Μαθηματικοί

Ώρα γραμμή Φωτογραφίες Χρήματα Γραμματόσημα Σκίτσο Αναζήτηση

Galileo Galilei

Ημερομηνία Γέννησης:

Τόπος γέννησης:

Ημερομηνία του θανάτου:

Τόπος θανάτου:

15 Feb 1564

Pisa (now in Italy)

8 Jan 1642

Arcetri (near Florence) (now in Italy)

Παρουσίαση Βικιπαίδεια
ΠΡΟΣΟΧΗ - αυτόματη μετάφραση από την αγγλική έκδοση

Γαλιλαίος Γαλιλέι 's γονείς είχαν και Vincenzo Galilei Giulia Ammannati. Vincenzo, που γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1520, ήταν ένας δάσκαλος της μουσικής και του προστίμου λαούτο παίκτη. Μετά τις σπουδές του στη μουσική της Βενετίας που διεξάγονται πειράματα σχετικά με τις χορδές να υποστηρίξει τις μουσικές θεωρίες. Giulia, που γεννήθηκε στη Pescia, παντρεμένος Vincenzo στο 1563 και που έκαναν τους σπίτι στην εξοχή κοντά στην Πίζα. Galileo ήταν το πρώτο τους παιδί και αναλωμένου του πρώτα χρόνια με την οικογένειά του στην Πίζα.

Στο 1572, το Galileo όταν ήταν οκτώ ετών, η οικογένειά του επέστρεψε στη Φλωρεντία, τον πατέρα του σπίτι πόλης. Ωστόσο, το Galileo παρέμεινε στην Πίζα και έζησε για δύο χρόνια με Muzio Tedaldi που ήταν συνδεδεμένη με τη μητέρα του Galileo από το γάμο. Όταν έφθασε στην ηλικία των δέκα, το Galileo αριστερά Πίζα να ενταχθούν στην οικογένειά του στη Φλωρεντία και εκεί ήταν tutored από Jacopo Borghini. Μόλις ήταν αρκετά μεγάλος να εκπαιδευτούν σε ένα μοναστήρι, οι γονείς του το έστειλε στην Μονή Camaldolese σε Vallombrosa η οποία βρίσκεται σε μια μαγευτική δασώδη πλαγιά 33 χλμ. νοτιοανατολικά της Φλωρεντίας. Η Camaldolese Τάξης ήταν ανεξάρτητη από το Benedictine Τάξης, από τη διάσπαση περίπου το 1012. Η Τάξης συνδύασε το μοναχικό βίο της ασκητής με την αυστηρή ζωή του μοναχού, και σύντομα ο νεαρός βρέθηκε αυτό το Galileo ζωή ελκυστική. Έγινε αρχάριος, που σκοπεύουν να ενταχθούν στην Τάξης, αλλά αυτό δεν χαροποίησε τον πατέρα του που είχε ήδη αποφασίσει ότι ο πρεσβύτερος γιος του θα πρέπει να γίνει ιατρός.

Vincenzo Galileo είχε επιστρέψει από Vallombrosa στη Φλωρεντία και να εγκαταλείψει την ιδέα της ένταξής τους στην Camaldolese τάξη. Έκανε συνεχίσει την παροχή παιδείας στη Φλωρεντία, ωστόσο, σε σχολείο διοικείται από την Camaldolese μοναχούς. Στο 1581 Vincenzo Galileo σταλεί πίσω στην Πίζα να ζήσουμε και πάλι με Muzio Tedaldi και τώρα να εγγραφούν για ένα πτυχίο ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πίζας. Αν και η ιδέα για μια ιατρική καριέρα ποτέ δεν φαίνεται να έχει έφεση στο Galileo, του πατέρα του επιθυμία ήταν ένα αρκετά φυσική, δεδομένου ότι υπήρξε ένας διακεκριμένος ιατρός στην οικογένειά του, στον προηγούμενο αιώνα. Galileo ποτέ δεν φαίνεται να έχει ληφθεί σοβαρά ιατρικές μελέτες, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα για την πραγματική του συμφέροντα, τα οποία ήταν στα μαθηματικά και την φυσική φιλοσοφία. Ο καθηγητής μαθηματικών στο Πίζα ήταν Filippo Fantoni, που πραγματοποιήθηκε την προεδρία των μαθηματικών. Galileo επέστρεψε στην Φλωρεντία για τις καλοκαιρινές διακοπές και εκεί συνέχισε την μελέτη των μαθηματικών.

Κατά το έτος 1582-83 Ostilio Ricci, που ήταν ο μαθηματικός της Τοσκάνης Δικαστήριο και ένας πρώην μαθητής του Tartaglia, διδάσκονται ένα μάθημα για Euclid 'Elements στο Πανεπιστήμιο της Πίζας Galileo, το οποίο παρακολούθησαν. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1583 ο Γαλιλαίος πίσω στη Φλωρεντία, μαζί με την οικογένειά του και Vincenzo ενθαρρύνονται να διαβάζουν Galen σε περαιτέρω ιατρικές του σπουδές. Ωστόσο, το Galileo, εξακολουθούν να διστάζουν να σπουδάσουν ιατρική, κάλεσε Ricci (επίσης στην Φλωρεντία, όπου το δικαστήριο Τοσκάνης δαπάνησε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο) στο σπίτι του για να ανταποκριθεί ο πατέρας του. Ricci Vincenzo προσπάθησε να πείσει να δοθεί ο γιος του να μελετήσει τα μαθηματικά, αφού αυτό ήταν όταν τα συμφέροντά του θέσει. Vincenzo σίγουρα δεν άρεσε η ιδέα και αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά τελικά έδωσε τρόπο λίγο και ο Γαλιλαίος σε θέση να μελετήσει τα έργα του Ευκλείδης και Αρχιμήδης από τις ιταλικές μεταφράσεις που Tartaglia είχε γίνει. Φυσικά ήταν ακόμη επίσημα εγγραφεί ως φοιτητής ιατρικής στην Πίζα, αλλά τελικά, από 1585, που έδωσε αυτήν την πορεία και την άφησε χωρίς την ολοκλήρωση του πτυχίου.

Galileo άρχισε να διδάσκει μαθηματικά, πρώτο ιδιωτικώς στη Φλωρεντία και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του 1585-86 στη Σιένα, όπου πραγματοποίησε δημόσια ραντεβού. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1586 δίδαξε σε Vallombrosa, και φέτος έγραψε το πρώτο του βιβλίο επιστημονικής Η μικρή ισορροπία [La Balancitta], η οποία περιγράφεται Αρχιμήδη μέθοδος εύρεσης του ειδικού gravities (που είναι η σχετική πυκνότητες) των ουσιών που χρησιμοποιούν μια ισορροπία. Κατά το επόμενο έτος μετέβη στη Ρώμη για την επίσκεψη Clavius που ήταν καθηγητής των μαθηματικών στο ιησουίτη Collegio Romano εκεί. Ένα θέμα που ήταν πολύ δημοφιλής με τον ιησουίτη μαθηματικοί σε αυτή τη φορά ήταν κέντρο βάρους και το Galileo μαζί του έφερε κάποια αποτελέσματα που είχε ανακαλυφθεί σε αυτό το θέμα. Παρά κάνοντας μια πολύ θετική εντύπωση για Clavius, Galileo, απέτυχε να κερδίσει ένα ραντεβού για να διδάξει μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Μετά την αναχώρηση από τη Ρώμη το Galileo παραμείνει σε επαφή με Clavius από την αλληλογραφία και Guidobaldo del Monte ήταν επίσης μια τακτική ανταποκριτή. Βέβαια, το Galileo, θεωρήματα τα οποία είχαν αποδειχθεί σχετικά με το κέντρο βάρους των στερεών, καθώς και αριστερά στη Ρώμη, συζητήθηκαν σε αυτή την αλληλογραφία. Είναι επίσης πιθανό ότι το Galileo έλαβε διάλεξη σημειώσεις από τα μαθήματα που είχαν δοθεί στο Collegio Romano, που έκανε για αντίγραφα αυτού του υλικού το οποίο εξακολουθεί να επιβιώσει σήμερα. Η αλληλογραφία που άρχισε περίπου το 1588 και συνεχίστηκε για πολλά χρόνια. Επίσης, σε 1588 το Galileo έλαβε πρόσκληση για την διάσημη διάλεξη με τις διαστάσεις και τη θέση του στην κόλαση του Δάντη Inferno στην Ακαδημία της Φλωρεντίας.

Fantoni εγκαταλείψει την προεδρία των μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Πίζας το 1589 και το Galileo ορίστηκε για τη θέση αυτή (αν και αυτό ήταν μόνο ένα ονομαστικό θέση να παρέχει χρηματοδοτική στήριξη για το Galileo). Δεν έκανε μόνο που λαμβάνετε από ισχυρές συστάσεις Clavius, αλλά και ο ίδιος είχε αποκτήσει εξαιρετική φήμη μέσω των ομιλιών κατά τη Φλωρεντία Ακαδημίας κατά το προηγούμενο έτος. Η νεαρή μαθηματικός είχε αποκτηθεί γρήγορα η φήμη ότι ήταν αναγκαίο να αποκτήσουν μια τέτοια θέση, αλλά υπήρχαν ακόμη υψηλότερες θέσεις στις οποίες θα μπορούσε στόχος. Galileo δαπανώνται τρια χρονια που κατέχουν αυτή τη θέση στο πανεπιστήμιο της Πίζας και στο διάστημα αυτό έγραψε De Motu μια σειρά δοκιμίων για τη θεωρία της κίνησης με τις οποίες ποτέ δεν δημοσιεύονται. Είναι πιθανό ότι ποτέ δεν είχαν δημοσιευθεί αυτό το υλικό, δεδομένου ότι ήταν ικανοποιημένη με λιγότερο από αυτό, και αυτό είναι δίκαιο για παρά περιέχουν ορισμένα σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, θα περιλαμβάνει επίσης ορισμένες εσφαλμένες ιδέες. Ίσως το πιο σημαντικό νέες ιδέες που De Motu περιέχει είναι ότι μπορεί κανείς να δοκιμασία των θεωριών με τη διεξαγωγή πειραμάτων. Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει τη σημαντική ιδέα ότι κάποιος θα μπορούσε δοκιμή θεωρίες για τους οργανισμούς που υπάγονται χρησιμοποιώντας ένα κεκλιμένο επίπεδο που να επιβραδύνει την ταχύτητα καθόδου.

Στο 1591 Vincenzo Galilei, Galileo πατέρας του πέθανε και το Galileo, δεδομένου ότι ήταν ο πρεσβύτερος γιος είχε να παρέχει χρηματοδοτική στήριξη για το υπόλοιπο της οικογένειας και ιδιαίτερα να έχουν τα απαραίτητα οικονομικά μέσα για την παροχή dowries για τις δύο νεότερες αδερφές. Το να είσαι καθηγητής των μαθηματικών στην Πίζα δεν ήταν καλά καταβάλλονται, ώστε το Galileo κοίταξε για μια πιο επικερδές μετά. Με ισχυρές συστάσεις από Guidobaldo del Monte, Galileo διορίστηκε καθηγητής των μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα (το πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας της Βενετίας) στο 1592 με μισθό τρεις φορές αυτό που ο ίδιος είχε λάβει στη Πίζα. Στις 7 Δεκεμβρίου 1592 έδωσε την εναρκτήρια διάλεξη και ξεκίνησε μια περίοδος των δεκαοκτώ ετών, μετά το πανεπιστήμιο, χρόνια αργότερα, το οποίο περιγράφεται ως η πιο ευτυχισμένη της ζωής του. Κατά Πάντοβα καθηκόντων του ήταν κυρίως να διδάξουν Euclid 's γεωμετρία και πρότυπο (geocentric) αστρονομίας σε φοιτητές ιατρικής, που θα πρέπει να γνωρίζουν ορισμένα αστρονομία, ώστε να κάνουν χρήση της αστρολογίας στην ιατρική πρακτική. Ωστόσο, ο Γαλιλαίος υποστήριξε εναντίον του Αριστοτέλη άποψη της αστρονομίας και φυσική φιλοσοφία σε τρεις δημόσιες διαλέξεις που έδωσε σε σχέση με την εμφάνιση ενός νέου Star (γνωστή σήμερα ως «Kepler 's σουπερνόβα») στο 1604. Η πεποίθηση αυτή τη στιγμή ήταν αυτή του Αριστοτέλη, δηλαδή ότι όλες οι αλλαγές στον ουρανό είχαν να εμφανιστούν στην σεληνιακή περιοχή κοντά στη Γη, από τη σφαίρα των σταθερών αστεριών είναι μόνιμη. Galileo χρησιμοποιούνται Παράλλαξη επιχειρήματα για να αποδείξει ότι η New Star, δεν θα μπορούσε να είναι κοντά στη Γη. Σε μια προσωπική επιστολή προς Kepler στο 1598, ο Γαλιλαίος είχε δηλώσει ότι ήταν κοπερνίκειων (πιστό στις θεωρίες του Κοπέρνικου). Ωστόσο, δεν δημόσια σημάδι ότι αυτή η πεποίθησή του ήταν να εμφανιστεί μέχρι και πολλά χρόνια αργότερα.

Κατά Πάδοβα, ο Γαλιλαίος άρχισε μια μακροπρόθεσμη σχέση με τη Μαρία Gamba, που ήταν από τη Βενετία, αλλά δεν είχαν παντρευτεί, ίσως επειδή ο Γαλιλαίος αισθητή η οικονομική του κατάσταση δεν ήταν αρκετά καλή. Στο 1600 το πρώτο τους παιδί γεννήθηκε Βιρτζίνια, που ακολουθήθηκε από δεύτερη κόρη Livia κατά το επόμενο έτος. Στο 1606 γιου τους Vincenzo γεννήθηκε.

Εμείς που αναφέρονται ανωτέρω σφάλμα του συστήματος Galileo στην θεωρία της κίνησης, όπως αυτός που θα αναφέρονται στο De Motu γύρω στο 1590. Ήταν εντελώς εσφαλμένα την πεποίθησή του ότι η δύναμη που ενεργεί σε ένα σώμα ήταν η σχετική διαφορά μεταξύ του ειδικού βάρους της και ότι η ουσία μέσω του οποίου θα μετακινηθούν. Galileo έγραψε στον φίλο του Paolo Sarpi, πρόστιμο που ήταν μαθηματικός consultor προς τη βενετική κυβέρνηση, στο 1604 και είναι σαφές από επιστολή του ότι από αυτή τη φορά είχε αντιληφθεί το λάθος του. Στην πραγματικότητα είχε επέστρεψε στην εργασία του σχετικά με τη θεωρία της κίνησης στο 1602 και κατά τα επόμενα δύο χρόνια, μέσα από τη μελέτη των επιπέδων που έχει κλίση και το εκκρεμές, που είχε διατυπωθεί το σωστό νόμο της πτώσης των φορέων και είχε εργαστεί στο γεγονός ότι ένα βλήμα ακολουθεί μια παραβολικές μονοπάτη. Ωστόσο, με αυτές τις περίφημες αποτελέσματα δεν θα δημοσιευθεί για ένα άλλο 35 χρόνια.

Τον Μάιο του 1609, το Galileo έλαβε μια επιστολή από Paolo Sarpi να του πει για μια spyglass ότι ένας Ολλανδός είχε δείξει στη Βενετία. Galileo έγραψε στο Starry Messenger (Sidereus Nuncius) τον Απρίλιο του 1610:

Περίπου δέκα μήνες πριν, μια έκθεση έφθασε στα αυτιά μου ότι ένα ορισμένο Φλέμινγκ είχε κατασκεύασε ένα spyglass μέσω των οποίων ορατά αντικείμενα, αν και πολύ μακριά από το μάτι του παρατηρητή, ήταν σαφώς δει σαν κοντινή. Από αυτό το πραγματικά αξιοσημείωτο αποτέλεσμα ήταν αρκετές εμπειρίες που σχετίζονται, με την οποία ορισμένα άτομα, ενώ άλλοι πίστεψαν τους αρνήθηκε. Λίγες μέρες αργότερα η έκθεση αυτή επιβεβαιώθηκε από μια επιστολή που έλαβα από έναν Γάλλο, στο Παρίσι, Ζακ Badovere, η οποία προκάλεσε μου να εφαρμόσει πλήρως τον εαυτό μου να διερευνήσει μέσα από την οποία μπορώ να φτάσει στο εφεύρεση ενός παρόμοιου μέσου. Αυτό το έκανα αμέσως μετά, βάση μου είναι το δόγμα της διάθλασης.

Από αυτές τις εκθέσεις, και χρησιμοποιεί το δικό τεχνικών δεξιοτήτων ως μαθηματικός και ως τεχνίτης, ο Γαλιλαίος άρχισε να κάνει μια σειρά από οπτικά τηλεσκόπια των οποίων οι επιδόσεις ήταν πολύ καλύτερη από αυτή του ολλανδικού μέσου. Το πρώτο του τηλεσκόπιο ήταν διαθέσιμες από φακούς και έδωσε μια μεγέθυνση περίπου τέσσερις φορές. Για να βελτιωθεί σε αυτό το Galileo έμαθαν να θραύσης και πολωνικά δική φακούς και τον Αύγουστο του 1609 είχε ένα μέσο με μεγέθυνση από περίπου οκτώ ή εννέα. Galileo είδε αμέσως τις εμπορικές και στρατιωτικές εφαρμογές του τηλεσκοπίου (το οποίο ονομάζεται perspicillum) για τα πλοία στη θάλασσα. Ο διατηρούνται Sarpi ενημέρωσε για την πορεία και Sarpi διοργανώνονται μια διαδήλωση για την Ενετική Γερουσία. Είχαν μεγάλη εντύπωση και, σε αντάλλαγμα για μια μεγάλη αύξηση του μισθού του, έδωσε το Galileo, το αποκλειστικό δικαίωμα για την κατασκευή τηλεσκοπίων για τη βενετική Γερουσία. Φαίνεται ότι αποτελεί ιδιαίτερα θετική από μέρους του, διότι πρέπει να γνωρίζει ότι τα δικαιώματα αυτά είχαν νόημα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πάντοτε παραδεχόταν ότι το τηλεσκόπιο δεν είχε την εφεύρεσή του!

Μέχρι το τέλος του 1609 το Galileo είχε μετατρέψει το τηλεσκόπιο για τον ουρανό νύχτας και άρχισαν να κάνουν αξιόλογη ανακαλύψεις. Swerdlow γράφει (βλ.):

Σε περίπου δύο μηνών, Δεκέμβριο και Ιανουάριο, έκανε περισσότερες ανακαλύψεις που άλλαξαν τον κόσμο από τον καθένα να έχει πραγματοποιηθεί πριν ή μετά.

Οι αστρονομικές ανακαλύψεις που έκανε με την τηλεσκόπια αυτά περιγράφονται σε ένα σύντομο βιβλίο με τίτλο το Starry Messenger δημοσιεύθηκε στη Βενετία τον Μάιο του 1610. Η εργασία αυτή προκάλεσε αίσθηση. Galileo, ζήτησε να δει τα βουνά με το φεγγάρι, να έχει αποδειχθεί η Γαλαξίας αποτελείται από μικροσκοπικά αστέρια, και να είδαν τέσσερα μικρά όργανα σε τροχιά Jupiter. Αυτά τα τελευταία, με την προοπτική να τους δίνει μια θέση στη Φλωρεντία, που γρήγορα ονομάστηκε «η Medicean αστέρια». Είχε, επίσης, απέστειλε Cosimo de Medici, το Μεγάλο Δούκα της Τοσκάνης, ένα εξαίρετο τηλεσκόπιο για τον εαυτό του.

Η Ενετική Γερουσία, ίσως να αντιληφθούν ότι τα δικαιώματα για την παρασκευή τηλεσκόπια ότι ο Γαλιλαίος είχε δώσει τους ήταν άχρηστη, πάγωσε του μισθού του. Ωστόσο, είχε κατορθώσει να εντυπωσιακή Cosimo και, τον Ιούνιο του 1610, μόλις ένα μήνα μετά το διάσημο βιβλίο, δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο, παραιτήθηκε των καθηκόντων του Galileo στην Πάντοβα και έγινε Επικεφαλής Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Πίζας (χωρίς οποιαδήποτε καθήκοντα διδασκαλίας) και «Μαθηματικός και Φιλόσοφος »Στο Μεγάλο Δούκα της Τοσκάνης. Στο 1611 επισκέφθηκε τη Ρώμη, όπου θεωρήθηκε ως ηγετικό φήμη? Το Collegio Romano θέσει για ένα μεγάλο δείπνο με ομιλίες προς τιμήν του συστήματος Galileo αξιόλογα ευρήματα. Διετέλεσε επίσης μέλος της Accademia dei Lincei (στην πραγματικότητα το έκτο μέλος) και αυτό ήταν μια τιμή η οποία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το Galileo που υπεγράφη τον εαυτό του »Γαλιλαίος Γαλιλέι Linceo" από αυτή τη φορά.

Ενώ στη Ρώμη, και μετά την επιστροφή του στην Φλωρεντία, ο Γαλιλαίος συνέχισε να υποβάλει τις παρατηρήσεις του με τηλεσκόπιο. Ήδη στο Starry Messenger, που είχε δώσει κατά τις τέσσερις περιόδους της Jupiter moons, αλλά πιο ακριβείς υπολογισμούς που σίγουρα δεν ήταν εύκολη, δεδομένου ότι ήταν δύσκολο να εντοπιστούν από μια παρατήρηση η οποία είχε φεγγάρι μου, που ήταν II, το οποίο ΙΙΙ, IV και που. Έκανε μια μακρά σειρά παρατηρήσεων και ήταν σε θέση να δώσει ακριβή χρονικά διαστήματα από το 1612. Σε κάποια φάση, στους υπολογισμούς που έγιναν ιδιαίτερα προβληματισμένη αφού τα δεδομένα που είχε καταγραφεί έμοιαζε ασυμβίβαστη, αλλά είχε ξεχάσει να λαμβάνουν υπόψη την κίνηση της Γης γύρω από τον ήλιο.

Galileo πρωτο ενεργοποιημένη την τηλεσκόπιο για τον Κρόνο στις 25 Ιουλίου 1610 και κρίθηκε ως τρία όργανα (το τηλεσκόπιο δεν ήταν αρκετά καλό για να δείτε τα δαχτυλίδια, αλλά τους έκανε να φαίνεται ως λοβούς από τις δύο πλευρές του πλανήτη). Συνεχής παρατηρήσεις της ακατανόητης μάλιστα στο Galileo ως φορείς και στις δύο πλευρές του τον Κρόνο, όταν εξαφανίστηκε το σύστημα δακτυλίου ήταν στις παρυφές. Επίσης στο 1610 ανακάλυψε ότι, όταν εξεταστεί στο τηλεσκόπιο, ο πλανήτης Αφροδίτη έδειξε σαν αυτές τις φάσεις της Σελήνης, και συνεπώς πρέπει η Sun δεν τροχιά της Γης. Αυτό δεν επιτρέπουν για να αποφασίσει μεταξύ των κοπερνίκειων σύστημα, στο οποίο όλα θα πάνε γύρο από τον Ήλιο, και αυτή που προτείνεται από τον Tycho Brahe στο οποίο τα πάντα εκτός από τη Γη (και Σελήνη) πηγαίνει γύρο από τον Ήλιο το οποίο με τη σειρά πηγαίνει γύρο της Γης. Οι περισσότεροι αστρονόμοι του χρόνου το γεγονός ευνόησε Brahe 's σύστημα και μάλιστα με διάκριση μεταξύ των δύο πειράματος ήταν πέρα από τα μέσα της ημέρας. Ωστόσο, ο Γαλιλαίος ήξερε ότι όλες οι ανακαλύψεις του ήταν απόδειξη για Copernicanism, αν και δεν αποτελεί απόδειξη. Στην πραγματικότητα όμως ήταν δική του θεωρία των φορέων που υπάγονται η οποία ήταν η πιο σημαντική από την άποψη αυτή, για τους αντιπάλους της Γης διακινούνται υποστήριξε ότι αν η Γη περιστρέφεται και ενός φορέα που διεκόπη από έναν πύργο που θα πρέπει να πέφτουν πίσω από τον πύργο όπως η Γη περιστρέφεται ενώ υλοτομώ. Δεδομένου ότι αυτό δεν παρατηρήθηκε στην πράξη αυτή ελήφθη ως ισχυρή απόδειξη ότι η Γη ήταν σταθμευμένο. Ωστόσο, το GALILEO ήδη γνώριζαν ότι ένας οργανισμός θα παρατηρηθεί πτώση του τρόπο σε μια περιστρεφόμενη Γη.

Άλλες παρατηρήσεις που έγιναν από το Galileo περιλαμβάνει την παρατήρηση των sunspots. Ανέφερε αυτών στο διάλογο για πλωτή όργανα τα οποία δημοσιεύθηκαν το 1612 και πιο πλήρως στη επιστολών για την sunspots η οποία εμφανίστηκε στα 1613. Κατά το επόμενο έτος τις δύο κόρες άρχισε η Franciscan Convent, St Matthew εκτός της Φλωρεντίας, Virginia, λαμβάνοντας το όνομα Sister Maria Celeste Livia και το όνομα Sister Arcangela. Από αυτά είχαν γεννηθεί εκτός γάμου, το Galileo πίστευαν ότι και οι ίδιοι δεν θα έπρεπε ποτέ να παντρευτούν. Αν και το Galileo υποβάλει πολλές σωστές επαναστατικές θεωρίες, δεν ήταν σωστή, σε όλες τις περιπτώσεις. Ειδικότερα, όπου τρία comets εμφανίστηκε στα 1618 έγινε εμπλέκεται σε αντιπαράθεση όσον αφορά τη φύση των comets. Ισχυρίστηκε ότι ήταν κοντά στη Γη και που προκαλείται από την οπτική διάθλαση. Μια σοβαρή συνέπεια του γεγονότος αυτού ήταν ατυχές επιχείρημα ότι οι Jesuits άρχισε να δείτε το πρόγραμμα Galileo ως ένα επικίνδυνο αντίπαλο.

Παρά την υποστήριξη των ιδιωτικών Copernicanism, Galileo, προσπαθήσαμε να αποφύγουμε αντιπαραθέσεις με το να μην κάνουν δημόσιες δηλώσεις για το θέμα. Ωστόσο αυτός καταρτίστηκε σε αντιπαράθεση με το Castelli που είχε διοριστεί στην προεδρία των μαθηματικών στην Πίζα το 1613. Castelli είχε προηγηθεί σπουδαστής του Galileo και ήταν επίσης ένας οπαδός του Κοπέρνικου. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ανάκτορο Medici στη Φλωρεντία, το Δεκέμβριο του 1613 με το Μεγάλο Δούκα Cosimo II και η μητέρα του το Grand Duchess Χριστίνα Λορένης, Castelli κλήθηκε να εξηγήσει τη φαινομενική αντίφαση μεταξύ της θεωρίας και των κοπερνίκειων Holy Scripture. Castelli υπερασπίστηκε τη θέση κοπερνίκειων δυναμικά και έγραψε αργότερα στο Galileo και να του πει πόσο επιτυχής ήταν σε θέση τα επιχειρήματα. Το Galileo, Castelli λιγότερο πεπεισμένος ότι είχε κερδίσει το επιχείρημα, έγραψε Επιστολή προς Castelli σε αυτόν υποστηρίζοντας ότι η Αγία Γραφή έπρεπε να ερμηνευθεί υπό το φως των όσων είχε δείξει η επιστήμη για να είναι αληθινές. Το Galileo είχε αρκετούς αντιπάλους του στη Φλωρεντία και σιγουρεύτηκα ότι αντίγραφο της επιστολής προς Castelli εστάλη στην ιερά εξέταση στη Ρώμη. Ωστόσο, μετά την εξέταση του περιεχομένου της που βρέθηκαν λίγο στα οποία θα μπορούσε να αντιταχθεί.

Η Καθολική Εκκλησία είναι ο πλέον σημαντικός αριθμός αυτή τη στιγμή στην αντιμετώπιση των ερμηνειών της Ιεράς Scripture ήταν Καρδινάλιος Robert Bellarmine. Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή να δούμε λίγο λόγος για την Εκκλησία να ανησυχεί όσον αφορά την κοπερνίκειων θεωρία. Το επίμαχο θέμα ήταν αν Κοπέρνικος είχε υποβάλει απλώς μια μαθηματική θεωρία η οποία επέτρεψε τον υπολογισμό των θέσεων του ουράνιου φορείς που πρέπει να γίνουν πιο απλά ή αν είχε προτείνει μια φυσική πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή Bellarmine θεωρηθεί η θεωρία ως ένα κομψό μαθηματικό που δεν απειλούν την καθιερωμένη χριστιανική πίστη σχετικά με τη δομή του σύμπαντος.

Στο 1616 το Galileo έγραψε την επιστολή του Grand Duchess οποία σθεναρά την επίθεση οπαδών του Αριστοτέλη. Σε αυτό το έργο, το οποίο απευθύνεται στο Grand Duchess Χριστίνα της Λοραίνης, που υποστήριξε με σθένος για ένα μη κυριολεκτική ερμηνεία της Ιεράς Scripture όταν η γραμματική ερμηνεία θα ήταν αντίθετη γεγονότα σχετικά με το φυσικό κόσμο που αποδεικνύεται από τη μαθηματική επιστήμη. Σε αυτό το Galileo, δήλωσε σαφώς ότι για εκείνον το κοπερνίκειων θεωρία δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για τον υπολογισμό των μαθηματικών, αλλά είναι μια φυσική πραγματικότητα:

Είμαι κάτοχος ότι ο Ήλιος βρίσκεται στο κέντρο των επαναστάσεων του ουράνιου orbs και δεν αλλάζει τόπο, και ότι η Γη περιστρέφεται περί τον εαυτό της και κινείται γύρω από αυτό. Επιπλέον ... I επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη δεν μόνο, διαψεύδοντας Πτολεμαίος 's και ο Αριστοτέλης των επιχειρημάτων, αλλά και από παράγουν πολλά για την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα ορισμένες που σχετίζονται με τα φυσικά φαινόμενα των οποίων οι αιτίες ίσως να μη μπορεί να καθορίζεται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, και άλλες αστρονομικές ανακαλύψεις? Αυτών ανακαλύψεις σαφώς confute το Ptolemaic συστήματος, και συμφωνούν με αυτήν την θαυμάσια θέση και άλλα επιβεβαιώσει.

Πάπας Παύλος V Bellarmine διέταξε να έχουμε την Ιερά Congregation του Δείκτη αποφασίζει για την κοπερνίκειων θεωρία. Η cardinals από την ιερά εξέταση συνεδρίασε στις 24 Φεβρουαρίου 1616 και έλαβε αποδείξεις από θεολογική εμπειρογνώμονες. Οι καταδίκασε τις διδασκαλίες του Κοπέρνικου, Bellarmine και μεταφέρεται με την απόφασή τους για το Galileo που δεν είχε ασχοληθεί προσωπικά με τον υπό δοκιμή. Galileo ήταν απαγορευμένο να κατέχουν κοπερνίκειων απόψεις, αλλά αργότερα τα γεγονότα τον έκαναν λιγότερο ανησυχούν για την απόφαση αυτή του την ιερά εξέταση. Σημαντικότερο Maffeo Barberini, που ήταν θαυμαστής του Galileo, εξελέγη Πάπας Urban VIII. Αυτό συνέβη ακριβώς όπως το Galileo το βιβλίο του Η saggiatore (Η Assayer) επρόκειτο να δημοσιευθεί από την Accademia dei Lincei, Galileo και το 1623 ήταν γρήγορη να αφιερώσω αυτή την εργασία με το νέο Πάπα. Το έργο Galileo περιγράφεται η νέα επιστημονική μέθοδος και περιέχει ένα διάσημο απόσπασμα που αφορούν τα μαθηματικά:

Φιλοσοφία είναι γραμμένη σε αυτό το μεγάλο βιβλίο, το σύμπαν, το οποίο βρίσκεται συνεχώς ανοιχτό για να μας βλέμμα. Αλλά το βιβλίο δεν μπορεί να γίνει κατανοητό εφόσον δεν έχει αντίρρηση κάποιος πρωτο μαθαίνει να κατανοήσει την γλώσσα και να διαβάζουν οι χαρακτήρες στο οποίο είναι γραμμένη. Είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών, και των χαρακτήρων είναι τρίγωνα, κύκλοι και άλλα γεωμετρικά στοιχεία χωρίς τα οποία είναι ανθρωπίνως αδύνατο να κατανοήσει μια λέξη αυτή? Χωρίς αυτές η μία είναι περιπλάνηση σε ένα σκοτεινό λαβύρινθο.

Πάπας Urban VIII κάλεσε το Galileo να παπική κοινό σχετικά με έξι φορές και οδήγησε το Galileo να πιστεύουμε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν θα έκανε ένα ζήτημα των κοπερνίκειων θεωρία. Το Galileo, ως εκ τούτου, αποφάσισε να δημοσιεύσει τις απόψεις του πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να δεν μπορεί να σοβαρές συνέπειες από την Εκκλησία. Ωστόσο από αυτό το στάδιο στην ζωή του Galileo για την υγεία ήταν κακή, με συχνές bouts της σοβαρής ασθένειας και έτσι παρόλο που ξεκίνησε να γράφει το διάσημο Διαλόγου στο 1624 που πήρε έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο.

Galileo επιχείρησε να αποκτήσει την άδεια από τη Ρώμη για να δημοσιεύσει το Διάλογο στο 1630 αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε εύκολη. Τελικά έλαβε άδεια από τη Φλωρεντία, τη Ρώμη και μη. Τον Φεβρουάριο του 1632 το Galileo έχει δημοσιευθεί διάλογος που αφορά τα δύο Chief Συστημάτων του Κόσμου - Ptolemaic και κοπερνίκειων. Έχει πάρει τη μορφή ενός διαλόγου μεταξύ Salviati, που προβάλλει την κοπερνίκειων συστήματος, και Simplicio που είναι μια αριστοτελική φιλόσοφος. Η κορύφωση του βιβλίου είναι ένα επιχείρημα από Salviati ότι η Γη κινείται η οποία βασίζεται στην θεωρία του συστήματος Galileo της παλίρροιας. Galileo της θεωρίας της παλίρροιας ήταν εντελώς ψευδής παρά το γεγονός ότι μετά την αξιωματική Κέπλερ είχε ήδη υποβάλει η σωστή εξήγηση. Ήταν ατυχές το γεγονός, με δεδομένη την αξιοσημείωτη αλήθειες του Διαλόγου υποστήριξε, ότι το επιχείρημα που νόμιζα Galileo να δώσει την ισχυρότερη απόδειξη του Κοπέρνικου 's θεωρία θα πρέπει να είναι εσφαλμένες.

Λίγο μετά τη δημοσίευση του διαλόγου που αφορά τα δύο Chief Συστημάτων του Κόσμου - Ptolemaic κοπερνίκειων και την ιερά εξέταση απαγόρευσε την πώλησή του και διέταξε το Galileo να εμφανιστεί στη Ρώμη πριν από αυτούς. Η ασθένεια τον άφηνε να ταξιδεύουν στη Ρώμη μέχρι το 1633. Galileo της κατηγορίας στη δίκη που ακολούθησε ήταν ότι είχε παραβεί τους όρους που καθορίζονται από την ιερά εξέταση στο 1616. Ωστόσο μια διαφορετική εκδοχή αυτής της απόφασης ήταν παράγονται στη δίκη αντί του ενός Galileo είχαν δοθεί κατά το χρόνο. Η αλήθεια των κοπερνίκειων θεωρία δεν ήταν ένα ζήτημα, ως εκ τούτου? Είχε ληφθεί ως ένα γεγονός στη δίκη ότι η θεωρία αυτή ήταν ψευδείς. Αυτό ήταν λογικό, φυσικά, μετά την απόφαση του 1616 είχε χαρακτηρίσει εντελώς ψευδή.

Βρέθηκε ένοχος, ο Γαλιλαίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση διά βίου, αλλά η φράση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγο κατανόηση και ανήλθε σε κατ 'οίκον περιορισμό και όχι σε ποινή φυλάκισης. Ήταν σε θέση να ζούμε πρώτα με τον Αρχιεπίσκοπο της Σιένα, τότε αργότερα να επιστρέψει στο σπίτι του στο Arcetri, κοντά στην Φλωρεντία, αλλά χρειάστηκε να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής του παρακολούθησαν πάνω από αξιωματικούς από την ιερά εξέταση. Στο 1634 υπέστη ένα σοβαρό πλήγμα όταν η κόρη της Βιρτζίνια, Sister Maria Celeste, πέθανε. Είχε γίνει μια μεγάλη στήριξη προς τον πατέρα του μέσα από τις ασθένειες και αυτό γκρεμίστηκε και το Galileo δεν θα μπορούσε να εργαστεί για πολλούς μήνες. Όταν το έκανε για να διαχειριστεί επανεκκίνηση του έργου, ξεκίνησε να γράφει Discourses και μαθηματικά διαδηλώσεις σχετικά με τις δύο νέες επιστήμες.

Μετά το Galileo είχε ολοκληρώσει τις εργασίες για την Discourses ήταν λαθραία από την Ιταλία, και να ληφθούν Λάιντεν της Ολλανδίας όπου είχε δημοσιευθεί. Ήταν ο πιο αυστηρή μαθηματική εργασία την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα σχετικά με την πνοή, στιγμές, και κέντρα βάρους. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών πήγε πίσω στην ανέκδοτη ιδέες στο De Motu από περίπου 1590 και τις βελτιώσεις που είχε εκπονηθεί κατά τη διάρκεια του 1602-1604. Στην Discourses ανέπτυξε τις ιδέες του κλίση αεροπλάνο γραπτώς:

Υποθέτω ότι η ταχύτητα που αποκτήθηκε από το ίδιο αντικείμενο σε διαφορετικές κινητών κλήσεων του αεροπλάνου είναι ίση όποτε τα ύψη των επιπέδων αυτών είναι ίσες.

Στη συνέχεια περιγράφεται ένα πείραμα χρησιμοποιώντας ένα εκκρεμές για να εξακριβώσει την ιδιοκτησία του κλίση και αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται αυτές οι ιδέες να δώσει θεώρημα για την επιτάχυνση των φορέων σε ελεύθερη πτώση:

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μια ορισμένη απόσταση διέρχεται από ένα αντικείμενο που κινείται βάσει ενιαίων επιτάχυνση από υπόλοιπο είναι ίσο με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ίδια απόσταση θα διέρχεται από το ίδιο κινητό αντικείμενο που διακινούνται σε μια ενιαία ταχύτητα του ημίσεως και η μέγιστη τελική ταχύτητα των το προηγούμενο ομοιόμορφα επιταχυνόμενη κίνηση.

Μετά δίνοντας περαιτέρω αποτελέσματα αυτού του τύπου που δίνει το διάσημο αποτέλεσμα η απόσταση που ένα σώμα κινείται από ανάπαυσης υπό ενιαίες επιτάχυνση είναι ανάλογη με το τετράγωνο του χρόνου που απαιτήθηκε.

Θα ανέμενε κανείς ότι το Galileo κατανόηση του εκκρεμούς, που είχε από τότε που ήταν ένας νεαρός άνδρας, θα έχουν τον οδήγησε να σχεδιάσει ένα εκκρεμές ρολόι. Στην πραγματικότητα, μόνο αυτός φαίνεται να έχουν σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο κοντά στο τέλος της ζωής του και περίπου 1640 έκανε την πρώτη του σχεδιασμού εκκρεμές ρολόι. Galileo πέθανε στις αρχές του 1642, αλλά η σημασία του σχεδιασμού ήταν σίγουρα ρολόι που υλοποιήθηκε από το γιο του Vincenzo που προσπάθησα να κάνω ένα ρολόι για να του σχεδίου Galileo, αλλά απέτυχε.

Ήταν ένα θλιβερό τέλος για τόσο μεγάλο άνδρα καταδικασμένοι να πεθάνουν της Αιρέσεως. Του δήλωσε ότι θα ήθελε να θαφτεί δίπλα από τον πατέρα του στον τάφο της οικογένειας στην Βασιλική της Santa Croce, αλλά ο φόβος συγγενείς, πολύ σωστά, ότι αυτό θα προκαλέσει αντιδράσεις από την Εκκλησία. Το σώμα του, το απέκρυψαν και διατίθεται μόνο σε πρόστιμο τάφο στην εκκλησία στο 1737 από την πολιτική εξουσία και ενάντια στη θέληση των πολλών στην Εκκλησία. Στις 31 Οκτωβρίου 1992, 350 χρόνια μετά τον θάνατο του Galileo, τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ έδωσε μια διεύθυνση για λογαριασμό της Καθολικής Εκκλησίας στην οποία παραδέχθηκε ότι είχαν γίνει λάθη από τη θεολογική συμβούλων στην περίπτωση του προγράμματος Galileo. Δήλωσε το Galileo περίπτωση κλειστές, αλλά δεν είχε παραδεχθεί ότι η Εκκλησία ήταν λάθος να την καταδίκη του Galileo με την κατηγορία της Αιρέσεως επειδή πεποίθησή του ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland