Matematikust

Idővonal Photos Pénz Bélyegzőket Vázlatrajza Keres

Albert Einstein

Születési dátuma:

Születési hely:

A halál időpontját:

Halálozási hely:

14 March 1879

Ulm, Württemberg, Germany

18 April 1955

Princeton, New Jersey, USA

Bemutatását Wikipédiából
FIGYELEM - Automatikus fordítás angol verzió

Albert Einstein körül 1886-ben kezdte karrierjét iskola Münchenben. Csakúgy, mint a hegedű leckék, amelybe már hat éves kortól a tizenhárom éves, ő is volt vallásos nevelést otthon, ahol tanult zsidó. Két évvel később lépett be a Luitpold Gimnázium és ezt követően a vallási nevelést kapott az iskolában. Tanult matematikát, különösen a kalkulus, először 1891 körül.

1894-ben Einstein család költözött Milánóba, de Einstein maradt Münchenben. Einstein 1895-ben sikerült vizsgálatát, hogy lehetővé tette volna neki, hogy tanulmányozza a diploma, mint villamosmérnök a Eidgenössische Technische Hochschule Zürichben. Einstein lemondott német állampolgárságot 1896-ban, és volt, hogy a hontalan a néhány év. Még csak nem is vonatkozik a svájci állampolgárságot 1899-ig, az állampolgárság odaítélése 1901-ben.

Miután ennek hiányában a felvételi vizsga az ETH, Einstein részt középfokú iskola Aarau kíván igénybe ezt az útvonalat, hogy adja meg a zürichi ETH. Míg Aarau írt egy esszét (az adott, amely csak egy kicsit magasabban fél jelek!), Amelyben megírta a tervei a jövőre nézve, lásd:

Ha én, hogy a jó szerencse, hogy további vizsgálatok én, megyek Zürichbe. Én ott négy évig, annak érdekében, hogy tanulmányozza a matematika és a fizika. Úgy képzelem magam egyre tanárként ezek a pénztárak a természettudományok, kiválasztás elméleti részét őket. Itt vannak a vezető okok, amelyek nekem ezt a tervet. Mindenekelőtt, ez az én hajlam az absztrakt és a matematikai gondolkodás, és az én hiánya, a képzelet és a gyakorlati képessége.

Valóban Einstein sikerült a terve 1900-ban diplomázott tanárként a matematika és a fizika. Egyik barátja ETH Grossmann Marcell volt, aki ugyanabban az osztályban, mint Einstein. Einstein próbált szerezni postai úton, írásban Hurwitz, aki kitartott reményében a helyzetben, de semmi sem jutott belőle. Három Einstein diáktársak, beleértve Grossmann, asszisztensek neveztek ki a zürichi ETH-ban, de jól Einstein nem volt elég mély benyomást, és még 1901-ben írt kör egyetemeknek a illuzórikus egy állást, de sikertelenül.

Ő kezelni, hogy elkerüljék a svájci katonai szolgálat azon az alapon, hogy ő lúdtalp és visszér. 1901 közepéig volt egy ideiglenes állást egy tanár, matematikát tanítani a Műszaki Középiskolában Winterthur. Ebben az időben írta:

Én adtam fel a törekvést, hogy eljut az egyetemi ...

Egy másik átmeneti helyzetben tanítás egy magániskolába Schaffhausen követte. Akkor Grossmann apja megpróbált segíteni Einsteinnek munkát találni azt ajánlja neki, hogy az igazgatót a szabadalmi hivatal Bernben. Einstein nevezték ki műszaki szakértő harmadik osztályt.

Einstein dolgozott ebben a szabadalmi hivatalban 1902-1909, kezében egy ideiglenes álláshely, mikor először neveztek ki, hanem a helyzet 1904-ben készült állandó és 1906-ban előléptették a műszaki szakértő másodosztályon. Miközben a berni szabadalmi hivatal fejezte megdöbbentő körű elméleti fizika kiadványok írt szabadidejében jogosultság nélkül szoros kapcsolatot tart fenn a tudományos irodalomból, vagy kollégákkal.

Einstein szerzett doktorátust től a Zürichi Egyetemen 1905-ben a tézis Egy új meghatározása molekuláris méretű. Ő szentelt a tézis, hogy Grossmann.

Az első három papírok, minden írásbeli 1905-ben, Einstein vizsgálta a jelenséget fedezte fel Max Planck, amely szerint az elektromágneses energia úgy tűnt, hogy a kibocsátott sugárzó objektumok diszkrét mennyiségben. Ezek energiája quanta volt egyenesen arányos a frekvenciáját a sugárzást. Ez ellentmondani látszik a klasszikus elektromágneses elmélet alapján, Maxwell's egyenletek és a termodinamika törvényei, amelyek feltételezik, hogy az elektromágneses energia állt a hullámok, ami tartalmaz kis mennyiségű energiát. Einstein használt Planck 's quantum elmélet leírására az elektromágneses sugárzás a fény.

Einstein 1905 második papír javasolt, ami ma az úgynevezett speciális relativitáselmélet. Ő alapozta, egy új elmélet újraértelmezése a klasszikus relativitás elve, nevezetesen, hogy a fizika törvényei kellett azonos formában bármilyen referenciakeretben. Mint a második alapvető feltevés, Einstein feltételezte, hogy a fény sebessége állandó maradt az összes képkocka hivatkozás, amint azt a Maxwell elmélete.

Később 1905-ben Einstein megmutatta, hogyan tömeg és az energia egyenértékű volt. Einstein nem az első volt, hogy tegyen javaslatot minden összetevője speciális relativitáselmélet. Ő hozzájárulást egyesítő fontos részei a klasszikus mechanika és a Maxwell's elektrodinamika.

A harmadik Einstein papírjai a 1905 érintett statisztikai mechanika, a terület, hogy már vizsgálták a Ludwig Boltzmann és Josiah Gibbs.

Einstein 1905 után folytatta a munkát a fent leírt területeken. Ő tett jelentős mértékben hozzájárulnak a kvantumelmélet, de ő akarta terjeszteni a speciális relativitáselmélet a jelenségek bevonásával gyorsulás. A kulcs 1907-ben megjelent az egyenértékűség elvének, amely a gravitációs gyorsulás tartottak, hogy megkülönböztethetetlen gyorsulás okozta mechanikai erők. Súlyos tömeg tehát azonos a tehetetlen tömeg.

Einstein 1908-ben tanára a University of Bern benyújtása után a Habilitációs dolgozat Következmények az alkotmány sugárzás követően az energia elosztó joga fekete szervezetek. A következő évben ő lesz a fizika professzora a University of Zürich, miután lemondott előadói Bernben, és az állását a szabadalmi hivatal Bernben.

Einstein által 1909-ben elismerte a világ egyik vezető tudományos gondolkodó, és abban az évben lemondott a szabadalmi hivatal. Nevezték ki egyetemi tanár a Karl-Ferdinand Egyetem, Prága, 1911-ben. Valójában 1911-ben egy nagyon jelentős év Einstein óta tudott, hogy az előzetes jóslatok arról, hogy egy fénysugár egy távoli csillag, a Nap közelében halad, úgy tűnik, hogy enyhén hajlított, az irányt a Nap. Ez igen jelentős, mivel járna az első kísérleti bizonyíték mellett Einstein elmélete.

1912 körül, Einstein új szakasz kezdődött az ő gravitációs-kutatás, amelynek segítségével a matematikus barátja Marcel Grossmann, kifejezni munkája szempontjából az a tenzor calculus Tullio Levi-Civita és Gregorio Ricci-Curbastro. Einstein nevezte új munkáját az általános relativitáselmélet. Költözött Prágából Zürich, 1912-ben, hogy egy széket a Eidgenössische Technische Hochschule Zürichben.

Einstein visszatért Németországba, 1914-ben, de nem újra a német állampolgárságot. Amit elfogadott volt lenyűgöző ajánlat. Ez volt a kutatási pozícióját a porosz Tudományos Akadémia együtt egy széket (de nem oktatási feladatok) a berlini egyetemen. Ő is felajánlotta igazgatósága a Kaiser Wilhelm Institute of Physics, Berlinben, amely már-már kell létrehozni.

Miután több alkalommal hibásan indult Einstein közzétett, későn, 1915-ben a végleges változat az általános elmélet. Csak közzététele előtt, ezt a munkát ő oktatta az általános relativitáselmélet és a göttingeni írta:

Nagy örömömre, én teljesen sikerült meggyőznie Hilbert és Klein.

Valójában Hilbert benyújtott közzététel előtt egy héttel, Einstein befejezte munkáját, a papír, amely tartalmazza a megfelelő területen az általános relativitás egyenletek.

Amikor a brit napfogyatkozás expedíció 1919-ben megerősítette, s az előrejelzések, Einstein idolised a bulvársajtóban. A londoni Times futott a főcím november 7-én 1919-ben:

Forradalom a tudományban - Új elmélet a világegyetem - newtoni elképzelések megdöntötték.

1920-ban Einstein előadások Berlinben voltak tüntetések megzavarták, amelyek ugyan hivatalosan tagadta, szinte biztosan zsidóellenes. Biztosan nem voltak erős érzéseket táplálnak ellene munkái ebben az időszakban, amely Einstein válaszolt a sajtóban idézett Lorentz, Planck és Eddington kisegítő elméleteinek, és kijelentette, hogy bizonyos németek támadták meg őket, ha volna:

... Egy német állampolgár, vagy anélkül horogkereszt helyett egy zsidó liberális nemzetközi ítéletekkel ...

Einstein 1921 folyamán elkészítette első látogatása az Egyesült Államokban. A fő oka az volt, hogy az anyagi források a tervezett Hebrew University of Jerusalem. Ugyanakkor megkapta a Medal Barnard látogatása során előadást tartott, és többször relativitás. Ő számolt be az elnök megjegyezte, hogy az előadás adta egy nagy teremben a Princeton ami tele az emberek:

Soha nem rájött, hogy oly sok az amerikaiak érdeklődnek tenzor elemzés.

Einstein megkapta a Nobel-díjat 1921-ben, de nem a relativitás inkább az ő munkáját a 1905 fényelektromos hatást. Valójában ő nem volt jelen a december 1922-ben kapta meg a nyereményt, hogy egy utazás Japánba. Around this time he made many international visits. Már korábban járt Párizsban 1922-ben és 1923 folyamán járt Palesztinában. Miután az utolsó jelentős tudományos felfedezés társulásáról szóló, hullámok és az anyag 1924-ben tett látogatást 1925-ben újabb, ezúttal Dél-Amerikába.

Között, továbbá kitüntetések, amelyek Einstein kapott voltak a Copley-érem a Royal Society 1925-ben és az aranyérmet a Royal Astronomical Society 1926-ban.

Niels Bohr és Einstein is folytatni a vitát kvantumelmélet kezdődött meg a Solvay-konferencián 1927-ben. Planck, Niels Bohr, de Broglie, Heisenberg, Schrödinger és Dirac voltak ezen a konferencián, továbbá, hogy Einstein. Einstein esett, hogy a papír a konferencián, és:

... mondta alig túl bemutató egy nagyon egyszerű ellenzik a valószínűségi értelmezés .... Aztán esett vissza a csend ...

Valóban Einstein élete volt zaklatott, és ő volt megfizetni az árát 1928-ban egy fizikai összeomlás-én benyújtott keresztül túlmunka. Azonban ő teljesen felépült annak ellenére, hogy a dolgok egyszerű az egész 1928.

Által 1930-ben válik a nemzetközi látogatók ismét vissza az Egyesült Államokba. A harmadik látogatása az Egyesült Államokban 1932-ben követte a felajánlott állásra Princeton. Az ötlet az volt, hogy Einsteinnek fogja tölteni hét hónap egy évet Berlinben, öt hónappal a Princeton. Einstein elfogadta, és elhagyta Németországot december 1932 az Egyesült Államokban. A következő hónapban a nácik hatalomra jutott Németországban és Einstein soha nem tér vissza oda.

Einstein utazott, közben 1933-ben európa látogató Oxford, Glasgow, Brüsszelben és Zürichben. Ajánlatok az akadémiai állások, amelyek talált olyan nehéz bejutni 1901-ben is bőséges. Ő kapott ajánlatot Jeruzsálem, Leiden, Oxford, Madrid és Párizs.

Mi volt célja, csak a látogatás vált állandó megállapodás, 1935, amikor alkalmazták és kapott állandó lakhely, az Egyesült Államokban. A Princeton a munkáját igyekezett, hogy egyesítse a fizika törvényei. Azonban ő megpróbálta problémák nagy mélység és ezt írta:

Én magam teljesen zárt reménytelen tudományos problémák - annál is inkább, mert, mint egy idős ember, én maradtam elidegenedett a társadalmat itt ...

Einstein 1940-ben vált állampolgára az Egyesült Államokban, de úgy döntött, hogy megtartja a svájci állampolgárságot. Tette sok hozzászólás a béke idején az életét. 1944-ben járult hozzá a háborús erőfeszítések kézzel írás a 1905 könyv a speciális relativitáselmélet és üzembe is fel árverésre. Felemelte hatmillió dollárt, a kézirat ma is a Library of Congress.

Einstein 1949-ben közérzet. A varázslat a kórházban segített neki vissza, de elkezdett felkészülni halálra elkészítése akaratát 1950-ben. Otthagyta a tudományos iratait a jeruzsálemi Héber Egyetem, egyetemi amelyben felvetette alapok az ő első látogatása az Egyesült Államokban szolgált a kormányzó az egyetem 1925-1928, de ő visszautasította az ajánlatot egy álláshelyre 1933-ben nagyon fontos az adminisztráció.

Még egy jelentős esemény volt, hogy sor kerül az életében. Halála után az első elnöke Izrael 1952-ben, az izraeli kormány úgy döntött, hogy ajánlja fel az elnöki poszt második, hogy Einstein. Ő visszautasította az ajánlatot, de talált egy kínos, mivel nehéz volt neki, hogy megtagadja okozása nélkül követték el.

Egy héttel a halála előtt Einstein aláírta az utolsó levelet. Volt egy levelet Bertrand Russell, amelyben egyetértett azzal, hogy a nevét kell mennie egy kiáltvány sürgetve minden nemzetnek, hogy feladja nukleáris fegyvereket. Úgy illik, hogy az egyik utolsó aktus volt, hogy úgy érvelnek, mint ahogy tette egész életében, a nemzetközi béke.

Einstein hamvasztották at Trenton, New Jersey at 4 április 18-án 1955 (a halála napjáig). Ő hamvait szétszóródtak egy ismeretlen helyen.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland