Matematiki

Čas line Fotografije Denar Stamps Skica Iskati

Galileo Galilei

Datum rojstva:

Kraj rojstva:

Datum smrti:

Kraj smrti:

15 Feb 1564

Pisa (now in Italy)

8 Jan 1642

Arcetri (near Florence) (now in Italy)

Predstavitev Wikipedija
POZOR - Samodejno prevajanje iz english version

Galileo Galilei je starši so Vincenzo Galilei in Giulia Ammannati. Vincenzo, ki se je rodil v Firencah leta 1520, je bil učitelj glasbe in lutnja lep igralec. Po študiju glasbe v Benetkah, ki jih je izvajal poskuse na strune za podporo njegovih glasbenih teorij. Giulia, ki je bil rojen v Pescia, poročena Vincenzo v 1563 in so svoje dom na podeželju pri Pisi. Galileo je bil njihov prvi otrok in preživel prvih letih s svojo družino v Pisi.

Leta 1572, ko je Galileo je bil star osem let, njegovo družino vrnil v Firence, očetovo domačem mestu. Vendar pa je Galileo ostal v Pisi in živel za dve leti z Muzio Tedaldi, ki je bila povezana z mati Galileo z zakonsko zvezo. Ko je dopolnil deset, Galileo zapustil Pisa, da se pridružijo njegovi družini v Firencah in tam je bil tutorka s Jacopo Borghini. Ko je bil dovolj star, da se bo izobraževal v samostanu, ga starši poslali v samostan Camaldolese na Vallombrosa, ki se nahaja na čudoviti gozdnih obronkih 33 km jugovzhodno od Firenc. The Camaldolese red je bil neodvisen od benediktinskega reda, delitev iz njega približno 1012. Order skupaj samotno življenje puščavnika s strogimi življenje menih in kmalu ugotovila, mladi Galileo tem življenju privlačen. Postal novice, ki nameravajo pridružiti Order, vendar se to ni vas prosimo, njegov oče, ki je že odločil, da je njegov najstarejši sin postal zdravnik.

Vincenzo je Galileo vrnitvi iz Vallombrosa v Firence in opustiti idejo o vstopu v Camaldolese Da. On je nadaljeval šolanje v Firencah, vendar pa se v šoli, ki jih vodijo Camaldolese menihov. Leta 1581 Vincenzo Galileo poslala nazaj v Pisi, da živi še s Muzio Tedaldi in zdaj vpisati za medicinsko pa na Univerzi v Pisi. Čeprav zamisel o medicinski karieri nikoli ne zdi, da so zaprosili za Galileo, očetovo željo se je precej naravna, saj ni bilo razlikovati zdravnika, v njegovo družino, v prejšnjem stoletju. Galileo nikoli ne zdi, da je študij medicine resno, obiskujejo tečaje na njegovo pravo interese, ki so bili v matematiki in naravoslovju. Njegov učitelj matematike v Pisi je bil Filippo Fantoni, ki so imeli predsednik matematike. Galileo vrnil v Firence, za poletne počitnice in tam še naprej na študij matematike.

V letu 1582-83 Ostilio Ricci, ki je bil matematik v Tuscan sodišča in nekdanji učenec Tartaglia, učil tečaj na Euclid je Elementi na Univerzi v Pisi, ki Galileo udeležili. Poleti 1583 je Galileo nazaj v Firencah s svojo družino in Vincenzo ga vzpodbujal, da se glasi Galen njegov nadaljnji študij medicine. Vendar Galileo, še vedno nerade študij medicine, vabljeni Ricci (tudi v Firencah, kjer sodišče Toskanskimi preživel poleti in jeseni), da svoj dom za izpolnjevanje svojega očeta. Ricci poskušal prepričati Vincenzo, da bi svojega sina za študij matematike, ker je bilo to, če svojih interesov določiti. Zagotovo Vincenzo ni všeč ideja, vendar odločno uprli in na koncu mu je tako malo in Galileo je lahko za preučevanje dela Evklid in Archimedes od italijanskih prevodov Tartaglia, ki je narejen. Seveda je bil uradno še vedno vpisani kot študent medicine v Pisi, ampak na koncu, po 1585, je dal gor in levo to seveda ne da bi zaključile svoje stopnje.

Galileo začel poučevanje matematike, prvo zasebno v Firencah, potem pa v času 1585-86 v Sieni, kjer je potekala javna imenovanju. Poleti 1586 je poučeval na Vallombrosa, in v tem letu, je napisal svoj prvi znanstveni knjigi malo saldo [La Balancitta], ki je opisan način Archimedes "ugotovitve posebnega gravities (da je relativna gostota) z uporabo snovi ravnotežje. V naslednjem letu je odpotoval v Rim na obisk Clavius, ki je bil profesor matematike na jezuitski Collegio Romano tam. Temo, za katero je bil zelo priljubljen pri matematiki jezuit v tem času je bilo težišča in Galileo s seboj prinesla nekaj rezultatov, ki jo je odkril na to temo. Kljub temu, kar zelo ugoden vtis na Clavius, Galileo ni uspelo pridobiti imenovanje za poučevanje matematike na Univerzi v Bologni.

Po odhodu Rim Galileo je ostal v stiku z Clavius po pošti in Guidobaldo del Monte je bil tudi redni dopisnik. Gotovo izrekov Galileo, ki je dokazano na težišču trdnih snovi, in odšel v Rimu, so bili obravnavani v tej korespondenci. Prav tako je verjetno, da Galileo prejela predavanje ugotavlja, od tečajev, ki je bila dana na Collegio Romano, za je naredil kopije takega materiala, ki preživijo še danes. Korespondenca se je začela okoli 1588 in še mnogo let. Tudi v Galileo 1588 prejel prestižno povabilo na predavanje o velikosti in lokaciji v pekel Dante's Inferno na akademiji v Firencah.

Fantoni levo predsednik matematike na Univerzi v Pisi leta 1589 in Galileo je bil imenovan za zasedbo delovnega mesta (čeprav je to le nominalno mogla zagotoviti finančno podporo za Galileo). Ne le, da bo prejel močan priporočil Clavius, ampak je tudi je pridobil dober ugled s svojimi predavanji na akademiji v Firencah v preteklem letu. Mladi matematik je hitro pridobil ugled, ki je bil potreben za pridobitev takega položaja, vendar še vedno obstajajo na višjih položajih, ki bi lahko bil cilj. Galileo preživel tri leta, ki imajo to delovno mesto na univerzi v Pisi in v tem času je napisal De Motu vrsto esejev o teoriji gibanja, ki ga nikoli ni objavljen. Verjetno je, da nikoli ni bila objavljena ta material, ker je bil manj kot zadovoljna z njo, in to je sejem kljub temu vsebuje nekaj pomembnih korakov naprej, prav tako vsebuje nekatere napačne ideje. Morda je najbolj pomembno, nove ideje, ki vsebuje De Motu je, da lahko en test teorije, ki jih opravljajo poskuse. Zlasti pomembno delo, ki vsebuje njegovo idejo, da bi lahko en test teorije o sodijo organi, ki uporabijo nagnjena ravnina, da upočasni hitrost spuščanja.

Leta 1591 Vincenzo Galilei, Galileo je oče umrl in ker Galileo je bil najstarejši sin je moral za zagotovitev finančne podpore za preostali del družine in še posebej so potrebna finančna sredstva za zagotovitev Dote za njegovo dve mlajši sestri. Kot profesor matematike na Pise ni bil dobro plačan, da Galileo poiskal bolj donosno delovno mesto. Z močno priporočila Guidobaldo del Monte, Galileo je postal profesor matematike na Univerzi v Padovi (univerze Republike Benetke) v 1592 na plačo trikrat, kar je prejel v Pisi. Dne 7. december 1592 je dal v svojem uvodnem predavanju in začel obdobje od osemnajst let, na univerzi, leta, ki je kasneje opisal kot najsrečnejši v njegovem življenju. V Padovi svoje naloge so bile predvsem za poučevanje Euclid 's geometrijo in standardni (Geocentričan), astronomijo, da študentom medicine, ki bi morali vedeti nekaj astronomiji, da bi uporabo astrologije v medicinski praksi. Vendar pa je trdil, Galileo proti Aristotel je pogled na astronomijo in naravne filozofije na treh javnih predavanj je dal v zvezi s pojavom New Star (zdaj znana kot "Kepler 's supernove") v 1604. Prepričanje v tem trenutku, je bila Aristotel, in sicer, da so vse spremembe v nebesih, da je prišlo v bližini Luninih regiji, na Zemljo, na področje stalnih zvezd pa stalno. Galileo se uporabljajo paralakso argumenti dokazati, da je nova zvezda ne more biti blizu Zemlje. V osebna pisma pisal Kepler leta 1598, Galileo je izjavil, da je bil Kopernikov (verjamem v teorije Copernicus). Vendar pa ni javno znamenje tega je bilo prepričanje, da pojavijo šele mnogo let kasneje.

V Padovi je Galileo začel dolgo zvezo rok z Maria Gamba, ki je bil iz Benetk, vendar niso poročiti morda zato, ker Galileo čutiti njegov finančni položaj ni bil dovolj dober. Leta 1600 je bil njihov prvi Virginia rodil otrok, ki ji sledi druga hči Livia v naslednjem letu. Leta 1606 je bil njun sin rodil Vincenzo.

Smo zgoraj navedeno napako v teoriji Galileo gibanja, kot je to določeno v De Motu okoli 1590. Bil je čisto v njegovem napačnem prepričanju, da je sila, ki deluje na telo je relativna razlika med specifično težo in da se snovi, s katerimi se premakne. Galileo je napisal za svojega prijatelja Paolo Sarpi, globa, ki je bil matematik consultor na beneško vlado, v 1604 in je jasno iz njegovega pisma, ki ga ta čas je imel uresničiti svojo napako. Pravzaprav se je vrnil na delo na teoriji gibanja leta 1602 in v naslednjih dveh letih, prek svojega študija poševnih ravninah in nihala, ga je oblikoval pravilno prava, ki spadajo teles in je delal, da izstrelek sledi parabolično pot. Vendar bi ti znani rezultati ne bodo objavljeni še 35 let.

Maja 1609 je Galileo prejel pismo Paolo Sarpi pripoveduje mu o Durbin, da Nizozemec je pokazal v Benetkah. Galileo je napisal v Starry Messenger (Sidereus Nuncius) aprila 1610:

Pred desetimi meseci poročilo dosegel mojih ušes, da nekatere Fleming je računsko Durbin, s katerim vidnih predmetov, čeprav so zelo oddaljena od oči opazovalca, je bilo jasno videti, kot če je v bližini. Od tega resnično izjemen učinek več izkušenj so bili povezani, pri katerih so nekatere osebe, medtem ko so drugi menili zanikal njih. Nekaj dni kasneje je bilo poročilo potrjeno s pismom sem prejel od Francoza v Parizu, Jacques Badovere, kar je povzročilo, da se mi sem iskreno, naj preučijo možnosti, s katero bi jaz prispejo na izum podobnega instrumenta. To sem kmalu zatem, moja osnova pa doktrino refrakcije.

Iz teh poročil, in z lastno tehnično znanje kot matematik in kot rokodelcev, da bi Galileo začel serijo optičnih teleskopov, katerih učinkovitost je bila veliko boljša, kot da nizozemskega instrumenta. Njegov prvi teleskop je bil izdelan iz leče in dal na razpolago povečavo približno štirikrat. Za izboljšanje na tem Galileo se naučili, kako zmleti in poljščina svoje leče in avgust 1609 je imel instrument, s povečavo okoli osem ali devet. Galileo takoj videl komercialnih in vojaških aplikacij svoj teleskop (ki jo je imenoval perspicillum) za ladje na morju. Sarpi je redno obveščen o napredku in Sarpi urejeni za predstavitev je beneški senat. Bili so zelo navdušeni in v zameno za veliko povečanje njegove plače, Galileo dala izključno pravico za izdelavo teleskopov na beneški senat. Zdi se, še posebej dobra poteza z njegove strani, saj je moral vedeti, da so bile te pravice brez pomena, še posebej, ker je vedno priznal, da teleskop ni bil njegov izum!

Do konca leta 1609 Galileo je obrnil teleskop na nočno nebo in se začeli izjemno odkritja. Swerdlow piše (glej):

V približno dva meseca, decembra in januarja, je naredil več odkritij, ki je spremenila svet, kot kdorkoli je kdajkoli bil izražen pred ali po.

The Astronomical odkritja je opravil s svojo teleskope so opisane v knjigi kratkem imenovan Starry Messenger objavljen v Benetkah maj 1610. To delo je povzročil občutek. Galileo je trdil, da je videl gore na Luni, da je dokazal, da Rimska cesta je bila sestavljena iz drobnih zvezd, in da je videl štiri majhna telesa krožijo okoli Jupitra. Ti zadnji, z očesom, da dobim mesto v Firencah, se je hitro imenovan "Medicean zvezde". Imel je tudi poslal Cosimo de Medici, veliki vojvoda Toskane, odličen teleskop za sebe.

Beneški senat, verjetno zavedajoč se, da pravice za izdelavo teleskopov, da je Galileo, ki jih je bilo brez vrednosti, zamrznila njegove plače. Vendar mu je uspelo vtis Cosimo, in v juniju 1610, le mesec dni po svojem znamenitem malo knjigo je bila objavljena, Galileo je odstopil s položaja v Padovi in postal glavni Matematik na univerzi v Pisi (brez poučuje) in "Matematik in filozof "za veliki vojvoda Toskane. Leta 1611 je obiskal Rim, kjer je bil obravnavana kot vodilni slave, the Collegio Romano dajo na grand večerjo z govori, naj spoštujejo izreden Galilea odkritij. Bil je tudi član Accademia dei Lincei (v resnici šesti član), in to je bila čast, ki je bila še posebej pomembno, da se Galileo, ki je podpisal sam "Galileo Galilei Linceo" iz tega časa.

Medtem ko je v Rimu, in po vrnitvi v Firencah, Galileo še, da predloži pripombe s svojim teleskopom. Že v Starry Messenger, ki ga je grobo obdobij štiri Jupitrove lune, ampak bolj natančne izračune bili zagotovo ni enostavna, saj je bilo težko ugotoviti, od opazovanja lune, ki sem bil, ki je bila II, ki III, in IV. Naredil je dolgo vrsto pripomb in je bila sposobna dati točne obdobja po 1612. Na eni fazi v izračunih je postal zelo zmedena, saj podatke, ki jih je zdelo, zabeleženih v neskladju, vendar je pozabil, da se upošteva predlog okrogle Zemlje je sonce.

Galileo prvi obrnil teleskop na Saturna dne 25. julij 1610 in se je izkazalo kot tri telesa (njegov teleskop ni bil dovolj dober, da pokažejo obročki, vendar so jim pojavijo kot krp na obeh straneh planet). Nadaljnje ugotovitve so bili problematični celo za Galileo kot organi na obeh straneh Saturn prstan izginil, ko je bil sistem na rob. Tudi leta 1610 je odkril, da, če se jih obravnava v teleskop, planeta Venus pokazala faze, kot so tiste of the Moon, in je zato treba tirnice Sonca ni Zemlje. To ni lahko enega odločiti med Kopernikov sistem, v katerem bo vse teklo okoli Sonca, in da ga je predlagala Tycho Brahe, v kateri je vse, ampak na Zemlji (in Moon) gre okoli Sonca, ki pa gre okoli Zemlje. Večina astronomi časa dejansko z omejenimi Brahe 's sistemom, in sicer razlikuje med dva poskusa je bil po instrumentov dan. Vendar, Galileo je vedel, da vsa njegova odkritja so bili dokazi za Copernicanism, čeprav ni dokazov. V resnici je bilo njegovo teorijo iz organov, ki so najbolj pomembne v zvezi s tem, za nasprotniki premika Zemlje so trdili, da če se Zemlja vrti in telo je padel iz stolpa, da bi zaostajala za stolp kot Zemlja vrti, medtem ko je posekati. Ker to ni bilo opaziti v praksi to je bila sprejeta kot močan dokaz, da je Zemlja miruje. Vendar Galileo je že vedel, da bi telo padec opaziti tako na rotacije Zemlje.

Druga opažanja Galileo vključeni opazovanje Sončevih peg. Poročal je o tem v Razprava o plavajočih telesih, ki ga je objavil leta 1612 in v večji meri Pisma o Sončevih peg ki so se pojavili leta 1613. V naslednjem letu se njegovi dve hčerki vstopil v frančiškanski samostan St Matthew zunaj Florence, Virginia ob ime Sister Maria Celeste in Livia ime Sister Arcangela. Ker so bili rojeni zunaj zakonske zveze, Galileo verjeli, da sami ne smejo nikoli poročiti. Čeprav je Galileo je navedla številne revolucionarnih teorij pravi, ni bil pravilno, v vseh primerih. Še posebej, ko treh kometov pojavil leta 1618 je postal vključeni v polemiko o naravi kometov. Trdil je, da so blizu Zemlje in zaradi optične lomom. Resne posledica tega nesrečnega argument je bil, da jezuiti začeli videti Galileo kot nevaren nasprotnik.

Kljub njegovi zasebni podporo Copernicanism, Galileo skušal izogniti polemike, ki jih ne dajejo javne izjave o tem vprašanju. Vendar pa je bil sestavljen v polemiko z Castelli, ki je bil imenovan za predsednika matematike v Pisi leta 1613. Castelli je bil učenec Galileo in je bil tudi zagovornik Kopernika. Na srečanju v palači Medici v Firencah v december 1613 z veliki vojvoda Cosimo II in njegova mati Grand Duchess Christina of Lorraine, Castelli je bil zaprošen, da pojasni, očitno nasprotja med teorijo in Kopernikov Sveto pismo. Castelli branil Kopernikov odločno stališče in pisal Galileo potem mu povedal, kako uspešen je bil v dajanje argumentov. Galileo, manj Castelli je prepričan, da je zmagal argument, pisal pismo Castelli mu trdil, da je Sveto pismo je treba razlagati v luči tega, kar je bilo znanstveno dokazano, da je res. Galileo je več nasprotnikov v Firencah, in oni so prepričani, da je bila kopija Pismo Castelli poslati inkvizicija v Rimu. Vendar pa je po pregledu njegove vsebine so našli le malo, ki bi jim nasprotuje.

Katoliška cerkev je najbolj pomemben podatek v tem trenutku pri obravnavanju razlag Svetega pisma je bil kardinal Robert Bellarmine. On je v tem trenutku se zdi, da je videl malo razlogov za Cerkev, da jih to zadeva v zvezi Kopernikov teorijo. Točka, na vprašanje, ali je imel Kopernik zgolj navedla matematično teorijo, ki omogoča izračun položajev nebesnih teles, ki se je bolj enostavno, ali je bil predlog fizično realnost. V tem času Bellarmine teoriji obravnavati kot elegantno matematično tista, ki ne grozi s sedežem krščansko prepričanje v zvezi s strukturo vesolja.

Leta 1616 Galileo je napisal pismo v Grand Duchess, ki odločno napadli privrženci Aristotel. V tem delu, ki je naslovljena na Veliko Duchess Christina of Lorraine, je močno zavzema za ne-dobesedni razlagi Svetega pisma, če bi dobesedno razlago v nasprotju z dejstvi o fizičnem svetu dokazala z matematičnimi znanosti. V tem izjavil Galileo povsem jasno, da mu Kopernikov teorija ni le orodje za matematično računanje, vendar je fizično realnost:

Držim, da se Sonce nahaja v središču vrtljajev nebeškega orbs in ne spreminja kraj, in da se Zemlja vrti sama in se premika okrog njega. Poleg tega ... Potrjujem, da to ne le z zavračajo Ptolemej 's in Aristotel je trditev, ampak tudi s proizvodnjo za mnoge druge strani, zlasti nekateri, ki se nanašajo na fizične učinke, katerih vzroki morda ni mogoče določiti na drug način, in drugi astronomski odkritja; ti odkritja jasno Pobiti the Ptolomejski sistema, ter se strinjajo s to čudovito drugimi stališče in ga potrdite.

Papež Pavel V. Bellarmine naloži, da ima Sveto Kongregacija za Index odloči o Kopernikov teoriji. So kardinali od inkvizicija sestali 24. februar 1616 in je dokaz iz teoloških strokovnjakov. Ti obsodil nauke Kopernik, in Bellarmine prevažajo svojo odločitev, da Galileo, ki niso bili osebno vpleteni v preskušanju. Galileo je bilo prepovedano, da imajo Kopernikov stališča, vendar kasneje dogodkov, ki mu je manj zaskrbljena zaradi tega sklepa inkvizicija. Najpomembneje Maffeo Barberini, ki je bil občudovalec Galileo, je bil izvoljen kot Pope Urban VIII. To se je zgodilo prav tako kot knjiga Galileo's Il saggiatore (The Analitik) je bil na tem, da se jih je objavila Accademia dei Lincei leta 1623 in Galileo je hitro posvetili temu delu na novo papeža. Gradnje, opisane Galileo nove znanstvene metode in vsebuje slavni citat o matematiki:

Filozofija je napisano v tej knjigi grand, vesolje, ki stoji nenehno odprt za naš pogled. Ampak knjiga ni mogoče razumeti, razen če eden prvih nauči razumeti jezik in prebrati znake, v katerem je napisana. To je napisana v jeziku matematike in njene črke so trikotniki, krogi in druge geometrijske številke, brez katerih je nemogoče razumeti človeško ena beseda za to, ne da bi ti ena tava v temi labirint.

Pope Urban VIII Galileo povabljeni k papeževi občinstva o šestih primerih in pod vodstvom Galileo za domnevo, da katoliška cerkev ne bi vprašanje Kopernikov teorije. Galileo, zato odločila, da objavi svoja stališča sum, da lahko to stori brez resnih posledic iz Cerkve. Vendar pa ta stopnja v zdravstvu njegovem življenju Galileo je bilo slabo, s pogostimi Deluje hude bolezni in tako, čeprav je začel pisati svojo slavno dialoga, leta 1624 pa ga je šest let, da konča delo.

Galileo poskušal pridobiti dovoljenje iz Rima, da objavijo dialog leta 1630, vendar to ni enostavno dokazati. Sčasoma je prejel dovoljenje iz Firenc, in ne Rim. V februar 1632 Galileo objavila dialog zadeva dva načelnika Systems of the World - Ptolomejski in Kopernikov. Daje se v obliki dialoga med Salviati, ki trdi, za Kopernikov sistem, ki je Simplicio Aristotelian filozof. Vrhunec knjige je argument, ki ga Salviati, da se Zemlja premika, ki je temeljila na teoriji Galilea na plimovanje. Galileo je teorija o plimovanje je bilo popolnoma napačno, čeprav je domneval, Kepler, ko je že predložila pravilne razlage. Bilo je žalostno, glede na izredno resnice dialoga podpira, da je argument, ki ga Galileo mislil, da najmočnejši dokaz Kopernik je teorija bi se netočni.

Kmalu po objavi dialoga Kar zadeva dva načelnika Systems of the World - Ptolomejski in Kopernikov inkvizicija prepovedala prodajo in odredilo Galileo nastopiti v Rimu pred njimi. Bolezen mu je preprečila potovanje v Rimu do leta 1633. Galileo je obtožbe na sojenju, ki je sledila je bilo, da je kršil pogoje, določene s strani inkvizicije leta 1616. Vendar drugačno različico tega sklepa je bil proizveden na sojenju, namesto enega Galileo je bilo dano v času. Resnica o Kopernikov teoriji ni torej vprašanje, ampak je bil sprejet kot dejstvo, na sojenju, da je ta teorija je bila napačna. To je bilo logično, seveda, saj sodbe 1616 je izjavila, da jo povsem napačno.

Spoznan za krivega, Galileo je bil obsojen na dosmrtno zaporno kaznijo, vendar je stavek, je bila izvedena nekoliko z razumevanjem in je znašalo hišni pripor namesto zaporne kazni. Bil je sposoben živeti najprej nadškofa Siena, kasneje pa za vrnitev domov v Arcetri pri Firencah, vendar je morala preživeti preostanek svojega življenja, ki ga gledal nad uradniki iz inkvizicija. Leta 1634 je utrpel hudo udarec, ko njegova hči Virginia, sestra Maria Celeste, je umrl. Imela je veliko podporo s svojim očetom bolezni in Galileo sta razblinili, in ne bi mogel delovati več mesecev. Ko je uspelo ponovno zagnati dela, je začel pisati Razprav in matematični demonstracije o dveh novih znanosti.

Po Galileo je dokončano delo na Razprav je bilo pretihotapi iz Italije, in ukrepi za Leyden na Nizozemskem, kjer je bil objavljen. To je bila njegova najbolj stroga matematična dela, ki obravnavajo težave na spodbudi, trenutke, in težišča. Večino tega dela se je vrnil do neobjavljenih idej v De Motu od približno 1590 in izboljšave, ki je delal v letu 1602-1604. V Razprav je razvil svoje zamisli za pisanje nagnjena ravnina:

Predvidevam, da so hitrosti, ki ga je pridobila premičnine isti objekt za različna nagnjenja ravnine enaka, kadar so višine teh letal enako.

Nato je opisan poskus z uporabo nihala, da preveri svojo lastnino poševnih ravninah, in se uporabljajo te ideje, da bi izrek o pospešitvi telesa v prostem padu:

Čas, v katerem so določeni razdalji, ki ga vodi predmet giblje v skladu z enotnimi pospešek od počitka, je enak čas, v katerem bi bili enaki razdalji, ki jih vodi isti premične stvari, ki se gibljejo v enotni hitrostjo ene polovice največjega in končna hitrost prejšnji enakomerno pospešeno gibanje.

Potem, ko nadaljnji rezultati tega tipa mu daje svojo slavno tako da je razdalja, da se telo premika od počitka v skladu z enotnimi pospešek sorazmerna s kvadratom porabljen čas.

Ena bi pričakovali, da bo Galileo razumevanje nihala, ki ga je odkar je bil mladenič, so povzročile, da ga design nihala ura. V bistvu je samo zdi, da je mislil to možnost ob koncu svojega življenja, in okrog 1640 je naredil design prva ura nihala. Galileo je umrl v začetku leta 1642, vendar je pomen njegovega ure konstrukcija je gotovo ki ga je ustvaril njegov sin Vincenzo, ki je hotel, da bi uro za načrtovanje Galilea, vendar ni uspel.

To je bil žalosten konec za tako velik človek, ki umre obsodili herezije. Njegovo bo navedeno, da je želel biti pokopan poleg svojega očeta v družinski grobnici v baziliko Santa Croce, vendar njegovi sorodniki bali, povsem upravičeno, da bi to povzročilo nasprotovanje iz Cerkve. Njegovo telo je bilo skritih in le položi v grob globe v cerkvi v 1737, ki jih civilne oblasti v nasprotju z željami mnogi v Cerkvi. Dne 31. oktobra 1992 je 350 let po smrti Galilea, Pope John Paul II je naslov v imenu katoliške cerkve, v katerem je priznal, da so bile napake, ki jih je teološki svetovalci v primeru Galileo. Izjavil primeru Galileo zaprta, vendar ni priznal, da Cerkev napačno obsojenca Galileo zadolžen za herezije zaradi svojega prepričanja, da Zemlja kroži okoli sonca.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland