Matematiikan

Time line Valokuvat Raha Postimerkit Sketch Haku

Albert Einstein

Syntymäaika:

Syntymä-paikka:

Date of death:

Place of death:

14 March 1879

Ulm, Württemberg, Germany

18 April 1955

Princeton, New Jersey, USA

Esittely Wikipedia
HUOMIO - Automaattinen käännös englanti versio

Noin 1886 Albert Einstein alkoi hänen koulu-uran München. Kuten myös hänen viulu-opetus, jonka hän oli peräisin kuusivuotiaana iän kolmetoista, hän oli myös uskonnollinen koulutus kotonaan, jossa hän oli opettanut juutalaisuus. Kaksi vuotta myöhemmin hän tuli Luitpold Gymnasium ja tämän jälkeen hänen uskonnollinen koulutus sai koulussa. Hän opiskeli matematiikkaa, erityisesti calculus, alussa noin 1891.

Vuonna 1894 Einsteinin perhe muutti Milano mutta Einstein pysyi Münchenissä. Vuonna 1895 Einstein epäonnistui tarkastelu, joka olisi mahdollistanut hänelle mahdollisuus opiskella tutkintotodistus on sähkö-insinööri, Eidgenössische Technische Hochschule, Zürich. Einstein luopunut Saksan kansalaisuuden vuonna 1896 ja sen oli määrä olla kansalaisuudettomat on useiden vuosien ajan. Hän ei edes hakea Sveitsin kansalaisuuden vasta 1899, kansalaisuus on myönnetty vuonna 1901.

Sen jälkeen ei ole tehty sisäänkäynnin tentti, ETH, Einstein osallistui yläasteen klo Aarau aikoo käyttää tätä reittiä tulla ETH Zürichissä. Vaikka Aarau, hän kirjoitti esseen (joka oli vain hieman yli puoli markkaa!), Jossa hän kirjoitti hänen tulevaisuuden suunnitelmat, katso:

Jos minulla oli tarkoitus on onni siirtää minun tutkimukset, haluaisin mennä Zürich. I would stay siellä neljä vuotta, jotta tutkimuksessa matematiikkaa ja fysiikkaa. Kuvittelen itseni tulossa opettaja näitä konttoreita, luonnontieteet, valitsemalla teoreettinen osa niistä. Tässä ovat syyt, jotka saavat minut tähän suunnitelmaan. Ennen kaikkea, se on minun disposition, abstrakteja ja matemaattisen ajattelun, ja minun mielikuvituksen puutteesta, ja käytännön valmiudet.

Itse Einstein onnistui kanssa hänen suunnitelmansa valmistuen vuonna 1900, koska opettaja matematiikan ja fysiikan. Yksi hänen ystävistään on ETH: ssa oli Marcel Grossmann jotka oli samaa luokkaa kuin Einstein. Einstein yritti saada postitse, kirjallisesti Hurwitz jotka järjestettiin joitakin toivoa kantaa, mutta mitään ei tullut. Kolme Einstein's stipendiaatti opiskelijat, mukaan lukien Grossmann, oli nimittänyt avustajien ETH, Zürich, mutta selvästi Einstein ei ollut vaikuttunut riitä, ja vielä 1901 hän oli kirjallisesti kierroksella yliopistojen toivoa saada työtä, mutta ilman menestystä.

Hän ei onnistu välttämään Sveitsin asepalveluksen perusteella, että hän oli tasainen jalat ja suonikohjuja. Puolivälissä 1901 hän oli tilapäistä työtä kuin opettaja, opetus matematiikassa ja teknisen High School in Winterthur. Noin tällä kertaa hän kirjoitti:

Olen luopunut kunnianhimoa päästä yliopiston ...

Toinen väliaikainen kanta opetuksen yksityisen koulun Schaffhausen noudatettu. Sitten Grossmann 's isä yritti auttaa Einstein saamaan työtä suosittelemalla häntä johtajan patenttivirastoon Bern. Einstein oli nimetty tekninen asiantuntija kolmannen luokan.

Einstein työskenteli tässä patent office 1902-1909, tilalla jälkeisen ajan tilapäiseksi, kun hän ensimmäisen kerran nimitetään, mutta 1904 kanta oli tehtävä pysyvä ja vuonna 1906 hänet ylennettiin teknisen asiantuntijan toisen luokan. Vaikka Bernin patenttitoimistoon hän valmistui hämmästyttävä valikoima teoreettisen fysiikan julkaisuja, kirjoitettu hänen vapaa-ajallaan ilman hyödyksi läheisiä yhteyksiä tieteellisestä kirjallisuudesta tai työkavereille.

Einstein ansaitsi tohtorin tutkinto, University of Zürich vuonna 1905, joka thesis koskevasta uudesta määrittäminen molekyyli ulottuvuuksia. Hän omistettu että thesis, Grossmann.

Kun ensimmäisen kolmen paperit, kaikki kirjoitettu 1905, Einstein tutki ilmiö, löysi Max Planck, jonka mukaan sähkömagneettista energiaa tuntui voidaan päästä säteilevien esineitä diskreetti määriä. Energia näiden quanta oli suoraan verrannollinen taajuus säteilyä. Tämä näytti olevan ristiriidassa klassisen sähkömagneettisen teorian, joka perustuu Maxwell 's yhtälöihin ja lainsäädännön thermodynamics, joka olettaa, että sähkömagneettista energiaa koostui aaltoja, jotka voivat sisältää minkä tahansa pienen määrän energiaa. Einstein käytetään Planck 's quantum hypoteesi kuvata sähkömagneettisen säteilyn valon.

Einsteinin toinen 1905 paperin ehdotettu, mikä on nykyään nimeltään erityispainos Suhteellisuusteoria. Hänen perustuu hänen uusi teoria, joka reinterpretation on klassinen periaate suhteellisuusteoria, eli se, että fysiikan lakeja oli oltava samassa muodossa kaikissa viitekehys. Kuten toinen perustava hypoteesi, Einstein olettaa, että Valonnopeus pysynyt vakiona kaikissa kehyksiä viittaus, kuten vaaditaan Maxwell 's teoriassa.

Myöhemmin vuonna 1905 Einstein osoitti, miten massa ja energia olivat vastaavia. Einstein ei ollut ensimmäinen ehdottaa kaikki osatekijät erityistä Suhteellisuusteoria. Hänen panoksensa on yhdistävä tärkeä osa klassisen mekaniikan ja Maxwell 's electrodynamics.

Kolmas Einstein's papers vuoden 1905 osalta tilastollinen mekaniikka, alalla, jota oli tutkittu, Ludwig Boltzmann ja Josiah Gibbs.

Kun 1905 Einstein jatkoi alalla työskentelevän edellä kuvattu. Hän antoi merkittävän panoksen quantum theory, mutta hän halusi laajentaa erityistä Suhteellisuusteoria ilmiöiden, joissa kiihtyvyys. Keskeinen ilmestyi vuonna 1907 periaatteen mukainen vastaavuus, jossa gravitaatiovakiolla kiihtyvyys pidettiin oikeastaan eroa kiihtyvyyden aiheuttamia mekaanisia voimia. Gravitational massa oli siis sama inertial massa.

Vuonna 1908 Einstein tuli luennoitsijana yliopistossa Bern jälkeen esittää Habilitation thesis Seuraukset perustuslain säteilyn seuraavat, energian jakelu lainsäädännön musta elimissä. Seuraavana vuonna hän tullut professori fysiikan yliopiston Zürich, joilla on eronnut hänen lectureship Bernissä ja hänen työtä patenttivirastoon Bern.

By 1909 Einstein oli tunnustettava johtava tieteellinen ajattelija ja samana vuonna hän erosi patenttivirastolle. Hänet nimitettiin täyden professori Karl-Ferdinand yliopiston Praha 1911. Itse asiassa 1911 oli erittäin merkittävä vuosi, Einstein, koska hän pystyi tekemään alustavan ennusteet siitä, miten Ray of Light, kaukainen tähti, passing near the Sun, näyttäisi olevan taivutettu hieman siihen suuntaan of the Sun. Tämä olisi erittäin merkittävä, koska se johtaisi siihen, että ensimmäisen kokeellista näyttöä hyväksi Einsteinin teoriassa.

Noin 1912, Einstein alkoi uusi vaihe hänen gravitaatiovakiolla tutkimuslaitosten kanssa, auttaa hänen matemaatikko ystäväni Marcel Grossmann, ilmaisemalla hänen työnsä kannalta tensor calculus, Tullio Levi Civita ja Gregorio Ricci-Curbastro. Einstein vaati hänen uusi teos yleisen Suhteellisuusteoria. Hän siirretty Praha, Zürich vuonna 1912 ryhtyä tuoli, Eidgenössische Technische Hochschule, Zürich.

Einstein palasi Saksaan vuonna 1914, mutta ei uudelleen Saksan kansalaisuutta. Mitä hän hyväksyi oli vaikuttava tarjous. Se oli tutkimuksen asemaa ja Preussin tiedeakatemia yhdessä tuoli (mutta ei opetusta tullit) yliopistossa Berliinissä. Hän oli myös tarjonnut johtoasema, Kaiser Wilhelm Institute of Physics in Berlin, joka oli juuri perustettu.

Kun useita vääriä alkaa Einstein julkaistu, loppuvuodesta 1915, lopullisen version yleisen teorian. Juuri ennen julkaisemista tämän työn hän saarnaa yleisestä suhteellisuusteoria at Göttingen, ja hän kirjoitti:

Olen hyvin iloinen, olen täysin onnistunut vakuuttamaan Hilbert ja Klein.

Itse Hilbert lähettäneet julkaistavaksi, viikko ennen Einstein valmistui hänen työstään, paperi, joka sisältää oikean alan yhtälöitä yleistä suhteellisuusteoria.

Kun British eclipse pyöräretki vuonna 1919 vahvisti hänen ennustukset, Einstein oli idolised on suosittu lehdistössä. The London Times juoksi otsikoi 7 päivänä marraskuuta 1919:

Revolution in science - Uusi teoria universumissa - Newton ideoita kaadettu.

Vuonna 1920 Einsteinin luentoja Berliinissä oli repinyt mielenosoituksia, jotka, vaikka virallisesti kielletty, olivat lähes varmasti anti-Jewish. Toki siellä oli vahvoja tunteita ilmaistaan vastaan hän toimii tänä aikana, jonka Einstein vastasi, että lehdistö lainaamalla Lorentz, Planck ja Eddington tukea hänen teorioita ja todetaan, että tietyt saksalaiset olisi hyökätty niitä, jos hän olisi ollut:

... Saksan kansalaisen kanssa tai ilman hakaristi sijaan, että Juutalainen kanssa Liberal International tuomioista ...

Vuonna 1921 Einstein teki hänen ensimmäinen vierailu Yhdysvaltoihin. Hänen pääasiallinen syy oli kerätä varoja suunniteltua Hebrew University of Jerusalem. Kuitenkin hän sai Barnard mitali hänen vierailunsa aikana ja luennoinut useita kertoja suhteellisuusteoria. Hän on ilmoittanut kommentoi, että puheenjohtaja on luento hän antoi isossa hallissa klo Princeton, joka oli täynnä ihmisiä:

En ole koskaan ymmärtänyt, että niin monet amerikkalaiset olivat kiinnostuneita tensor analyysi.

Einstein sai Nobelin palkinnon vuonna 1921 mutta ei suhteellisuusteoria pikemminkin hänen 1905 koskevassa työssä Valosähköinen ilmiö. Itse asiassa hän ei ollut läsnä joulukuussa 1922 vastaanottamaan palkintoa, joka matkaa Japaniin. Noin tällä kertaa hän teki monia kansainvälisiä vierailuja. Hän oli käynyt Pariisissa aiemmin vuonna 1922 ja vuonna 1923 hän vieraili Palestiinassa. Kun olet tehnyt hänen viimeinen suuri tieteellinen löytö-yhdistys aaltojen kanssa asiasta vuonna 1924 hän teki myös vierailuja vuonna 1925, tällä kertaa Etelä-Amerikkaan.

Joukossa myös kunnianosoitus, jonka Einstein sai olivat Copley-mitali Royal Societyn vuonna 1925 ja Gold Medal of the Royal Astronomical Society 1926.

Niels Bohr ja Einstein oli tarkoitus jatkaa keskustelua quantum theory, joka alkoi, Solvay-konferenssi vuonna 1927. Planck, Niels Bohr, de Broglie, Heisenberg, Schrödingerin ja Dirac oli tässä konferenssissa, lisäksi Einstein. Einstein oli laskenut antaa paperin konferenssissa ja:

... sanoi tuskin mitään pidemmälle esittäessään erittäin yksinkertainen vastusta todennäköisyys tulkintaa .... Sitten hän laski takaisin hiljaisuus ...

Itse Einsteinin elämä oli hectic, ja hän oli valmis maksamaan vuonna 1928, joilla on fyysinen romahdus on nostettu kautta ylitöiden. Mutta hän teki täysimääräisesti, vaikka ottamaan asiat helposti koko 1928.

By 1930 hän teki kansainvälisen käyntiä taas takaisin Yhdysvaltoihin. Kolmas vierailu Yhdysvaltoihin vuonna 1932 seurasi tarjouksen jälkeistä aikaa Princeton. Ajatuksena oli, että Einstein olisi viettää seitsemän kuukautta vuonna Berliinissä, viisi kuukautta Princeton. Einstein hyväksytty ja vasemmalle Saksa joulukuussa 1932, Yhdysvallat. Seuraavassa kuussa natsit tulivat valtaan Saksassa ja Einstein ei koskaan palata sinne.

Vuonna 1933 Einstein matkusti vuonna Eurooppa vierailevien Oxford, Glasgow, Bryssel ja Zürich. Hinnat akateemista virkaa, jonka hän oli löytänyt niin vaikea päästä 1901, olivat runsaat. Hän sai tarjouksia Jerusalem, Leiden, Oxford, Madridissa ja Pariisissa.

Mikä oli tarkoitettu vain käynti tuli pysyvä järjestely on 1935, kun hän soveltaa ja on myönnetty pysyvä asuinpaikka on Yhdysvallat. Princetonin hänen työstään yrittänyt yhtenäistää fysiikan lakeja. Kuitenkin hän oli yrittänyt ongelmia erittäin perusteellisesti ja hän kirjoitti:

Olen lukinnut itseni osaksi aivan toivoton tieteellisiä ongelmia - sitä enemmän niin, sillä vanha mies, olen pysynyt Estranged osoitteesta yhteiskunnan täällä ...

Vuonna 1940 Einstein tuli kansalainen, Yhdysvallat, mutta halusi säilyttää hänen Sveitsin kansalaisuutta. Hän teki lukuisia rauhan aikana hänen elämäänsä. Vuonna 1944 hän teki panos sodan vaivaa käsin kirjallisesti hänen 1905 paperin Erityinen suhteellisuusteoria ja käyttöönottoon varten huutokaupalla. On esitetty kuusi miljoonaa dollaria, käsikirjoituksen tänään olevan Library of Congress.

By 1949 Einstein oli huonovointinen. A spell sairaalassa auttoi häntä perimään, mutta hän alkoi valmistautua kuolemaan laatiessaan hänen tulee vuonna 1950. Hän lähti hänen tieteellisten asiakirjojen, Hebrew University in Jerusalem, yliopisto, jonka hän oli nostanut varoja hänen ensimmäisellä käynnillä, että Yhdysvallat, toimi kuvernööri yliopisto 1925-1928, mutta hän kääntyi alas tarjous on virkaan 1933, koska hän oli hyvin kriittinen sen hallintoa.

Vielä yksi merkittävä tapahtuma oli tapahduttava hänen elämänsä. Kuoleman jälkeen ensimmäisen presidentin Israel vuonna 1952, Israelin hallitus päätti tarjota jälkeisen toisen presidentti Einstein. Hän kieltäytyi, mutta löysi tarjoavat kiusallista, koska se oli vaikea häntä kieltäytymään aiheuttamatta rikos.

Yksi viikko ennen hänen kuolemaansa Einstein allekirjoitti hänen viimeinen kirjain. Se oli kirje, Bertrand Russell, jossa hän yhtä mieltä siitä, että hänen nimensä pitäisi mennä manifesti kehottaa kaikkia maita luopumaan ydinaseista. On hyvä, että yksi hänen viimeinen teot oli väittävät, kuten hän oli tehnyt koko ikänsä, kansainväliselle rauhalle.

Einstein oli cremated klo Trenton, New Jersey 4 pm 18 päivänä huhtikuuta 1955 (päivänä, jona hänen kuolemaansa). Hänen tuhkaa olivat hajallaan ja on peitelty.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland