Μαθηματικοί

Ώρα γραμμή Φωτογραφίες Χρήματα Γραμματόσημα Σκίτσο Αναζήτηση

Louis Victor Pierre Raymond duc de Broglie

Ημερομηνία Γέννησης:

Τόπος γέννησης:

Ημερομηνία του θανάτου:

Τόπος θανάτου:

15 Aug 1892

Dieppe, France

19 March 1987

Paris, France

Παρουσίαση
ΠΡΟΣΟΧΗ - αυτόματη μετάφραση από την αγγλική έκδοση

Louis de Broglie 's πατέρας ήταν Victor, Duc de Broglie, και η μητέρα του ήταν η Pauline d'Armaillé. Louis σπούδασε στο Lyceé Janson de Sailly στο Παρίσι την ολοκλήρωση του σχολείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 1909. Σε αυτό το στάδιο δεν είχε προβλέψει μια σταδιοδρομία στην επιστήμη, αλλά ήταν ενδιαφέρον να αναλάβει λογοτεχνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο. Εισήλθε στη Σορβόννη, στο Παρίσι, λαμβάνοντας ένα μάθημα στην ιστορία, που προτίθενται να κάνουν για τον εαυτό του μια καριέρα στην διπλωματική υπηρεσία. Σε ηλικία 18 ετών αποφοίτησε με βαθμό τέχνες, αλλά είχε ήδη γίνει ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά και φυσική. Αφού τους ανατεθεί ένα ερευνητικό θέμα στην ιστορία επέλεξε, μετά από πολύ ανησυχητική για την απόφασή της, να μελετήσει για ένα πτυχίο σε θεωρητική φυσική.

Το 1913 de Broglie ανατέθηκε η άδειά του ès Sciences, αλλά πριν από την καριέρα του είχε προχωρήσει πολύ πιο πέρα Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου de Broglie υπηρέτησε στον στρατό. Ήταν που επισυνάπτεται στην ασύρματη τηλεγραφία ενότητα για το σύνολο του πολέμου και υπηρέτησε στον σταθμό κατά τον Πύργο του Eiffel. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, όλοι τον πόλεμο ελεύθερο χρόνο που δαπανήθηκε σκεφτόμαστε τεχνικά προβλήματα. Εξήγησε πως θα ήταν να προσελκύσει Μαθηματική Φυσική μετά τον πόλεμο (βλ. για παράδειγμα):

Όταν το 1920 θα επαναλαμβάνεται τις σπουδές μου ... προσέλκυσε το τι μου ... για την θεωρητική φυσική ήταν ... το μυστήριο στο οποίο η δομή της ύλης και της ακτινοβολίας ήταν όλο και πιο πολύ τοποθετείται σε φάκελο με την περίεργη έννοια της κβαντικής, που εισήχθη από Planck το 1900 υπό την έρευνές μαύρο σώμα ακτινοβολία, καθημερινά διείσδυσαν περαιτέρω στο σύνολο της φυσικής.

Ανάληψη έρευνας στην μαθηματική φυσική, de Broglie, ωστόσο, διατηρείται το ενδιαφέρον στην πειραματική φυσική. Τον αδελφό του Maurice de Broglie την εποχή εκείνη ήταν που πραγματοποιούν πειραματική εργασία σχετικά με ακτίνες Χ και αυτό αποδείχθηκε ένα σημαντικό ενδιαφέρον για de Broglie κατά τα πρώτα χρόνια του 1920, κατά την οποία εργάστηκε για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου. De Broglie τη διδακτορική του διατριβή Recherches sur la théorie des ποσοστώσεις (Έρευνες για την κβαντική θεωρία) του 1924 που προέβαλε η θεωρία αυτή των ηλεκτρονίων κύματα, με βάση το έργο του Αϊνστάιν και Πλανκ. Πρότεινε τη θεωρία για το οποίο είναι πιο γνωστό, δηλαδή το σωματίδιο-κύμα δυαδικότητας θεωρία ότι η ύλη έχει τις ιδιότητες των δύο σωματίδια και κύματα.

Σε μια διάλεξη de Broglie έδωσε με την ευκαιρία, όταν έλαβε το βραβείο Νόμπελ το 1929 εξήγησε το ιστορικό των ιδεών που περιέχονται στη διδακτορική διατριβή του (βλ. για παράδειγμα):

Πριν από τριάντα χρόνια, η φυσική ήταν χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα: ... τη φυσική του θέματος, βασισμένη στις έννοιες των σωματιδίων και των ατόμων που επρόκειτο να υπακούσει τους νόμους της κλασσικής Newtonian μηχανική, φυσική και την ακτινοβολία της, βασίζεται στην ιδέα της διάδοσης κύματος σε μια υποθετική συνεχούς μέσου, η φωτεινή και η ηλεκτρομαγνητική αιθέρα. Αλλά αυτά τα δύο συστήματα της φυσικής δεν μπορούσε να παραμένουν αποκομμένες από κάθε άλλο: θα έπρεπε να είναι ενωμένη με τη διατύπωση μιας θεωρίας των ανταλλαγές ενέργειας μεταξύ ύλης και ακτινοβολίας. ... Στην προσπάθεια να φέρει τα δύο συστήματα της φυσικής μαζί, συμπεράσματα αυτά κατέληξε η οποία στην πραγματικότητα δεν ήταν ούτε σωστό, ακόμη δεν παραδεκτή όταν εφαρμόζονται στην ενεργειακή ισορροπία μεταξύ ύλης και ακτινοβολίας Πλανκ ... ... υποθέσουμε ... ότι μια πηγή φωτός ... εκπέμπει την ακτινοβολία σε ίσες ποσότητες και πεπερασμένο - σε ποσοστώσεις. Η επιτυχία του Planck 's ιδέες έχει συνοδεύεται από σοβαρές συνέπειες. αν ακτίνα φωτός σε ποσοστώσεις, ότι δεν πρέπει, από τη στιγμή που εκπέμπονται, είναι κάτοχοι ενός κυτταρικού δομή; ... Jeans και Poincaré [προέκυψε] ότι εάν η κίνηση των υλικών σωματιδίων σε μια πηγή φωτός πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους νόμους της κλασσικής μηχανικής, τότε η διόρθωση του νόμου-μαύρο σώμα ακτινοβολία, Planck 's δικαίου, δεν μπορούσε να λαμβάνονται.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 1963 de Broglie περιέγραψε πώς, με δεδομένη την παραπάνω πλαίσιο, ο ανακαλύψεις ήλθαν για:

Όπως και σε συνομιλίες μου με τον αδελφό μου είμαστε πάντα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, στην περίπτωση της ακτινογραφίας ένας είχε δύο κύματα και corpuscles, έτσι ξαφνικά - ... ήταν ορισμένες κατά τη διάρκεια του θέρους του 1923 - Πήρα την ιδέα ότι κάποιος έπρεπε να επεκταθεί αυτό το διχασμό στο υλικό σωματίδια, ιδιαίτερα σε ηλεκτρόνια. Και θα συνειδητοποιήσει ότι, αφενός, την Hamilton - Jacobi θεωρία σημειωθεί κάπως προς αυτή την κατεύθυνση, για να μπορεί να εφαρμοστεί σε σωματίδια και, επιπλέον, αποτελεί μια γεωμετρική οπτική? Από την άλλη πλευρά, στην κβαντική φαινόμενα αποκτά μια κβαντική αριθμούς, οι οποίοι σπάνια βρέθηκαν σε μηχανική αλλά συμβαίνουν πολύ συχνά στο κύμα φαινόμενα και σε όλα τα προβλήματα που ασχολούνται με το κύμα κίνηση.

Η φύση του κύματος ηλεκτρονίων ήταν επιβεβαιώθηκε πειραματικά το 1927 από τον CJ Davisson, CH Kunsman και LH Germer στις Ηνωμένες Πολιτείες και από GP Thomson (ο γιος του JJ Thomson) στο Aberdeen, Scotland. De Broglie της θεωρίας των ηλεκτρονίων θέμα κύματα αργότερα χρησιμοποιήθηκε από Schrödinger, Dirac και άλλους να αναπτύξουν κύμα μηχανικής.

Μετά την απόκτηση διδακτορικού τίτλου, de Broglie παρέμεινε στη Σορβόννη, όπου δίδαξε για δύο χρόνια, και έγινε καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Henri Poincaré Ινστιτούτο το 1928. Από το 1932 διετέλεσε επίσης καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Faculté des Επιστήμες στη Σορβόννη. De Broglie δίδαξε εκεί μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε το 1962. Από το 1944 ήταν μέλος του Προεδρείου des μήκη. Το 1945 έγινε σύμβουλος στη Γαλλική Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας Commissariat.

Το μεγαλύτερο τιμήσει αυτή την απονομή του βραβείου Νόμπελ το 1929. Έχουμε αναφέρεται παραπάνω από την διάλεξη που δόθηκε κατά την τελετή απονομής των βραβείων. Ας παραθέσω περαιτέρω από τη διάλεξη (βλέπε για παράδειγμα):

Έτσι έφτασα στην ακόλουθη γενική ιδέα, την οποία καθοδήγησε έρευνές μου: για το θέμα, όπως ακριβώς και για την ακτινοβολία, ιδίως το πρίσμα, πρέπει να εισαχθούν σε μία και την ίδια στιγμή η corpuscle έννοια και το κύμα της έννοιας. Με άλλα λόγια, και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να υποθέσουμε την ύπαρξη corpuscles συνοδεύεται από κύματα. Αλλά corpuscles κύματα και δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος, δεδομένου ότι, σύμφωνα με Bohr, είναι συμπληρωματικές μεταξύ τους? Κατά συνέπεια θα πρέπει να είναι δυνατόν να καθοριστεί ένα συγκεκριμένο παραλληλισμό ανάμεσα στην κίνηση ενός corpuscle και τη διάδοση του κύματος που είναι συνδεδεμένες με αυτήν.

Μετά την παραλαβή του βραβείου Νόμπελ το 1929 De Broglie εργάστηκαν για επεκτάσεις των μηχανικών κυμάτων. Μεταξύ των δημοσιεύσεων για πολλά θέματα που δημοσιεύονται στις εργασίες Dirac της θεωρίας των ηλεκτρονίων, σχετικά με τη νέα θεωρία του φωτός, για Uhlenbeck 's θεωρία των τεχνοβλαστών, και στις εφαρμογές των κυμάτων στην πυρηνική φυσική μηχανική. Έγραψε τουλάχιστον είκοσι-πέντε βιβλία συμπεριλαμβανομένων Ondes et mouvements (Κύματα και προτάσεις) (1926), La mécanique ondulatoire (Wave Μηχανική) (1928), Une tentative d'ερμηνεία causale μη linéaire et de la mécanique ondulatoire: la théorie de la διπλή λύση (1956), Εισαγωγή à la nouvelle théorie des particules de M Jean-Pierre Vigier et de ses collaborateurs (1961), Étude des κριτική ερμηνεία βάσεις de l'actuelle de la mécanique ondulatoire (1963). Τα τρία τελευταία βιβλία που αναφέρονται δημοσιεύθηκαν στην αγγλική μετάφραση ως Μη-γραμμική Wave Μηχανική: αιτιώδης Διερμηνείας (1960), Εισαγωγή στη Θεωρία της Vigier στοιχειώδη σωματίδια (1963), και η τρέχουσα ερμηνεία της Wave Mechanics: A Critical Study (1964) .

Έγραψε πολλά δημοφιλή έργα που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον του για τις φιλοσοφικές συνέπειες της σύγχρονης φυσικής, συμπεριλαμβανομένης της Ύλης και Φως: Η Νέα Φυσικής (1939)? Η Επανάσταση στη Φυσική (1953)? Φυσικής και Microphysics (1960)? Και Νέες προοπτικές στη Φυσική ( 1962).

Το 1933 de Broglie είχε εκλεγεί με την Ακαδημία των Επιστημών γίνει μόνιμος Γραμματέας για τις μαθηματικές επιστήμες το 1942. Η Ακαδημία απονείμει τον Henri Poincaré μετάλλιο το 1929 και ο Αλβέρτος του Μονακό I Βραβείο το 1932. Άλλες τιμητικές διακρίσεις που έλαβε περιλαμβάνεται η Kalinga βραβείο που απονεμήθηκε σε αυτόν από την UNESCO το 1952 για τις προσπάθειές του προς την κατεύθυνση της κατανόησης της σύγχρονης φυσικής από το ευρύ κοινό. Το γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας απονείμει το χρυσό μετάλλιο το 1956. Αναλυτικά περιλαμβάνονται τιμά την απονομή του Σταυρού του Grand Légion d'Honneur το Βέλγιο και τον έκαναν έναν υπάλληλο Ταξιάρχης του Τάγματος του Λεοπόλδου. Έλαβε επίτιμος διδάκτωρ από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, το Βουκουρέστι, την Αθήνα, Λοζάννη, το Κεμπέκ, και στις Βρυξέλλες. Εκλέχτηκε στην τιμητική ιδιότητα του μέλους των δεκαοκτώ ακαδημίες και έμαθε τις κοινωνίες στην Ευρώπη, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

De Broglie ο ίδιος περιγράφεται ως:

... έχοντας πολύ περισσότερο την κατάσταση του νου ενός καθαρού θεωρητικού από εκείνη ενός experimenter ή μηχανικός, αγαπάει ιδιαίτερα το γενικό και φιλοσοφική άποψη ... .

Το κεντρικό ερώτημα στο de Broglie της ζωής του ήταν το κατά πόσο η στατιστική φύση της ατομικής φυσικής αντικατοπτρίζει μια άγνοια της υποκείμενης θεωρίας ή αν όλα τα στατιστικά στοιχεία είναι ότι μπορεί να γίνει γνωστή. Για περισσότερες της ζωής του ότι πίστευε πως ο πρώην μολονότι ως ένας νεαρός ερευνητής που είχε κατά την πρώτη πίστευαν ότι τα στατιστικά στοιχεία κρύβονται μας άγνοια. Ίσως προκαλεί έκπληξη, επέστρεψε σε αυτή την προβολή αργά στη ζωή του δηλώνοντας ότι:

... η στατιστική θεωρίες κρύψει ένα εντελώς αποφασισμένοι και επαληθεύσιμη πραγματικότητα πίσω από μεταβλητές οι οποίες elude μας πειραματικές τεχνικές.

Ας μας τέλος της βιογραφίας με το αφιέρωμα που καταβάλλονται στους de Broglie από CW Oseen, πρόεδρος της επιτροπής Νόμπελ για τη Φυσική της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών της Σουηδίας:

Όταν αρκετά μικρά σας πέταξε τον εαυτό σας στην αντιπαράθεση που μαίνεται γύρω από το πιο βαθύ πρόβλημα στη φυσική. Μπορείτε είχε την τόλμη να διεκδικήσουν, εάν δεν στηριχθούν σε γνωστό το γεγονός, ότι η υπόθεση δεν είχε μόνο ένα κυτταρικού φύση, αλλά και ένα κύμα φύση. Πείραμα ήρθαν αργότερα και καθιέρωσε την ορθότητα της η άποψή σας. Έχετε καλύπτονται σε νωπά δόξα ένα όνομα που έχει ήδη στεφθεί για αιώνες, με την τιμή.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland