Mathematicians

Tidsledning Fotoer Penger Frimerker Skisse Leting

Paul Adrien Maurice Dirac

Fødseldato:

Fødselsted:

Dato av død:

Sted av død:

8 Aug 1902

Bristol, England

20 Oct 1984

Tallahassee, Florida, USA

Framstilling  Wikipedia
OPPMERKSOMHET - Automatisk oversettelse fra engelsk versjon

Paul Dirac 's far var Charles Adrien Ladislas Dirac og hans mor var Firenze Hannah Holten. Charles Dirac var en sveitsisk statsborger født i MONTHEY i Canton Valais i Sveits, mens hans mor kom fra Cornwall i England. Charles hadde blitt utdannet ved Universitetet i Geneve, så kom til England i rundt 1888 og undervist i fransk i Bristol. Der møtte han Firenze, hvis far hadde flyttet til Bristol som skipper på en Bristol skipet, da hun jobbet i biblioteket der. Charles og Firenze giftet seg i 1899 og de flyttet inn i et hus i Bishopston, Bristol, som de kalte MONTHEY etter byen Charles fødsel. På denne tiden Charles underviste fransk på ungdomsskolen festet til Merchant Venturers Technical College i Bristol.

Paulus var en av tre barn, hans eldre bror var Reginald Karl Felix Dirac og hans yngre søster blir Beatrice Isabelle Marguerite Walla Dirac. Paulus hadde en meget streng familie oppdragelse. Faren insisterte på at det kun fransk som snakkes ved middagsbordet, og som et resultat av Paulus var den eneste til å spise sammen med sin far i spisestuen. Pauls far var så strenge med sine sønner som begge ble fremmedgjort og Paul vokste opp i en noe misfornøyd hjem.

Den første skolen som Paulus gikk ble biskop Grunnskole og allerede i denne skolen sin eksepsjonelle evner i matematikk ble klart for sine lærere. Da han var tolv år gammel gikk han videregående skole, studerte ved den videregående skolen hvor hans far underviste som var en del av Merchant Venturers Technical College. Omtrent på den tiden Paul inn denne skolen, første verdenskrig begynte, og dette hadde en gunstig effekt for Paul siden de eldre guttene i skolen venstre for militærtjeneste og de yngre guttene hadde større tilgang til laboratorier og andre fasiliteter. Paulus selv skrev om sine år i skolen:

The Merchant Venturers var en god skole for vitenskap og moderne språk. Det var ingen latin eller gresk, noe som jeg ble ganske glad, fordi jeg ikke setter pris på verdien av gamle kulturer. Jeg anser meg veldig heldig i å ha vært i stand til å delta på skolen. ... Jeg løp gjennom lavere former, og ble introdusert på et spesielt tidlig alder til grunnlag i matematikk, fysikk og kjemi på høyere former. I matematikk jeg studerte fra bøker som hovedsakelig var foran resten av klassen. Denne raske utviklingen var en stor hjelp for meg i min siste karriere.

Han fullførte sin utdanning i 1918 og deretter studerte elektroteknikk ved Universitetet i Bristol. På denne tiden universitetet hadde kombinert med Merchant Venturers Technical College så Dirac forble i samme bygning som han hadde studert under sine fire år på ungdomstrinnet. Selv om matematikk var hans favoritt emne han valgte å studere ingeniør-kurs på universitetet fordi han mente at den eneste mulige karriere for en matematiker var skolens undervisning og han absolutt ville unngå dette yrket. Han fikk sin utdanning i ingeniørfag i 1921, men etter dette fungerer etter et undistinguished sommerjobb i et ingeniørfirma, han fant ikke en fast stilling. På denne tiden var han å utvikle en virkelig lidenskap for matematikk, men hans forsøk på å studere ved Cambridge mislyktes for litt rart grunner.

Taking the Cambridge stipend eksamen i juni 1921 ble han tildelt et stipend for å studere matematikk ved St John's College, Cambridge, men det ga ikke nok til å støtte ham. Ekstra støtte ville vært forventet fra sin lokale skoleområde, men han ble nektet støtte på grunnlag av at faren ikke hadde vært en britisk statsborger lenge nok. Dirac ble tilbudt sjansen til å studere matematikk ved Bristol uten å betale avgifter og han gjorde det ble tildelt first class honours i 1923. Etter dette ble han tildelt et stipend for å drive forskning ved Cambridge, og han begynte sine studier der i 1923.

Dirac hadde håpet å ha sin forskning overvåket av Ebenezer Cunningham, for på denne tiden Dirac hadde blitt fascinert i den generelle relativitetsteorien, og ønsket å forske på dette emnet. Cunningham allerede hadde så mange forskningsstudenter som han var forberedt på å ta på og så Dirac ble overvåket av Ralph Fowler. Forfatterne av skriver:

Fowler var da den ledende teoretikeren i Cambridge, vel bevandret i kvanteteorien av atomer, hans egen forskning var det meste på statistisk mekanikk. Han anerkjente i Dirac en student av uvanlig evne. Under hans innflytelse Dirac jobbet på noen problemer i statistisk mekanikk. Innen seks måneder etter ankomst i Cambridge han skrev to artikler om disse problemene. Ingen tvil Fowler vekket hans interesse for kvanteteorien, og mai 1924 Dirac fullførte sitt første papir håndtere quantum problemer. Fire flere papirer ble fullført i november 1925.

Til tross for den åpenbare akademiske suksess Dirac nytes som et forsknings-student dette var ingen lett tid for ham. Hans bror Reginald Dirac begikk selvmord i denne perioden. Ingen grunn til selvmordet synes å bli kjent, men Dirac forhold til sin far, som allerede er anstrengt, syntes nesten til slutt helt etter dette som tyder på at Dirac følte at hans far gjennomført minst et visst ansvar. Allerede en person som hadde få venner, denne personlige tragedie var effekten av å gjøre ham enda mer tilbaketrukket.

Selv om han allerede hadde gjort en utmerket start på sin forskerkarriere, enda mer imponerende arbeid var å følge. Dette var som et resultat av Dirac blir gitt bevis for en artikkel av Heisenberg å lese i løpet av sommeren 1925. Betydningen av algebraiske egenskapene til Heisenberg 's commutators slo Dirac da han var ute en tur i landet. Han innså at Heisenberg er usikkerhet prinsippet var en uttalelse av noncommutativity av den kvantemekaniske observables. Han innså analogien med Poisson parentes i Hamiltonian mekanikk. Higgs skriver i:

Denne likheten gitt holdepunkt som førte ham til å formulere for første gang en matematisk konsistent generelle teorien om kvantemekanikk i korrespondanse med Hamiltonian mekanikk.

Ideene ble lagt ut i Dirac doktoravhandling Kvantemekanikk som han ble tildelt en doktorgrad i 1926. Det er bemerkelsesverdig at Dirac hadde elleve papirer på trykk før du sender inn sin doktorgradsavhandling. Etter tildeling av graden han dro til København for å jobbe med Niels Bohr, går videre til Göttingen i februar 1927 hvor han interaksjon med Robert Oppenheimer, Max Born, James Franck og den russiske Igor Tamm. Akseptere en invitasjon fra Ehrenfest, tilbrakte han noen uker i Leiden på vei tilbake til Cambridge. Han ble valgt til Fellow of St John's College i Cambridge i 1927.

Dirac besøkte Sovjetunionen i 1928. Det var den første av mange besøk, for han gikk igjen i 1929, 1930, 1932, 1933, 1935, 1936, 1937, 1957, 1965 og 1973. Også i 1928 fant han en forbindelse mellom relativitet og kvantemekanikk, hans berømte spin-1 / 2 Diracligningen. I 1929 gjorde han sitt første besøk til USA, og foreleste ved universitetene i Wisconsin og Michigan. Etter besøket sammen med Heisenberg, krysset han Stillehavet og forelest i Japan. Han kom tilbake via den transsibirske jernbanen.

I 1930 Dirac publisert prinsipper kvantemekanikk og for dette arbeidet ble han tildelt Nobelprisen i fysikk i 1933. De å lage, gjennomgang, sier om denne boken:

Dirac ble ikke påvirket av Feeding Frenzy i eksperimentell fenomenologi av tiden. Dette har gitt Dirac-bok ... en varig kvalitet som få verk kan matche.

Forfatterne av kommentaren at boken:

... reflekterer Diracs svært karakteristisk tilnærming: abstrakt, men enkel, alltid velge de viktigste punktene og kranglet med uslåelig logikk.

Den nekrologen merknader:

Hans foredrag ved Cambridge ble nøye modellert etter [Prinsippene for Kvantemekanikk], og de formidles til generasjoner av studenter et mektig inntrykk av sammenheng og elegansen til kvanteteorien. De utgjorde hans viktigste bidrag til utdanning, for han tok svært få undersøkelser studenter.

Også i 1930 Dirac ble valgt til medlem av Royal Society. Dette ære kom på første gang at hans navn ble lagt frem i seg selv ganske uvanlig hendelse som sier mye om den ekstremt høye oppfatning at Diracs fyren forskere hadde av ham.

Dirac ble utnevnt Lucasiansk professor i matematikk ved University of Cambridge i 1932, en stilling han hadde i 37 år. I 1933 utga han en banebrytende oppgave om lagrangepunktet kvantemekanikk som ble grunnlaget som Feynman senere bygde sine ideer på banen integrert. Samme år Dirac mottok Nobelprisen i fysikk som han delte med Schrödinger. Det er en interessant kommentar på Diracs natur at hans første tanke var å skru ned prisen på grunnlag av at han hatet publisitet. Men da det ble påpekt for ham at han ville få langt mer publisitet om han slått ned prisen aksepterte han det. En annen kommentar til denne hendelsen er at Dirac ble fortalt at han kunne invitere foreldrene til prisutdelingen i Stockholm, men han valgte å invitere bare hans mor og ikke hans far.

Studieåret 1934-35 var viktig for Dirac både personlige og profesjonelle grunner. Han besøkte Institute for Advanced Study ved Princeton og der ble han venner med Wigner. Mens Dirac var der Wigner 's søster Margit, som bodde i Budapest, besøkte sin bror. Det tilfeldige møtet førte i januar 1937 til Dirac Margit gifte seg i London. Margit hadde vært gift før og hadde to barn Judith og Gabriel Andrew fra hennes første ekteskap. Både barn adoptert navnet Dirac og Gabriel Andrew Dirac gikk på ble en berømt ren matematiker, særlig bidra til grafteori, og ble professor i ren matematikk ved Universitetet i Aarhus i Danmark.

I 1937, samme år som han giftet seg, publiserte Dirac sin første papir på store tall og kosmologiske forhold. Vi kommentere videre på hans ideer om kosmologi nedenfor. Han publiserte sin berømte papir på klassisk elektron teori, som inkluderte masse renormalisation og strålingspådriv reaksjon i 1938. Dirac jobbet under andre verdenskrig på uran separasjon og kjernefysiske våpen. Spesielt han fungerte som rådgiver for en gruppe i Birmingham arbeider på atomenergi. Denne foreningen førte til Dirac ble forhindret av den britiske regjeringen fra besøk i Sovjetunionen etter krigen, han var ikke i stand til å besøke igjen før 1957.

Vi ovenfor at Dirac ble valgt til medlem av Royal Society i 1930. Han ble tildelt Royal Society 's Royal Medal i 1939 og foreningen tildelt ham sin Copley Medal i 1952:

... en anerkjennelse av hans bemerkelsesverdige bidrag til relativistisk dynamikk i en partikkel i kvantemekanikk.

I 1969 Dirac pensjonert fra Lucasiansk stolen i matematikk ved Cambridge og gikk med sin familie til Florida i USA. Han holdt besøke avtaler ved University of Miami og Florida State University. Så, i 1971, Dirac ble utnevnt til professor i fysikk ved Florida State University hvor han fortsatte sin forskning.

I 1973 og 1975 Dirac undervist i Physical Engineering Institute i Leningrad. I disse forelesningene han snakket om problemene med kosmologi, eller å være mer presis, til problemene med ikke-dimensjonale kombinasjoner av verdens konstanter.

Selv Dirac gjort svært viktige bidrag til fysikk, er det viktig å innse at han var alltid motivert av prinsipper for matematiske skjønnhet. Dirac enhetlig teorier om kvantemekanikk og relativitetsteori, men han er husket for sitt fremragende arbeid med magnetisk monopol, grunnleggende lengde, antimaterie, på d-funksjon, bra markeder osv.

Det er en standard folklore av Dirac historier, for det meste kretser rundt Dirac si nøyaktig hva han mente og ikke mer. En gang når noen gjør høflig konversasjon ved middagsbordet, kommenterte at det var vind, Dirac forlot bordet og gikk til døren, kikket ut, returnerte til bordet og svarte at ja det var vind. Det har blitt sagt i spøk uttalt at hans vokabular bestod av "Ja", "Nei", og "jeg vet ikke". Gjerne når Chandrasekhar var forklare sine ideer til Dirac han stadig interjected "ja" da forklarte Chandrasekhar at "ja" ikke bety at han var enig med hva han sa, bare at han ønsket ham å fortsette. Han sa en gang:

Jeg var lærer på skolen aldri til å starte en setning uten å vite slutten av det.

Dette kan forklare mye om samtalen hans, og også om hans vakkert skrevet setninger i sine bøker og papirer.

Dirac mottok mange utmerkelser for sitt arbeid, noe som vi har nevnt ovenfor. Han nektet å godta ærestitler men han godtok æresmedlemskap av akademier og lært samfunn. Listen over disse er lang, men blant dem er USSR Academy of Sciences (1931), Indian Academy of Sciences (1939), kinesisk Physical Society (1943), Royal irske Academy (1944), Royal Society of Edinburgh (1946), Institut de Frankrike (1946), National Institute of Sciences of India (1947), American Physical Society (1948), National Academy of Sciences (1949), National Academy of Arts and Sciences (1950), Accademia delle Scienze di Torino (1951), Academia das Ciencias de Lisboa (1953), Det pavelige vitenskapsakademi, Vatikanstaten (1958), Accademia Nazionale dei Lincei, Roma (1960), Royal Danish Academy of Sciences (1962) og Académie des Sciences i Paris (1963). Han ble utnevnt til Order of Merit i 1973.

Minnesmerke Møtet ble holdt på Universitetet i Cambridge den 19. april 1985, og papirene ble presentert på dette møtet ble publisert i hyllester til Paul Dirac, Cambridge, 1985 (Bristol, 1987). Papirene,,,, og kommer fra dette volumet. Achuthan, gjennom volum, skriver:

... vi tydelig se overalt den briljante avtrykk av Dirac, unifier av kvantemekanikk og relativitetsteori. Hver av bitene ikke er bare å prise et eksepsjonelt begavet intellekt men også steder på posten hvor dypt og abidingly menneskesinnet kan fordype deg i rikene av matematiske innsikt og modellering, beholder ånd skjønnhet og klarhet i et kreativt geni. Bare noen få Nobelprisvinnere noensinne kan sammenligne så vel med denne gigantiske of Mathematical Sciences i hvis avgangen verden av original tenker sikkert har mistet en av de mest dyrebare sjeler beholder heldigvis fortsatt æren for andre å synge og etterligne i lang tid framover .

I november 1995 av en plakett ble avduket i Westminster Abbey minnes Paul Dirac. Volumet består av forelesninger presenteres for Royal Society ved denne anledningen. Minnesmerket adressen ble overrakt av Stephen Hawking som var Diracs etterfølger i Lucasiansk stolen i matematikk ved Cambridge som opprinnelig var Newton 's stol.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland