokous pidettiin University of Cambridge 19 päivänä huhtikuuta 1985 ja papereita esitettiin tässä kokouksessa oli julkaistu kunnianosoituksia, Paul Dirac, Cambridge, 1985 (Bristol, 1987). The papers,,,,, ja ne ovat peräisin kyseisestä määrästä. Achuthan, tarkistaa äänenvoimakkuus, kirjoittaa:

... me elävästi nähdä kaikkialla brilliant painatuksia, Dirac, unifier, kvanttimekaniikka ja suhteellisuusteoria teoriassa. Kukin palaset eivät vain on kehut poikkeuksellisen lahjakas omaisuus, mutta myös paikoin ennätyksellisen kuinka syvästi ja abidingly ihmisen mielessä voi puututtava osaksi realms matemaattisten oivalluksia ja mallintaminen, pitää ehjänä hengen kauneutta ja selkeyttä luova nero. Vain muutama Nobel laureates koskaan voi verrata samoin tämä jättiläinen, matemaattisten tieteiden, jonka kuolema on maailma alkuperäisen ajattelun varmasti on menettänyt yksi kallisarvoinen sielunsa säilyttää onneksi vielä kunniaa toisten laulaa ja matkia jo pitkän aikaa .

Marraskuussa 1995, plaketti oli paljastettiin Westminster Abbey ja viestintäministeriön Paul Dirac. Tilavuus koostuu luennoista esitetään Royal Society tällä kertaa. Muistomerkkien osoite oli esittänyt Stephen Hawking jotka oli Dirac n seuraaja, Lucasian johdolla matematiikan klo Cambridge, joka oli alun perin Newton 's johdolla.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland