Matematiikan

Time line Valokuvat Raha Postimerkit Sketch Haku

Richard Phillips Feynman

Syntymäaika:

Syntymä-paikka:

Date of death:

Place of death:

11 May 1918

Far Rockaway, New York, USA

15 Feb 1988

Los Angeles, California, USA

Esittely Wikipedia
HUOMIO - Automaattinen käännös englanti versio

Richard Feynman 's vanhemmat olivat Melville Feynmanin ja Lucille Phillips. Melville syntynyt juutalainen perhe, Minsk, Valko-Venäjä, ja muutti hänen vanhempansa, Yhdysvallat, kun hän oli viisi vuotta vanha. Hän oli liike-elämän mies, jotka yrittivät, ei liian onnistuneesti monia erilaisia liiketoimintaan. On selvää, että hänen lahjakkuuttaan ei ole liiketoimintaa, vaan tiede, joka oli aihe, joka kiehtoi häntä, mutta hän ei koskaan ollut mahdollisuutta tehdä uraa siitä. Lucille Phillips syntyi Yhdysvalloista juutalainen perhe. Lucille isä oli muutti Puolasta ja hänen äitinsä myös tuli perhe, puola maahanmuuttajia. Hän koulutettuja kuin peruskoulun opettaja, mutta naimisissa Melville vuonna 1917 ennen ammattiin.

Kun heidän avioliitto Lucille ja Melville Feynmanin siirtyi Manhattan asunto, ja seuraavana vuonna, ensimmäisen lapsen Richard oli syntynyt. Melville halusi hänen ensimmäinen lapsi on poika ja hän halusi myös, että hänelle tulee tiedemies, niin overjoyed, kun hän sai poikansa hän halusi, hän ei kaikkea hän voisi korkoa Richard tieteen koko lapsuudestaan. Gleick kirjoittaa:

Melville: n lahja perhe oli tietämystä ja vakavuutta. Huumori ja kerrontatekniikat tuli Lucille.

Tragedy iski perheen kun Richard oli viisi vuotta vanha Lucille ja Melville oli toinen poika jotka kuolivat, kun neljä viikkoa vanha. Se merkitsi sitä, että surua laski yli kotitalous, joka on suuresti vaikuttanut nuorten Richard. Tämän jälkeen hän pysynyt vain lapsi, kunnes hänen sisarensa Joan syntyi, kun hän oli yhdeksän vuotta vanha. Perhe muutti useita kertoja näiden vuosien aikana, mutta kun Richard oli kymmenen he asettuivat Far Rockaway.

Richard, tai Ritty kuten hänen ystävänsä kutsui häntä oppinut paljon tieteen osoitteesta Encyclopaedia Britannica ja opetti itse alkeet matematiikka, ennen kuin hän havaitsi sen koulussa. Hän myös perusti laboratorion hänen room kotonaan, jossa hän kokeillut sähköä. Erityisesti hän wired piirien kanssa lamput, hän keksi murtohälytin, ja hän otti radioita lukuun ottamatta korjaamiseen vahingoittuneet piirejä. Kun hän tuli Far Rockaway High School hänen etujensa oli lähes kokonaan matematiikassa ja luonnontieteissä. Hän löysi vain vähän mieleen, taiteet tyyppi aiheita tällä hetkellä:

Olen aina huolissaan on sissy; En halua olla liian herkkä. Minulle ei ole todellista mies koskaan maksettu mitään huomiota runouteen ja vastaavia asioita.

Koulussa Feynmanin lähestyi matematiikan erittäin epätyypillisen tavalla. Pohjimmiltaan hän nautti virkistyskäyttöön matematiikka, josta hän saatu paljon iloa. Hän opiskeli paljon matematiikkaa omassa aika mukaan lukien trigonometrian, differentiaali-ja integraalilaskennan calculus, ja monimutkainen numerot kauan ennen kuin hän tapasi näistä aiheista hänen muodollista koulutusta. Toteuttaminen merkitystä matemaattinen notaatio, hän keksi oman notaatio-sin, cos, tan, f (x) jne., jotka hänen mielestään oli paljon parempi kuin normi-merkintää. Kuitenkin, kun ystävä pyysi häntä selittämään pala matematiikan, hän yhtäkkiä huomasi, että notaatio ei voisi olla henkilökohtainen asia, koska se tarvitaan se kommunikoida. Hän todella nautti matematiikan kilpailuja ja oli todellinen Tähti hänen koulussa. Hänen lopullinen vuoden Far Rockaway High School hän voitti New York University Math Championship.

Kun koulunsa hän soveltaa useisiin yliopistoihin opiskelemaan. Yksi olisi odottanut jokaisella yliopistolla, johon hän soveltaa olisi innokkaasti tarjota hänelle, mutta se ei ollut helppoa. Vaikka hänen arvosanat matematiikan ja luonnontieteiden olivat erinomaisia, hän oli tehtävä paljon vähemmän hyvin muissa aineissa. Siellä oli myös "ongelma", että hän oli Juutalainen, joka todella on ongelma, että Yhdysvallat tällä hetkellä yliopistojen kanssa ottaa kiintiöiden määrä juutalaisia ne maahan. Hän istui kulkukelpoinen tutkimista, Columbia University ja he käänsivät hänet alas. Hän ei koskaan täysin anteeksi niitä maksuja hänelle 15 dollaria, ja sitten hylkäämällä hänet. Hän hyväksyttiin kuitenkin se, Massachusetts Institute of Technology.

Hän tuli MIT vuonna 1935, ja neljän vuoden kuluttua tutkimuksen, joka on saatu hänen B.Sc. vuonna 1939. Hän meni siellä opiskelemaan matematiikkaa, mutta vaikka hän löysi kursseja helppoa, hän tuli yhä enemmän huolissaan otto ja puuttuminen sovelluksia, jotka ovat ominaisia aikana tällä hetkellä. Hän luki Eddington 's Mathematical Suhteellisuusteoria, kun taas hänen ensimmäisen opintovuoden ja katsoi, että tämä oli, mitä hän halusi, matematiikka. Hänen matematiikan luennoitsijaa esitti hänelle sitä mieltä, että yksi ei matematiikkaa sen itsensä vuoksi niin Feynmanin muuttunut kursseja, ottaen sähkötekniikka. Hyvin nopeasti hän muuttui jälleen, tällä kertaa siirtymässä fysiikka. On mielenkiintoista ajatella, että oli Feynmanin ottanut matematiikan tietenkin Cambridge, joka Hoyle kesti noin yhtä aikaa, hän olisi voinut todeta se, mitä hän halusi.

Fysiikkaa tietenkin, että Feynmanin omaksui MIT ei ollut tavallinen. Hän otti Johdatus teoreettinen fysiikka, Class tarkoitettu jatko-opiskelijoille, hänen toinen vuosi. There was no tietenkin kvanttimekaniikka, aihe, että Feynmanin oli hyvin kiinnostunut opiskelemaan, niin yhdessä stipendiaatti perustutkintoa, TA Welton, hän alkoi lukea saatavilla tekstit keväällä 1936. Palaava niiden koteihinsa kesällä 1936 kaksi vaihtoivat useita huomattavia kirjaimia kuten he yrittivät kehittää versio avaruus-aika missä (lainattu jostakin kirjaimet - katso):

... sähkö-ilmiöitä [ovat] seurauksena vertailuluku on tilaa samalla tavalla, että painovoima painovoima ilmiöt ovat.

By 1937 Feynmanin oli käsittelyssä Dirac 's periaatteet kvanttimekaniikka ja nähdä, miten hänen erittäin ideoita asennettaviksi Dirac' s lähestymistapaa. Itse Dirac tuli tiedemies jotka Feynmanin kaikkein kunnioitetaan koko hänen elämänsä.

Meidän edellä mainittiin, että Feynmanin meni kotiin hänen lomille. Itse hän haki kesällä työpaikat Bell Telephone Laboratories joka kesä, mutta oli aina kieltäytynyt kantaa olemassa, vaikka suurin suosituksia. Vaikka se ei voi koskaan todistaa, näyttää siltä ei muusta syystä, että hän olisi kääntänyt alas muuta kuin että hän oli juutalainen.

Kuten hän lähestyi lopussa hänen merkittävästä neljä perustutkintoa vuoden MIT hän alkoi ajatella opiskelu hänen tohtorin tutkinto. Koska hän oli niin onnellinen at MIT ja myös uskoa, se on johtava toimielin, hän lähestyi pään fysiikan, John Slater, pyytäen, että hän pysyt tekemään Ph.D. kurssi. Slater kertoi hänelle, että hänen oma hyvä hän oli liikkua ja hän ehdotti, Princeton.

Vaikka henkilökohtainen suositus, että Harry Smyth Princetonin sai Slater, se ei ole itsestään selvää, että Feynmanin olisi hyväksytty. Hän oli parhaat arvosanat fysiikan ja matematiikan että joku oli nähnyt, mutta toisaalta hän oli lähellä pohjaa historiaan, kirjallisuuteen ja taidekorkeakoulujen. Hän oli yksi muu asia menee häntä vastaan - eli että hän oli juutalainen. Smyth wrote:

Onko Feynmanin Jewish? Meillä ei ole mitään varmaa sääntöä vastaan, juutalaiset, mutta on pidettävä niiden osuus meidän osastolla kohtuullisen pieni, sillä on vaikea saattamisesta.

Kun vielä kirjeitä Slater, Feynmanin hyväksyttiin Princeton. Tohtoriksi työtä Princeton oli valvoo John Wheeler, ja sen jälkeen löytää ensimmäinen ongelma, että Wheeler antoi hänelle varsin hankala, hän meni takaisin ajatuksia hän oli ajatellut, vaikka MIT. Ensimmäisessä seminaarissa, että hän antoi Princetonin oli kuulijakunnalle, joka sisälsi Einstein, Pauli ja von Neumann. Pauli sanoi lopussa:

En usko, että tämä teoria voi olla oikeassa ...

Jälkeenpäin Feynmanin ajatellut, että Pauli on nähnyt ongelmia kerralla, kun Feynmanin oli viettänyt jo pitkään työtä sen hyväksi, hänkin luuli, että se ei ollut tyydyttävä. Kuitenkin hän sitten lähti kehittämään uutta lähestymistapaa kvanttimekaniikka käyttäen periaatteessa vähiten. Hän korvasi aaltomalli, electromagnetics, Maxwell, jonka malli perustuu partikkelien vuorovaikutus kartoitti avaruuteen-aikaa. Gleick kirjoittaa:

Tämä oli Richard Feynman lähestymässä huippukerroin hänen toimivaltaansa. Keskimäärin joka kahdeskymmenes-kolme ... ei ollut fyysikko maan päällä, jotka voitaisiin sovittaa hänen exuberant komento yli natiiville materiaalit teoreettista tiedettä. Se ei ollut vain laitokseen, matematiikka (vaikka se oli käynyt selväksi, ..., että matemaattisia koneita syntyneen Wheeler-Feynmanin yhteistyö oli yli Wheeler oma kyky). Feynmanin näytti olevan pelottava helposti aineen takana yhtälöt, kuten Einstein samaan ikä, kuten Neuvostoliiton fyysikko Lev Landau - mutta muutamia muita.

Hän sai tohtorin Princetonin vuonna 1942, mutta ennen tätä, kun Yhdysvallat oli tullut World War II.

Feynmanin työskenteli niiden atomipommin hankkeen Princetonin yliopistossa (1941-42) ja sitten Los Alamos (1943-45). Kun hän lähestyi aikana hänen viimeinen vuosi tutkimuksen osallistua hankkeen hänen ensimmäinen reaktio on ollut hyvin konkreettista ei ole, koska hän on tulossa loppuvaiheisiin työtä hänen thesis hetkellä:

... Menin takaisin minun thesis - noin kolme minuuttia. Sitten alkoi vauhdilla lattialle ja ajatella asia. Saksalaiset olivat Hitler ja mahdollisuutta kehittää atomipommi oli ilmeinen, ja se mahdollisuus, että he olisivat kehittää sitä ennen meillä ei ollut kovin paljon, fright.

Feynmanin aloitti työnsä, Manhattan projekti Princeton kehittää teoria siitä, miten erillinen Uraani 235 alk. Uraani 238, kun taas hänen thesis supervisor Wheeler meni Chicago työskennellä Fermi annetun ensimmäisen ydinreaktorin. Wigner, Wheeler poissaoloa, neuvoi Feynmanin kirjoittamaan jopa hänen thesis ja sen jälkeen Wheeler ja Wigner tutkinut työstä, jonka hän sai tohtorin kesäkuussa 1942.

Feynmanin oli vaikea henkilökohtainen ongelma tällä hetkellä. Hänen tyttöystävänsä monen vuoden ajan, Arlene Greenbaum, oli diagnosoitu kuin ottaa tuberkuloosin ja hänen perheensä vastustavat heidän avioliitosta. Pian sen jälkeen, kun hän sai hänen tohtorin Feynmanin naimisissa Arlene ilman perheen jäsenistä on läsnä. Pian sen jälkeen, kun hänen avioliiton Feynmanin meni äskettäin rakennettu Los Alamos-sivuston koskeva työ atomipommin hanke. Hänen erinomainen kykyjä pian johti hänet on nimitetty johtaja teoreettinen jako. Arlene kuoli vuonna 1945 juuri ennen ensimmäistä testiä pommi. Feynmanin voisi mennä naimisiin vielä kahdesti ja on kaksi lasta ja hänen kolmasosaa vaimo.

Toisen maailmansodan jälkeen, syksyllä 1945, Feynmanin nimitettiin professori teoreettisen fysiikan at Cornell University. Aluksi hän käytti itse opetuksen ja laittoi tutkimusta syrjään. Paine työn Los Alamos, yhdessä henkilökohtaisen korostaa, katselin hänen vaimonsa terveyden heikkeneminen, oli ottanut veronsa. Hän kirjoitti:

Jos olet opetuksen luokan, voit ajatella alkeis-asioita, te tiedätte varsin hyvin. Nämä asiat ovat sellaisia hauskaa ja ihanaa. Se ei tee mitään pahaa ajatella niitä uudelleen. Onko parempi tapa esitellä niitä? Alkeis-asiat on helppo ajatella, jos et voi ajatella uuden ajatuksen, mitään vahinkoa, mitä olette ajatellut sitä ennen on tarpeeksi hyvä, että luokassa. Jos et usko, että jotain uutta, olet melko tyytyväinen, että sinulla on uusi tapa tarkastella sitä.

Hän sai tarjouksia virkoja muissa yliopistoissa, mutta katsoi, että muu kuin tutkija hän ei voisi edes harkita niitä. Yhtäkkiä halu toteuttaa tutkimus-osuman hänet uudelleen ja hän palasi quantum theory of electrodynamics, että hän oli työskennellyt ennen World War II.

Vuonna 1950 Feynmanin hyväksyi kannan professori teoreettisen fysiikan, California Institute of Technology. Koska hän oli jo suunnitellut sapattivapaata poistua, ennen kuin saivat tarjouksen, hän pystyi järjestämään viettää ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana hänen uudesta pääjohtajasta, Brasilia. Hän pysyi Cal Tech muualla uransa, on nimitetty Richard Chace Tolman professori teoreettisen fysiikan siellä vuonna 1959.

Feynmanin n tärkein panos oli kvanttimekaniikka, jatkona sille työlle hänen väitöskirjaansa. Hän esitteli kaaviot (kutsutaan nyt Feynmanin kaaviot), jotka ovat graafisen analogit, matemaattisia lausekkeita tarvitaan kuvaamaan käyttäytymistä järjestelmien vuorovaikutteisina hiukkasia. Hän sai Nobelin palkinnon vuonna 1965, yhdessä Schwinger ja Tomonoga:

... perusoikeuksien työtä Kvanttisähködynamiikka, syvänmeren kyntäminen seurauksia fysiikkaa alkeis-hiukkasia.

Muut työt hiukkasen spin ja teoria "partons", joka johti nykyisten teoria quarks olivat perustavaa viemisessä eteenpäin ymmärtäminen hiukkasfysiikka.

Alkuvuodesta 1979 Feyman n terveys oli huonontunut, ja hän oli kirurgia, mahasyöpä. Tämä oli hyvin onnistunut ja hänen lääkärit uskoivat, että hän ei kärsi toistumisen. Kun hänen perintää hän nautti parrasvaloissa kuin kuuluisa julkisen luku, rooli, joka on parantunut, kun kirja tuli yllätyksenä best seller. Hänen lopullinen suuri tehtävä oli jäsenenä komitea, joka perustettiin tutkimaan aiheuttaa räjähdyksen, Challenger tiistaina 28 päivänä tammikuuta 1986. Sen kiehtova tarina, että tieteen ja politiikan tässä tutkimuksessa on kerrottu Feyman omien sanojen. Se oli hyvin vaikeaa aikaa Feyman, koska koko tutkimuksen hänen terveytensä huononi. Lähellä lopussa 1987 syöpä todettiin jälleen hänen vatsaan. Hänen kuolemansa jälkeen, Chandler kirjoitti 17 päivänä helmikuuta 1988:

Feynmanin, jotka kuolivat, University of California at Los Angeles Medical Center jälkeen kahdeksan vuoden taistelun kanssa vatsaontelon syöpä, oli suosittu ja energisiä lehtori jotka, vaikka hänen sairauden, jatkoi opettaa, California Institute of Technology, kunnes kaksi viikkoa sitten.

Feynmanin kirjat sisältävät monia maksamatta niistä, jotka kehittynyt ulos luento kursseja. Esimerkiksi Kvanttisähködynamiikka (1961) ja The Theory perusoikeuskirjan Prosessit (1961), The Feynmanin luennot, Fysiikka (1963-65) (3 volyymit), luonteeltaan Physical Law (1965) ja kasveista: The Strange Theory of Light ja Matter (1985).

Vuonna Gleick kuvattu Feynmanin lähestymistapa tieteeseen:

Niinpä monet hänen todistajien noudattanut täysin vapauteen hänen lennot ajatuksen, mutta kun Feynmanin puhui omasta menetelmät ole vapautta, mutta rajoitteena ... For Feynmanin olennaista tieteellistä mielikuvitusta oli vahva ja lähes tuskallista sääntö. Mitä tutkijat luovat tulee vastata todellisuutta. Se on ottelu, mikä on jo tiedossa. Tieteellinen luovuus, hän sanoi, on mielikuvitusta, pakkopaita ... Säännöt, harmonista etenemistä tehdä Mozart altaaseen pantujen kuin järkkymättömän kuin Sonnet teki Shakespeare. Kuten järkkymättömän ja vapauttavaa - myöhemmin arvostelijat löytäneet perustajan genius, kontrapunkti rakenne ja vapaus, kurinalaisuuden ja kekseliäisyyttä.

Feynmanin saanut monet aateliset hänen työstään. Hänet valittiin American Physical Society, American Association for edistäessään Science, National Academy of Science, ja Royal Society of London. Among palkinnot hän sai olivat Albert Einstein-palkinto (1954) ja Lawrence-palkinto (1962).

Mitä Feynmanin n luonnetta, hän oli kuvattu seuraavasti:

Hän oli laajalti tunnettu hänen insatiable curiosity, lempeä sukkeluus, brilliant mielessä ja leikkisä luonne.

Gleick kuvaa häntä:

... mystifyingly brilliant laskemiseen, kumma tietämättömiä kirjallisuudessa, kiihkeä.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland